De échte helden

Gesneuvelde Antwerpleden worden nooit vergeten

Op deze afbeelding uit 1944 staan de spelers van Standard Luik en Royal Antwerp FC samen stil bij het leed van hun landgenoten en de militairen die sneuvelden voor het vaderland.

Tijdens de waanzin van de Tweede Wereldoorlog verloor Antwerp volgende leden:

Simonne Beck, Louis Bellekens, Petrus Claessens, Fernand Dauwe, Jozef De Bisschop, Norbert De Cuyper, Marcel De Renty, François De Pesseroy, Pierre De Reyt, Frans De Wachter, Jan Fontaine, Theofiel Fonteyn, Maurice Freedman, Victor Georgissen, Gribaumont, Clement Huybrechts, Charles Naeyaert, Fernand Peeterman, Léon Raeymaekers, Willy Somers, René Suys, Gilles Van Den Bogaert, Jozef Van Gysel en Bernard Wouters.

ONTDEK DE HEL VAN DEURNE-NOORD

In het boek “Getuigenissen uit de Hel van Deurne-Noord” leer je alles over het legendarische stadion van de Great Old. Hoe het de tegenstander de stuipen op het lijf jaagt, en het Royal Antwerp FC onvergetelijke avonturen liet – en laat – beleven. Aan de hand van prachtige foto’s en beklijvende citaten van bekende voetballers leert u de Bosuil kennen als nooit tevoren. Voor slechts € 19,95 verkrijgbaar in de Royal Antwerp Fan Shop!

Herdenking '14-'18

'Dulce et decorum est pro patria mori'

Decennia lang sierde dit eenvoudige maar aangrijpende standbeeld de doorgang tussen de vijver en Tribune 1. Bij werken werd het helaas afgebroken.

De leuze verwijst naar de Latijnse spreuk van de Romeinse dichter Horatius: Dulce et decorum est pro patria mori (“Het is goed en juist om voor het vaderland te sterven”).

Op het beeld stonden de namen van de gesneuvelde Antwerpleden tijdens de Groote Oorlog van 1914-1918: Albert Augustus, François Coppens, Jean Engels, Robert Goret, Bernard Raymaekers, Georges Raymaekers, Achille Tuyten, Henri Van den Bosch, Fernand Van Migem, Joseph Vos en Gustave Vos.