De Bosuil

Het Bosuilstadion werd in gebruik genomen in 1923 en is daarmee één van de oudste actief gebruikte stadions van België. Doorheen de jaren werden er wel heel wat aanpassingswerken gedaan, eerst ter uitbreiding (tot 60.000 plaatsen), later ter inkrimping (tot van 12.975 plaatsen). In 2018 werd er de capaciteitsuitbreiding goedgekeurd mbt de nieuwe Tribune 1 en de tijdelijke tribune voor het vroegere Atriumgebouw.

In het seizoen 2017-2018 kwam er een grondige renovatie van het stadion. De oude Tribune 1 (°1923) werd afgebroken , en in visit de plaats kwam er een hypermoderne nieuwe hoofdtribune voor zowel fans als zakenlieden. Dit zal op termijn ook tot gevolg hebben dat de capaciteit van het stadion opnieuw omhoog kan.

Het postadres van het stadion is Oude Bosuilbaan 54a, 2100 Antwerpen (Deurne). Indien u het stadion buiten wedstrijddagen bezoekt, kan u oprijden langs de hoofdingang (Jan Welterslaan).

Stadionplan

De Bosuil bestaat dit seizoen uit drie losstaande tribunes, en heeft voor dit seizoen een totale capaciteit van 15.402 personen . Elke tribune heeft haar eigen charme en beleving, maar overal kan u de onvergetelijke Antwerpsfeer opsnuiven.

  • Meest moderne hoofdtribune van het Belgisch voetbal met Diamond Bar, perstribune, loges, reguliere zitplaatsen en business seats.
  • Capaciteit : 5.600
  • Oorspronkelijk gebouwd in 1923.
  • Toegelaten capaciteit: 6810 plaatsen.
  • De legendarische houten bankjes zijn doordrongen van het voetbalgevoel. Tribune 2 is gekend voor haar authentieke voetbalbeleving en de onnavolgbare sfeer die er wordt gemaakt door de Antwerpfans.
  • Geopend in 2001.
  • Huidige capaciteit (incl. vak Z5): 2992 plaatsen.
  • Deze tribune werd geopend in 2001 en geeft de moderne voetbalfan het nodige comfort die het van een voetbalavond mag verwachten. Ze is dan ook uitermate geschikt voor families. Ook de bezoekende supporters worden ondergebracht in Tribune 3 (vak Z5 858 plaatsen), afgescheiden door een wand van plexiglas en netten.

Mobiliteit

Tram 5

Het openbaar vervoer is voor velen de eenvoudigste manier om naar de Bosuil te komen. Zo rijdt Tram 5 van De Lijn van Linkerover tot in Wijnegem. De tram zet jullie af aan de halte “Antwerpen stadion” zodat jullie zich op 2 minuten wandelen van de Bosuil bevinden.

Uitbreiding fietsenstalling

In nauw overleg met het District Deurne hebben we tijdens PO 1 de capaciteit van de fietsenstalling reeds gevoelig kunnen uitbreiden naar 1.250 plaatsen. Deze fietsenstalling bevindt zich aan de voorkant van de hoofdtribune en op de hondenweide.

Parking VIP Great Old + Gosselin

Voor wie met de wagen naar de Bosuil komt is er, net zoals vorige seizoenen, de mogelijkheid om te parkeren op Parking Gosselin. Deze parking bevindt zicht aan Belcrownlaan zodat jullie op 7 minuten van de Bosuil geparkeerd staan. Volg op de Bisschoppenhoflaan de signalisatie van RAFC om eenvoudig de parking te bereiken. Onze parkingwachters begeleiden jullie naar de vrije plaatsen. Ook aan parking Gosseling is een shuttlebus voorzien, deze vervoert u naar de Bosuil. Nadat de wedstrijd afgelopen is staat er ter hoogte van Ingang C een shuttelebus klaar om u terug naar uw auto te vervoeren.

Ook voor onze klanten met een parkingkaart voor de parking ‘VIP Great Old’ is er een shuttlebus voorzien.

Parking aan de Bosuil

Royal Antwerp FC biedt tijdens haar thuiswedstrijden verschillende parkings aan nabij het stadion. Er zijn verschillende parkingtickets en -abonnementen beschikbaar op maat van elke fan.