Community

RAFC EN DE PRO LEAGUE STEUNEN WERELDAUTISMEDAG

Op 2 april is het Wereldautismedag.

In samenwerking met de Pro League ontving RAFC voor de match tegen RSC Anderlecht 50 kinderen met autisme met 1 persoon als begeleiding. Het was een unieke gelegenheid voor deze kinderen om eens een wedstrijd live bij te kunnen wonen in een leeg stadion zonder te veel prikkels.

In een interview met Eleven Sports lichten Joost Houtman & Iene Schuermans de actie toe.

REGENBOOGWEEKEND IN PRO LEAGUE VOOR DIVERSITEIT EN RESPECT

Komend weekend houden de Pro League en haar clubs opnieuw de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne die een statement maakt voor diversiteit en inclusie op en rond de velden en tegen homofobie en racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan "Football for All" benadrukt de Pro League haar engagement; Voetbal is er voor iedereen.

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend opnieuw getooid in regenboogkleuren. De kapiteins van de Jupiler Pro League (speeldag 29) als de 1B Pro League (speeldag 22) teams zullen de wedstrijden afwerken met een regenboogkapiteinsband, terwijl ook de cornervlaggen in regenboogkleuren gehuld zullen zijn. De Pro League trekt hiermee de Football for ALL-campagne op gang, die later deze maand ook opgenomen zal worden door de Rode Duivels.

RAFC VRAAGT I.S.M VERENIGING OUDERS VAN VERONGELUKTE KINDEREN AANDACHT VOOR DE OMGANG MET EEN BIJZONDER MOEILIJK ROUWPROCES

Troosten is verdriet ademruimte geven.

Troosten is luisteren.

Troosten doe je samen.

Royal Antwerp Football Club leeft enorm mee met de vrienden en familie van de kleine Loes, die vorige week bij een verkeersongeluk in Schoten om het leven kwam. Zij maken deel uit van de grote rood-witte familie. Op vraag van de ouders uitten vrienden en familie én alle mensen die intens met dit drama meeleven de afgelopen dagen het beeld van Loes’ lievelingsdier, de eenhoorn. Dat deden ze via de sociale media en door tekeningen en knuffels van eenhoorns, glitters en hartjes op te hangen. Ook werd een enorm bloementapijt in de vorm van een eenhoorn gecreëerd, vlakbij de Sint-Cordulakerk in Schoten waar de begrafenisplechtigheid plaatsvindt.

Uit medeleven om dit bijzonder tragische nieuws en ter nagedachtenis van kleine Loes zullen de spelers van Royal Antwerp FC zaterdag met een eenhoorn knuffel het veld oplopen. De knuffels worden na de wedstrijd aan de kinderafdeling van ZNA bezorgd zodat ze terechtkomen bij zieke en hulpbehoevende kinderen. Sinds het vernemen van het tragische nieuws plaatste de club ook een grote afbeelding van een eenhoorn op de LED-schermen aan het stadion.

Het overlijden van Loes roept misschien ook pijnlijke herinneringen op bij andere families en vriendengroepen uit onze community. Elk ongeluk is er één teveel. Elk te betreuren slachtoffer is er één teveel. We roepen als club de OneRedFamily op om mensen te steunen in hun rouwproces. Hoe je dat kan doen, legt de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen je uit op haar website.

Tijdens de wedstrijd tegen KV Kortrijk van zaterdag 6 maart zal volgende boodschap op de LED-boarding langs het veld verschijnen: “Troosten is verdriet ademruimte geven. Troosten is luisteren. Troosten doe je samen.” Laat ons dat ook met z’n allen doen: samen troosten, geïnspireerd door de ervaring van de leden van OVK.

"De leden van OVK zijn Royal Antwerp FC in de eerste plaats dankbaar voor deze bijzonder mooie herdenking van Loes. Zij zijn natuurlijk ook erkentelijk voor de zichtbaarheid aan OVK aangeboden, de vereniging die iedereen wel zou moeten kennen maar waarvan geen enkele familie meer lid zou mogen worden…" - Annemie Hemelaers, voorzitster OVK

Bij deze doen we een warme oproep aan alle supporters om ter nagedachtenis van Loes en uit medeleven met vrienden en familie en met alle families die met soortgelijk leed zijn geconfronteerd om zaterdagavond het even stil te maken, een kaars te branden of een tekening te maken… Troosten doe je samen. Troosten kan op vele manieren. Neem daarom zeker ook eens een kijkje op ovk.be.

RAFC WORDT BEKROOND MET PRO LEAGUE FOOTBALL & COMMUNITY LABEL

RAFC ontving het Football & Community label van de Pro League. De club krijgt deze prijs door haar sterke sociale werking en duurzame ontwikkeling.

Het Football & Community label wordt toegekend aan de Pro League-clubs die zich het voorbije jaar hebben ingezet voor het organiseren van kwaliteitsvolle community activiteiten, met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en de huidige Covid-19 situatie.

Zo stak The Great Old onlangs de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe. Tijdens de maand december nam stamnummer 1 het voortouw met een bewustmakingsactie en vroeg aandacht voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. De boodschap “Heb je hulp nodig?" of “Ben je bezorgd om iemand?" werd een maand lang getoond op alle media kanalen van RAFC en op spandoeken in het stadion.

Als stamnummer 1 zijn we trots om dit label opnieuw in ontvangst te nemen. Het Pro League Football & Community label is de opvolger van het Pro League + label als gevolg van de rebranding van de Pro League. Het doel van deze prijs is om clubs aan te zetten zich te engageren in hun lokale community.

RAFC ONDERSTEUNT ZELFMOORD1813.BE TIJDENS KERSTPERIODE

Als Stamnummer 1 wil RAFC het voortouw nemen en aandacht vragen voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. Net daarom staken we de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe en hielpen hen met een bewustmakingscampagne. Vandaar ook de spandoeken: Heb je hulp nodig? Of ben je bezorgd om iemand? zelfmoord1813.be

Kom meer te weten over de actie die we in december lanceerde: https://royalantwerpfc.be/nieu...

RAAFC

RAAFC, zo heet onze nieuwe ploeg: Royal Antwerp Amputee Football Club. RAAFC wil Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de 1e ploeg in België.

Daarnaast is RAFC is trots Leunen Orthopedie aan te kondigen als partner van het Amputee team.

RAAFC (Royal Antwerp Amputee Football Club) en Leunen Orthopedie vatten samen de competitie aan van hun eigen seizoen. Leunen Orthopedie is al meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in het aanmeten van orthopedische voorzieningen met oa een vestiging in Deurne.

Blindentribune op RAFC

Royal Antwerp FC voorziet elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden dit seizoen.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Dit aanbod bestaat reeds bij thuiswedstrijden van de Rode Duivels en bij Club Brugge, KAA Gent, RSC Anderlecht en KRC Genk, maar nu dus ook bij Royal Antwerp FC! Heb jij interesse? Neem dan contact op via antwerpgfans@rafc.be

Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium, gesteund door onze partner Port of Antwerp.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen (inloopcentrum De Vaart), SportingA en RAFC.
Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

© Port of Antwerp

G-Fans

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden van RAFC. Ook wil RAFC een bijdrage leveren voor een betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com