Community

RAFC WORDT BEKROOND MET PRO LEAGUE FOOTBALL & COMMUNITY LABEL

RAFC ontving het Football & Community label van de Pro League. De club krijgt deze prijs door haar sterke sociale werking en duurzame ontwikkeling.

Het Football & Community label wordt toegekend aan de Pro League-clubs die zich het voorbije jaar hebben ingezet voor het organiseren van kwaliteitsvolle community activiteiten, met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en de huidige Covid-19 situatie.

Zo stak The Great Old onlangs de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe. Tijdens de maand december nam stamnummer 1 het voortouw met een bewustmakingsactie en vroeg aandacht voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. De boodschap “Heb je hulp nodig?" of “Ben je bezorgd om iemand?" werd een maand lang getoond op alle media kanalen van RAFC en op spandoeken in het stadion.

Als stamnummer 1 zijn we trots om dit label opnieuw in ontvangst te nemen. Het Pro League Football & Community label is de opvolger van het Pro League + label als gevolg van de rebranding van de Pro League. Het doel van deze prijs is om clubs aan te zetten zich te engageren in hun lokale community.

RAFC ONDERSTEUNT ZELFMOORD1813.BE TIJDENS KERSTPERIODE

Als Stamnummer 1 wil RAFC het voortouw nemen en aandacht vragen voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. Net daarom staken we de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe en hielpen hen met een bewustmakingscampagne. Vandaar ook de spandoeken: Heb je hulp nodig? Of ben je bezorgd om iemand? zelfmoord1813.be

Kom meer te weten over de actie die we in december lanceerde: https://royalantwerpfc.be/nieu...

RAAFC

RAAFC, zo heet onze nieuwe ploeg: Royal Antwerp Amputee Football Club. RAAFC wil Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de 1e ploeg in België.

Daarnaast is RAFC is trots Leunen Orthopedie aan te kondigen als partner van het Amputee team.

RAAFC (Royal Antwerp Amputee Football Club) en Leunen Orthopedie vatten samen de competitie aan van hun eigen seizoen. Leunen Orthopedie is al meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in het aanmeten van orthopedische voorzieningen met oa een vestiging in Deurne.

Blindentribune op RAFC

Royal Antwerp FC voorziet elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden dit seizoen.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Dit aanbod bestaat reeds bij thuiswedstrijden van de Rode Duivels en bij Club Brugge, KAA Gent, RSC Anderlecht en KRC Genk, maar nu dus ook bij Royal Antwerp FC! Heb jij interesse? Neem dan contact op via antwerpgfans@rafc.be

Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium, gesteund door onze partner Port of Antwerp.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen (inloopcentrum De Vaart), SportingA en RAFC.
Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

© Port of Antwerp

G-Fans

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden van RAFC. Ook wil RAFC een bijdrage leveren voor een betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com