RAFC COMMUNITY

RAAFC, oftewel Royal Antwerp Amputee Football Club. RAAFC wil Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de eerste ploeg in België.

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium, gesteund door onze partner Port of Antwerp-Bruges.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen, SportingA en RAFC. Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

Royal Antwerp FC voorziet dit seizoen tijdens elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Interesse in een plek op onze blindentribune? Neem dan contact op via antwerpgfans@gmail.com

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden. RAFC zet in op een nog betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com