Community

Alles over onze maatschappelijke betrokkenheid en onze fanwerking

Royal Antwerp Football Club is meer dan een voetbalclub. Royal Antwerp Footbal Club wil ook een maatschappelijk engagement opnemen. Het maatschappelijk engagement wordt opgenomen door de community-werking van de club.

De community-werking van RAFC is ook erkend door de Football+ Foundation, wat ons de ‘plus’ oplevert.

Hieronder vindt u meer uitleg over de projecten die de community-werking ondersteunt. Indien u zelf vragen of suggesties hebt, wil meewerken aan een project of ons financieel wil ondersteunen kan u altijd contact opnemen met de verantwoordelijke van de community werking op community@rafc.be.

Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen de Belgian Homeless Cup.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen (inloopcentrum De Vaart), SportingA en RAFC.
Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van de Belgian Homeless Cup.

Meer informatie

G-Fans

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden van RAFC. Ook willen wij een bijdrage leveren voor een betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Meer informatie

Anti-racisme

Als open-minded club in een multiculturele stad, is Royal Antwerp FC tegen elke vorm van discriminatie of racisme. Regelmatig worden sensibiliseringscampagnes over dit thema gehouden.

Voetbal achter tralies

Een geslaagd project van onze community-werking bezocht de penitaire inrichting in de Begijnenstraat. Leerrijk voor spelers én gedetineerden!

Acties voor goede doelen

Regelmatig doet Antwerp mee aan acties en projecten voor het goede doel. Zo verkocht de Great Old dankzij de inzet van vele vrijwilligers bijna 2000 Rode Neuzen ten voordele van organisaties die jongeren met psychische problemen helpen.

Anti-drugs

Samen met de Stad Antwerpen en de politiediensten wil Royal Antwerp FC een signaal geven naar alle jongeren. Drugs hebben geen plaats op de Bosuil!

Supportersorganisatie

Royal Antwerp FC heeft de meest passionele groep supporters van het land. Hun stem moet dus gehoord worden over belangrijke thema’s. Een eengemaakte supportersorganisatie is daarbij essentieel.

Club of Pioneers

De Great Old koestert haar verleden en werd in 2016 lid van de Club of Pioneers. Dit op initiatief van supporters, die dit project mee trekken!

Meer informatie