Community

RAAFC

RAAFC, zo heet onze nieuwe ploeg: Royal Antwerp Amputee Football Club.  RAAFC wil Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de 1e ploeg in België.

Daarnaast is RAFC is trots Leunen Orthopedie aan te kondigen als partner van het Amputee team.

RAAFC (Royal Antwerp Amputee Football Club) en Leunen Orthopedie vatten samen de competitie aan van hun eigen seizoen. Leunen Orthopedie is al meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in het aanmeten van orthopedische voorzieningen met oa een vestiging in Deurne.

Blindentribune op RAFC

Royal Antwerp FC voorziet elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden dit seizoen.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Dit aanbod bestaat reeds bij thuiswedstrijden van de Rode Duivels en bij Club Brugge, KAA Gent, RSC Anderlecht en KRC Genk, maar nu dus ook bij Royal Antwerp FC !

– Een ticket kost 5 euro voor de persoon met visuele beperking. Er kan telkens ook één begeleider gratis mee.

–  Je kan een ticket reserveren bij de supportersclub voor personen met een beperking: de Antwerp-G-fans. Je stuurt dan een mail naar antwerpgfans@gmail.com met je naam, mailadres en of er een begeleidersticket moet voorzien worden. Je bezorgt daarbij ook een bewijsdocument van je visuele handicap (scan of foto van een officieel attest, kortingkaart openbaar vervoer of dergelijke). Je krijgt van hen verder alle informatie toegestuurd.

Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium, gesteund door onze partner Port of Antwerp.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen (inloopcentrum De Vaart), SportingA en RAFC.
Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

G-Fans

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden van RAFC. Ook wil RAFC een bijdrage leveren voor een betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com

Kerstactie

Kerstmis staat garant voor warmte en gezelligheid!

Daarom heeft RAFC dit jaar samen met District Deurne een actie opgezet waarbij organisaties uit de buurt zich kandidaat konden stellen om kerstcadeaus te ontvangen via RAFC.

We riepen onze supporters op om voor 3 organisaties : CGK De Kleine Vos, Fedasil en vzw Den Engel 500 kerstcadeaus in te zamelen zodat deze jongeren en jong-volwassenen via onze Rood-Witte familie een leuk kerstcadeau ontvangen.

Rood-Wit hart

In deze nieuwe reeks gaan we op zoek naar leuke en krachtige verhalen van Reds met een echt Rood-Wit hart! Bekijk alle afleveringen hier! 

Sinterklaasactie

Ook dit jaar zakte de Sint af naar het bosuilstadion. RAFC kids konden een leuke tekening maken of een mooie brief schrijven, en kregen in de plaas een leuk cadeautje!