Community

Royal Antwerp Football Club is meer dan een voetbalclub, een echte familie. RAFC neemt actief zijn maatschappelijke rol op,  onze community-werking is dan ook erkend door de Football+ Foundation.

Hieronder vindt u meer uitleg over de projecten die de community-werking ondersteunt. Indien u zelf vragen of suggesties heeft, wenst bij te dragen tot onze community werking, kan u ons steeds contacteren via community@rafc.be.

Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen (inloopcentrum De Vaart), SportingA en RAFC.
Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

Younited Pro League zet Younited Belgium in de kijker

Younited Belgium is de sociale partner van de Pro League. Tijdens de 21ste speeldag (26 & 27 december) wordt de Jupiler Pro League voor één weekend de Younited Pro League. Op dat moment spelen alle clubs uit de Pro League met het logo van Younited Belgium op de borst. Deze shirts worden later geveild, en de opbrengst gaat naar Younited Cash4Day Belgium.

Meer informatie

G-Fans

Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden van RAFC. Ook willen wij een bijdrage leveren voor een betere toegankelijkheid van het Bosuilstadion.

Acties voor goede doelen

Regelmatig doet Antwerp mee aan acties en projecten voor het goede doel. Zo werd er door Royal Antwerp FC en GVA  €10.000 opgehaald tijdens de wedstrijd RAFC – Moeskroen. Den Bosuil zong met zen alle het mythische nummer YNWA en voldeed zo aan de voorwaarde om de mooie som te schenken aan het Paola Kinderziekenhuis.

Anti-drugs

Samen met de Stad Antwerpen en de politiediensten wil Royal Antwerp FC een signaal geven naar alle jongeren. Drugs hebben geen plaats op de Bosuil!

Supportersorganisatie

Royal Antwerp FC heeft de meest passionele groep supporters van het land. Hun stem moet dus gehoord worden over belangrijke thema’s. Een eengemaakte supportersorganisatie is daarbij essentieel.

Club of Pioneers

De Great Old koestert haar verleden en werd in 2016 lid van de Club of Pioneers. Dit op initiatief van supporters, die dit project mee trekken!

Meer informatie