#News

JPL-10: Antwerpse comeback in Eupen

Oktober 8, 2018

Antwerp trok afgelopen zaterdag naar het veld van KAS Eupen. In het Kehrwegstadion stond hen de opdracht te wachten om de drie punten veilig terug naar Deurne-Noord te brengen. Geen evidente opdracht tegen het stugge Eupen. Coach en spelers gaven op voorhand aan een moeilijke wedstrijd te verwachten.

Enkele wijzigingen in het elftal van onze Reds. Sambou Yatabaré zag af van een lichte blessure en kon niet aan de aftrap verschijnen. Yehor Nazaryna nam zijn plaats over op het middenveld. Ook onze topschutter William Owusu moest zijn meerdere erkennen in Jonathan Bolingi en begon op de Antwerpse bank.

KAS Eupen ging tegen The Great Old op zoek naar zijn vierde overwinning van het seizoen. Eupen kampeert in het midden van het klassement en moet puntjes blijven sprokkelen om niet terug in degradatiezone te struikelen. Claude Makélélé moest echter wel met een uitgewerkt plan op de proppen komen om onze jongens het vuur aan de schenen te leggen.

De wedstrijd begint al meteen met een onoplettendheid in de Antwerpse defensie. De bal wordt teruggespeeld op Sinan Bolat die vervolgens een lange pas wilt lanceren. Die belandt ongelukkig op het hoofd van Eupen-speler Ocansey maar de bal verdwijnt gelukkig in het zijnet. Nadien nemen onze Reds de boel over. Na een mooi omgezette aanval wordt Lior Refaelov geduwd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Put acht de fout echter te licht voor een penalty.

In een povere eerste helft was het na een lange studieronde opeens raak voor de thuisploeg. Toyokawa legt de bal voor waar Fall alleen staat en de bal vrij eenvoudig kan binnen leggen.

Antwerp kon in de eerste helft niet voor concreet doelgevaar zorgen. Vlak voor rustsignaal moet doelman Van Crombrugge wel één keer alert reageren op een poging van Haroun. Rusten doen we met een kleine achterstand

The Great Old vat de tweede helft moedig aan en laat dat ook meteen merken. Refaelov zet voor maar Baby krijgt de bal niet onder controle, op een haar na de gelijkmaker. Eupen bleef redelijk anoniem in de tweede helft maar kon bijna profiteren van een slordigheid in de Antwerpse defensie. Bolat was geklopt, gelukkig was er nog Jelle Van Damme om de bal weg te werken.

In minuut 69 was het dan eindelijk prijs voor Antwerp. Man in vorm Simen Juklerød kroop weer in de rol van aangever en vond Refaelov, die zette zijn afstandsschot feilloos om. Een verlossende gelijkmaker voor onze jongens. Een last van de schouders, dat blijkt in de kansen die volgen. Nog geen minuut later kon Mbokani onze ploeg op voorsprong brengen maar die ziet zijn kans gered worden door Van Crombrugge.

Het zou maar een voorbode zijn van de uiteindelijke verlossing. Weer rukt onze sterke Noor Juklerød op langs zijn linkerflank. Met zijn gekend overstapje passeert hij de defensie van Eupen en kan hij de bal panklaar voor doel leggen. Ivo Rodrigues hoeft zijn voet er maar tegen te planten om de voorsprong van Antwerp vast te leggen. Op vier minuten tijd zetten we een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong wat we wel indrukwekkend mogen noemen!

De wedstrijd eindigt zo dan ook met een nipte overwinning. Over heel de wedstrijd gezien een verdiende zege voor onze jongens.

 

Dankzij de zege behouden we onze mooie vierde plaats. Simen Juklerød ziet zijn sterke prestatie beloond worden met een opmars in het assist-klassement. Met vijf stuks moet hij enkel Hans Vanaken voorlaten in de ranking die als zes stuks heeft verzameld. Toch opmerkelijk voor een linksachter.

De competitie moet eventjes plaatsmaken voor het interlandvoetbal. Volgende afspraak is op 20 oktober in onze vertrouwde Bosuil waar we partij geven aan Sporting Lokeren. Hopelijk zal het Antwerp legioen dan ook talrijk aanwezig zijn om onze Reds naar een nieuwe overwinning te schreeuwen!

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

JPL-11: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

11 hours ago

#News

JPL-11: In het teken van de revanche

1 day ago

#News

BvB U21: Waasland-Beveren verslaat 10-koppig Jong-RAFC

3 days ago

#News

Knappe 4de plaats voor onze U13 op internationaal toptornooi

4 days ago

#News

3de editie Royal Antwerp Dag

1 week ago

#News

Oefenwedstrijd tegen FC Utrecht achter gesloten deuren

1 week ago

#News

BEL-8: RAFC B verslaat Royale Excel Mouscron

1 week ago

#News

Kalender: bekendmaking speeldagen 15 t.e.m. 22!

1 week ago

#News

JPL-10: Antwerpse comeback in Eupen

1 week ago

#News

JPL-10: Fotoverslag

1 week ago

#News

Oproep Daniel Vuylsteke

1 week ago

#News

JPL-10: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

2 weeks ago

#News

Word jij de nieuwe e-sporter van RAFC ?

2 weeks ago

#News

JPL-10: Verre verplaatsing voor The Great Old

2 weeks ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

2 weeks ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

2 weeks ago

#News

BEL-7: RAFC-B blijft steken op een gelijkspel

2 weeks ago

#News

De mens achter de speler… Sinan Bolat

2 weeks ago

#News

JPL-9: Gelijkspel na spektakel op de Bosuil

2 weeks ago

#News

JPL-9: Fotoverslag

2 weeks ago

#News

JPL-9: Wie was voor u de Man van de Match?

2 weeks ago

#News

R Antwerp FC breidt Bosuil uit naar capaciteit van 23 000 plaatsen

3 weeks ago

#News

JPL-9: Belangrijk duel tegen KAA Gent

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Uitschakeling in 1/16e finale tegen KV Mechelen

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Fotoverslag

3 weeks ago

#News

Royal Antwerp Academy zoekt vrijwilligers

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Man van de match

3 weeks ago

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

3 weeks ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

3 weeks ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

3 weeks ago
<