#News

JPL-2: Heel veel kansen, geen doelpunten

Augustus 6, 2018

Afgelopen zaterdag ontvingen we KV Kortrijk voor onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen wonnen we thuis met 3-0 tegen KVK, maar verloren we 2x (1x competitie en 1x beker) op het veld van Kortrijk. Telkens met zware cijfers, 4-0 & 4-2. Onze Reds waren dus op voorhand goed gewaarschuwd.

Voor deze wedstrijd kon coach Bölöni nagenoeg over een voltallige kern beschikken. Aurelio Buta zal nog enkele weken buiten strijd zijn en Dylan Batubinsika trainde al terug mee maar is niet nog wedstrijdfit na zijn blessure .

Onze Reds

Nabeschouwing

Onze Reds begonnen meteen furieus aan de wedstrijd,  met nog geen minuut op de klok werd er al meteen voor gevaar gezorgd. Rodrigues sneed vanop zijn rechterkant goed naar binnen en schoot richting de korte hoek. Maar zijn schot was te zwak op Kaminski te verschalken.

Al meteen een eerste waarschuwing richting KV Kortrijk.

Na een kwartier spelen pompte Yatabaré een harde voorzet in het strafschopgebied, appel voor handspel vanwege onze Reds. Ref Lambrechts vroeg nog even second opinion bij de VAR maar wuifde hierna alle protest weg.

De hoekschop die hierop volgde wordt door Arslanagic goed richting doel gekopt, maar Kaminski zweefde de bal knap uit doel.

Nog geen twee minuten later kwamen onze Reds opnieuw goed opzetten. Een vrije trap van Hairemans werd door Haroun doorgekopt, Arslanagic kon opnieuw koppen maar deze keer te zwak om voor gevaar te zorgen. Na wat geharrewar kwam de bal uiteindelijk terug terecht bij Hairemans. Die vanop afstand knalde maar Kaminiski haalde de bal mooi uit de hoek.

Na 19 minuten veerde de Bosuil recht… De doorgebroken Juklerod werd, nog op eigen helft, neergetrokken door Golubovic. Heel RAFC vroeg de rode kaart maar deze kwam er nog. Lambrechts vond uiteindelijk slechts geel voldoende.

Nog geen 3 minuten later alweer gevaar van onze Reds. Een vrije trap vanop zijn 35 meter werd door Hairemans meteen op doel getrapt. Zijn harde schot vloog nipt naast!

Onze Reds voelde dat er gewonnen kon worden en duwde door! Alweer Rodrigues die vanop zijn rechterflank naar binnen sneed. Zijn harde schot, dat richting de bovenhoek ging, werd nog net door een verdediger afgeblokt. Hier kwamen de West-Vlamingen goed weg…

Na een half uur spelen kwamen onze Reds zeer dicht bij hun verdiende openingstreffer. De strakke corner van Hairemans kwam terecht bij Bolingi, die helemaal vrij stond. Maar hij kon zijn kopbal te weinig richting mee geven.

33 minuten waren onze Reds bezig en alweer werd er een kans gecreëerd. Hairemans zette met zijn rechter de bal goed voor. Arslanagic, alweer hij, kon koppen maar zijn kopbal ging nipt naast.

Statistieken na 35 minuten:

Na 40 minuten spelen combineerde onze Reds knap richting het doel van KVK. Op het einde van deze mooie combinatie kwam de bal via Haroun terecht bij Hairemans. Die knalde in één tijd richting doel, maar Kaminski brengt alweer knap redding.

4 minuten later schoot Rodrigues na een snelle tegenaanval op doel. Maar hij zag zijn schot afzwaaien…

Vlak daarna onderschepte onze Reds alweer de bal op de helft van KV Kortrijk. Juklerod rukte op langs zijn flank, passeerde knap enkele tegenstanders om uiteindelijk Haroun aan te spelen. Die plaatste de bal in de verste hoek maar Kaminski ging goed plat.

Vlak voor rust versierde RAFC nog een hoekschop, deze kwam scherp richting doel maar Kaminsiki bracht tot tweemaal toe redding.

Na de rust was de Antwerpse storm wat gaan liggen, onze Reds hadden duidelijk veel krachten verloren met de weergaloze eerste helft.

Na een uur spelen kwamen ze dan toch goed opzetten, Hairemans kapte zijn man knap uit en zette de bal voor richting Bolingi. Die kon er net niet aan waardoor de bal voorlangs vliegt. Dat scheelde heel weinig!

STATISTIEKEN NA 66 MINUTEN:

Met 75 minuten op de klok duwde onze Reds nog eens door, op zoek naar het verdiende doelpunt. Na een prachtige aanval langs Opare, Yatabare en Haroun kwam de bal terecht bij Rodrigues. Hij zag de pas ingevallen Didier Lamkel Zé helemaal vrijstaan aan de tweede paal. Ivo zette de bal voor maar net te hoog voor Lamkel Zé, dat zou een mooie binnenkomer geweest zijn voor onze nieuwste aanwinst.

Verder dan wat halve kansjes kwamen onze Reds niet meer.

Na een weergaloze wedstrijd eindigt het op een brilscore, onze Reds verdiende de 3 punten maar de bal wou er maar niet in. Hieronder vind je alvast een overzicht van de wedstrijd.

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

JPL-11: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

11 hours ago

#News

JPL-11: In het teken van de revanche

1 day ago

#News

BvB U21: Waasland-Beveren verslaat 10-koppig Jong-RAFC

3 days ago

#News

Knappe 4de plaats voor onze U13 op internationaal toptornooi

4 days ago

#News

3de editie Royal Antwerp Dag

1 week ago

#News

Oefenwedstrijd tegen FC Utrecht achter gesloten deuren

1 week ago

#News

BEL-8: RAFC B verslaat Royale Excel Mouscron

1 week ago

#News

Kalender: bekendmaking speeldagen 15 t.e.m. 22!

1 week ago

#News

JPL-10: Antwerpse comeback in Eupen

1 week ago

#News

JPL-10: Fotoverslag

1 week ago

#News

Oproep Daniel Vuylsteke

1 week ago

#News

JPL-10: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

2 weeks ago

#News

Word jij de nieuwe e-sporter van RAFC ?

2 weeks ago

#News

JPL-10: Verre verplaatsing voor The Great Old

2 weeks ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

2 weeks ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

2 weeks ago

#News

BEL-7: RAFC-B blijft steken op een gelijkspel

2 weeks ago

#News

De mens achter de speler… Sinan Bolat

2 weeks ago

#News

JPL-9: Gelijkspel na spektakel op de Bosuil

2 weeks ago

#News

JPL-9: Fotoverslag

2 weeks ago

#News

JPL-9: Wie was voor u de Man van de Match?

2 weeks ago

#News

R Antwerp FC breidt Bosuil uit naar capaciteit van 23 000 plaatsen

3 weeks ago

#News

JPL-9: Belangrijk duel tegen KAA Gent

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Uitschakeling in 1/16e finale tegen KV Mechelen

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Fotoverslag

3 weeks ago

#News

Royal Antwerp Academy zoekt vrijwilligers

3 weeks ago

#News

Croky Cup: Man van de match

3 weeks ago

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

3 weeks ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

3 weeks ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

3 weeks ago
<