#News

JPL-26: Een wedstrijd om snel te vergeten

Februari 12, 2018

Op een koude, winterse avond in Kortrijk hoopten we ons te verwarmen aan een sterke prestatie van de Reds. Iedereen wist dat het een belangrijke wedstrijd zou worden in de strijd om Play Off 1. Helaas voor ons werd het een déjà vu. Net zoals eind november in het bekerduel, domineerde KV Kortrijk de wedstrijd volledig en konden wij op geen enkel moment aanspraak maken op meer. Coach Bölöni noemde het in het interview net na de match en op de persconferentie nadien een wedstrijd om snel te vergeten.

Hij zei ook dat we vooral in de eerste 20 minuten verrast werden door hun acties en het aanvallende spel van hun flankverdedigers. En precies op die manier werden hun acties meestal gecreëerd. Limbombe en Rodrigues (onze flankaanvallers) moesten heel de tijd mee verdedigen omdat D’Haene en Azouni (hun flankverdedigers) op links en op rechts voluit mee in de aanval gingen. Perbet kreeg hierdoor in de eerste 10 minuten al twee uitstekende mogelijkheden.

Het was in minuut 3 dat Debaty zich tussen de bal en Perbet in moest gooien. Hij tikte de bal tegen het been van Perbet, waardoor de bal naast het doel buitenrolde. Ouali had op links de bal doorgestoken naar de geïnfiltreerde D’Haene, die door Limbombe niet tijdig gevolgd werd waardoor de linksachter kon voorzetten. Nauwelijks vier minuten later bracht Yatabaré onze gelegenheidsdoelman in de problemen. Hij speelde Debaty aan terwijl er 2 Kortrijkse spitsen op de loer lagen om hem onder druk te zetten. Toegegeven: de controle van Debaty was ook niet echt zuiver. Hij kon zich nog net reppen om de bal tegen het been van Perbet te trappen, waardoor de bal opnieuw net naast doel rolde.

Het duurt 19 minuten voordat de Reds eens aan de overzijde geraken. Rodrigues kreeg de bal mee van Oulare, maar de pass was redelijk ver. Hij moest gaan dribbelen maar verslikte zich in de verdediger, hierdoor kwam de bal uit bij Yatabaré. Zijn voorzet was best lang onderweg en makkelijk te pakken voor Kaminski.

KV Kortrijk voetbalde goed en snel en hun acties waren met veel meer precisie en dreiging dan de onze. Dat bleek een minuut na onze eerste aanval. In minuut 20 mocht Chevalier een lage voorzet trappen richting tweede paal. Het leek erop alsof Borges de voorzet eenvoudig zou gaan wegwerken, dat idee zal De Laet ook hebben gehad want hij volgde Ouali aan de tweede paal niet. Maar de bal stuiterde vreemd op en Borges schoof ernaast. Ouali kon in volledige vrijheid afwerken naar doel en Debaty zat er met de vingers bij, maar onvoldoende. Het stond 1-0 voor KVK na 20 minuten.

Meteen na het doelpunt zagen we een mooie actie van Rodrigues op links, die met zijn voorzet Haroun bereikte. Haroun kopte de bal achteruit tot bij Oulare en die koos voor een harde trap in de vlucht. De bal nam teveel hoogte om echt dreigend te kunnen zijn. De Reds wouden duidelijk snel reageren, maar het was toch vooral Kortrijk dat de controle over de match in handen had.

Antwerp kwam iets nadrukkelijker opzetten en kreeg na een half uur spelen nog twee schietkansen om gelijk te maken. Yatabaré knalde een bal die uit het strafschopgebied viel enkele meters naast doel. En Oulare kreeg twee minuten later een voorzet in de buurt van het penaltypunt. Hij controleerde de bal met het dijbeen, draaide meteen goed en trapte hard en laag naar doel. Helaas voor ons en gelukkig voor Kaminski ging de bal net naast.

We moeten eerlijk zijn en durven zeggen dat we minder goed speelden. Zelfs met drie controlerende middenvelders op het terrein (Haroun – Yatabaré – Siani), hadden we eigenlijk nauwelijks controle over de wedstrijd. KV Kortrijk speelde goed en snel en de spelers bewogen ook goed door elkaar, wat ons erg moeilijk maakte. Maar het zat ook niet helemaal mee! Net toen we iets beter in de wedstrijd kwamen, probeerde Van Der Bruggen een afstandsschot van meer dan 25 meter van het doel. Een onschadelijke bal die altijd in de handen van Debaty terecht had gekomen, ware het niet dat Chevalier in de baan van de bal liep en de bal met veel geluk mee griste. De afwerking nadien, een lobje over Debaty, was wel van hoge klasse. En 2-0 zeven minuten voor de pauze incasseren komt hard aan.

Maar ook nu toonden onze Reds zich strijdvaardig en de wedstrijd was al een tijdje een open wedstrijd die snel heen en weer swingde. Haroun kreeg een mooie voorzet van de linkerkant voor zijn voeten geschilderd door Siani. Maar onze kapitein trapte de bal in één tijd met de binnenkant van de voet naast het doel.

Er was nog even opwinding vlak voor de rustpauze voor het doel van Kaminski, maar dan zag je maar weer dat het niet zou meezitten deze wedstrijd. Haroun onderschepte de bal tijdens slordig uitverdedigen van KVK. Een ietwat onorthodox één-tweetje met Oulare bracht hem schuin voor doel. Maar zijn lage schuiver schoof niet helemaal, maar slechts half onder Kaminski door. De doelman raakte de bal nog net met de rug waardoor die voldoende afremde om toch niet over de doellijn te rollen. Pech!

Coach Bölöni had ook gemerkt dat er in de eerste helft onvoldoende evenwicht was tussen verdediging en aanval en tussen fysieke kwaliteiten en technische kwaliteiten. Yatabaré bleef binnen na de rust en Pitroipa kwam in zijn plaats op het terrein. En dat die Pitroipa vuurwerk kan brengen, hadden we met momenten al mogen aanschouwen. Het begon voor Antwerp in de tweede helft goed, we zagen na zes minuten een goede combinatie op rechts tussen Pitroipa, De Laet en Limbombe. Onze snelle flankaanvaller kon de bal vrij voorzetten en vond Haroun aan de eerste paal. Die devieerde de bal richting doel, maar niet voldoende want het leer hobbelde centimeters naast de verkeerde kant van de paal.

Na een uur spelen dribbelde Limbombe vanop zijn rechterflank naar het centrum, daarna gaf hij de bal goed af aan Pitroipa. Die dribbelde op zijn beurt nog Van Der Bruggen en schoot naar doel. Helaas werd de bal afgeblokt door Kagelmacher. Ondertussen hadden we toch al 4 of 5 grote kansen voor de Reds gezien in de ganse wedstrijd. Maar scoren zou achteraf gezien toch niet gaan lukken. Iets wat bij de Kerels van KVK wel vlot ging. Een voorzet van Limbombe werd door Kaminski weg gebokst. Ajagun zag de bal voor zijn voeten vallen en trapte pardoes naar voor. Deze actie verraste zowat alles en iedereen behalve Chevalier, waardoor Corryn er als laatste verdediger achteraan moest hollen. Hij kwam toch als eerste bij de bal, kreeg dan een licht duwtje van Chevalier en ging neer. De Kortrijkse killer ging met de bal aan de haal, omspeelde Debaty en maakte er na 69 minuten 3-0 van.

Habran was 25 minuten voor het einde al op het terrein gekomen in de plaats van Rodrigues. Na het derde doelpunt moest ook Oulare het terrein verlaten en kwam Owusu in de plaats. Met nog een kwartier op de klok bleef Antwerp toch drang naar voren tonen. Habran kreeg nog een schietkans met zijn mindere linker en die jaagde de bal over doel. Op het einde was het evenwicht uit de ploeg en gingen we naarstig op zoek naar de eerredder.

Misschien iets té naarstig, want we vergaten te verdedigen. Ouali snelde op zijn linkerflank Limbombe en De Laet nog eens voorbij en zette voor. De ingevallen Lepoint liet de bal slim passeren, waardoor Borges verrast was. De bal kwam daardoor opnieuw uit bij … Teddy Chevalier, die niet aarzelde en zijn derde van de avond voorbij Debaty knalde (4-0). Corryn trapte helemaal op het einde nog een bal nipt over doel en zo hield KV Kortrijk de drie punten thuis met stevige cijfers.

Een moeilijke wedstrijd voor onze Reds, die duidelijk zoeken naar het juiste vertrouwen en de goede vorm. Er werden veel wijzigingen aan het basiselftal uitgevoerd, waardoor de juiste automatismen misschien wat zoek zijn. Hopelijk kunnen we volgende week tegen KV Oostende de rug rechten en de strijd voor Play Off 1 terug doen losbarsten.

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

Rood & Wit boven in het Regenboogstadion

1 day ago

#News

JPL-22: Fotoverslag

2 days ago

#News

JPL-22: Wie was voor u ‘man van de match’?

3 days ago

#News

JPL-22: Nog negen finales

4 days ago

#News

Transfernieuws: David Simão versterkt onze Reds

4 days ago

#News

Rafa is a Red!

4 days ago

#News

Antoine Bernier op uitleenbasis naar Lierse Kempenzonen

1 week ago

#News

Reda Jaadi verlaat de Bosuil

1 week ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand december?

2 weeks ago

#News

JPL-21: Triomferend de winterstop in

3 weeks ago

#News

JPL-21: Fotoverslag

3 weeks ago

#News

JPL-21: Wie was voor u ‘man van de match’?

3 weeks ago

#News

JPL-21: Terugvechten op Boxing Day

4 weeks ago

#News

JPL-20: Uppercut in Jan Breydel

4 weeks ago

#News

JPL-20: Fotoverslag

1 month ago

#News

JPL-20: Wie was voor u ‘man van de match’?

1 month ago

#News

JPL-20: Tijd om weer te schitteren in Brugge

1 month ago

#News

Bekendmaking kalender Jupiler Pro League

1 month ago

#News

BEL-15: Op naar Play-Off 1

1 month ago

#News

JPL-19: Antwerp koud gepakt

1 month ago

#News

JPL-19: Fotoverslag

1 month ago

#News

JPL-19: Wie was voor u ‘man van de match’?

1 month ago

#News

JPL-19: Gezocht: nieuwe thuiszege

1 month ago

#News

BEL-14: Topper eindigt op gelijkspel

1 month ago

#News

JPL-18: Oost west, uit best

1 month ago

#News

JPL-18: Fotoverslag

1 month ago

#News

JPL-18: Wie was voor u ‘man van de match’?

1 month ago

#News

JPL-18: Op zoek naar eerherstel

1 month ago

#News

Wat was voor u de Goal van de Maand november?

1 month ago

#News

Wat was voor u de Goal van de Maand november?

1 month ago

#News

JPL-17: Antwerp likt zijn wonden

1 month ago

#News

JPL-17: Fotoverslag

1 month ago

#News

JPL-17: Wie was voor u ‘man van de match’ ?

1 month ago

#News

JPL-17: Wie was voor u ‘man van de match’?

1 month ago

#News

BELANGRIJKE INFO: Toegankelijkheid Bosuilstadion

1 month ago

#News

JPL-17: Flying high, up in the sky

1 month ago

#News

JPL-16: Bolat pakt een punt!

1 month ago

#News

JPL-16: Fotoverslag

1 month ago

#News

JPL-16: wie was voor u ‘man van de match’ ?

1 month ago

#News

JPL-16: Wie was voor u ‘man van de match’ ?

1 month ago

#Voorbeschouwing

JPL-16: Op jacht naar een volgende scalp

1 month ago

#News

Laatste kans: word jij de nieuwe esporter van RAFC ?

2 months ago

#News

U21 Beker van België: Uitschakeling voor onze reserven

2 months ago

#News

RAFC – STVV: Start ticketverkoop

2 months ago

#News

Oefenwedstrijd: fotoverslag

2 months ago

#News

BEL-11: RAFC-B weer naar de koppositie

2 months ago

#News

JPL-15: Opdracht volbracht

2 months ago

#News

JPL-15: Fotoverslag

2 months ago

#News

JPL-15: Wie was uw ‘man van de match’?

2 months ago

#News

JPL-15: Positieve lijn doortrekken

2 months ago

#News

Wat was voor u de Goal van de Maand oktober?

2 months ago

#News

JPL-14: Triomf in Luik!

2 months ago

#News

JPL-14: Fotoverslag

2 months ago

#News

JPL 14: Wie was voor u ‘man van de match’ ?

2 months ago

#News

JPL-14: We shall not be moved

2 months ago

#News

BEL-10: RAFC-B kijkt tegen zeldzame nederlaag aan

2 months ago

#News

JPL-12+1: Zinderende topper met zure nasmaak

2 months ago

#News

JPL-12+1: Fotoverslag

2 months ago

#News

JPL-12+1: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

2 months ago

#News

JPL-12+1: Onder de plooien onzer vlag

2 months ago

#News

BELANGRIJKE INFO: Toegankelijkheid Bosuilstadion

2 months ago

#News

JPL-12: Kapitein Haroun zorgt voor de 3 punten

2 months ago

#News

JPL-12: Fotoverslag

2 months ago

#News

JPL-12: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

2 months ago

#Youth

Open talententraining °2011 en °2012

2 months ago

#News

JPL-12: Opnieuw payback?

2 months ago

#News

JPL-11: Verdiende zege tegen Sporting Lokeren

3 months ago

#News

JPL-11: Fotoverslag

3 months ago

#News

BEL-9: Vlotte overwinning voor RAFC-B

3 months ago

#News

JPL-11: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

3 months ago

#News

JPL-11: In het teken van de revanche

3 months ago

#News

BvB U21: Waasland-Beveren verslaat 10-koppig Jong-RAFC

3 months ago

#News

Knappe 4de plaats voor onze U13 op internationaal toptornooi

3 months ago

#News

3de editie Royal Antwerp Dag

3 months ago

#News

Oefenwedstrijd tegen FC Utrecht achter gesloten deuren

3 months ago

#News

BEL-8: RAFC B verslaat Royale Excel Mouscron

3 months ago

#News

Kalender: bekendmaking speeldagen 15 t.e.m. 22!

3 months ago

#News

JPL-10: Antwerpse comeback in Eupen

3 months ago

#News

JPL-10: Fotoverslag

3 months ago

#News

Oproep Daniel Vuylsteke

3 months ago

#News

JPL-10: Wie was voor u de ‘Man van de Match’?

3 months ago

#News

JPL-10: Verre verplaatsing voor The Great Old

3 months ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

3 months ago

#News

Wat was voor u de goal van de maand september?

3 months ago

#News

BEL-7: RAFC-B blijft steken op een gelijkspel

3 months ago

#News

De mens achter de speler… Sinan Bolat

3 months ago

#News

JPL-9: Gelijkspel na spektakel op de Bosuil

3 months ago

#News

JPL-9: Fotoverslag

3 months ago

#News

JPL-9: Wie was voor u de Man van de Match?

3 months ago

#News

R Antwerp FC breidt Bosuil uit naar capaciteit van 23 000 plaatsen

3 months ago

#News

JPL-9: Belangrijk duel tegen KAA Gent

3 months ago

#News

Croky Cup: Uitschakeling in 1/16e finale tegen KV Mechelen

3 months ago

#News

Croky Cup: Fotoverslag

3 months ago

#News

Royal Antwerp Academy zoekt vrijwilligers

3 months ago

#News

Croky Cup: Man van de match

3 months ago

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

3 months ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

4 months ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

4 months ago
<