#News

JPL-30: Sterke eerste helft, matige tweede helft

Maart 12, 2018

Antwerp heeft er met 2017 een boerenjaar opzitten. Al past de term niet echt bij onze club, want de boeren dat zijn die van Club Brugge. In 2018 loopt het allemaal wat stroever. De fysieke paraatheid van voor de winterstop heeft plaatsgemaakt voor vermoeidheid en het geluk dat we afdwongen, dwingen we nu niet meer af.

Coach Bölöni en zijn troepen wisten wat er in het Constant Vanden Stockstadion moest gebeuren. We moesten winnen en vol gaan voor de doelpunten. Daarnaast moesten we hopen op puntenverlies van Standard bij KV Oostende. En coach Bölöni had op zijn eigen speciale wijze weer een verrassende opstelling klaar. Maar wel een opstelling waar iedereen van dacht: dit kan werken.

Coach Vanhaezebrouck speelt graag met 3 verdedigers achterin en 4 middenvelders achter 3 beweeglijke aanvallende spelers. En dat spiegelde onze coach weer perfect. Met De Laet, Arslanagic en Borges hadden we drie zekerheden achterin. Corryn en Buta namen de flanken voor hun rekening met Haroun en Siani als controlerende middenvelders. Hairemans en Limbombe zorgden voor de aanvallende creativiteit rondom targetspits Owusu.

Bij Anderlecht dus een gelijkaardige formatie met achterin Dendoncker, Obradovic en Spajic. Centraal op het middenveld Kums en Trebel, geflankeerd door Appiah en Saief. Morioka en Gerkens in steun achter spits Teodorczyk. De spits voelt zich de laatste weken duidelijk beter in zijn sas en scoort weer vlotter.

Voor de aftrap was er een indrukwekkend eerbetoon aan aftredend voorzitter Roger Vanden Stock. Publiekslieveling Pär Zetterberg kwam de bloemetjes overhandigen en het vuurwerk vloog weelderig in het rond. De voorzitter deed een volledig rondje rond het terrein, waardoor de aftrap met enkele minuten moest worden uitgesteld. De staande ovatie en het aanhoudende applaus waren op zijn plaats voor een man met dergelijke staat van dienst.

De match begon meteen in mineur voor paars-wit. Een lange bal van Corryn werd door Owusu doorgekopt en Dendoncker verslikte zich volledig in de bal, waardoor Limbombe ermee aan de haal kon. Dendoncker keerde nog terug en tikte Limbombe kort tegen de schouder, voldoende voor onze aanvaller om zich te laten vallen. En voldoende voor de ref om Dendoncker meteen uit te sluiten met een rode kaart, Limbombe was tenslotte alleen op weg naar doelman Sels. De perfecte vrijschop die volgde van Hairemans werd door Sels heerlijk uit het doel gezweefd.

Na drie minuten stond RSC Anderlecht dus al met tien tegen elf te spelen. Dat was het ideale scenario voor onze Reds. Nu zouden ze voluit voor veel doelpunten kunnen gaan. En er werd voluit gevoetbald, door de beide ploegen. Na acht minuten legde Hairemans vanop de linkerkant een voorzet perfect tot bij Owusu. Die draaide knap vrij en schoot op doel, maar de bal werd afgeblokt door een verdediger. Meteen daarna kopte aan de overzijde Teodorczyk een bal over de kooi van Sinan Bolat.

Hairemans en Limbombe waren de gevaarlijkste spelers bij Antwerp en ze bedienden elkaar of hun maatje Owusu continu van goede voorzetten of knappe passes. In minuut twaalf viel een goede voorzet van Hairemans aan de tweede paal bij Buta. Die kon er niet meteen iets mee doen want er zaten enkele verdedigers in de buurt. Via een paars-witte verdediger kwam de bal bij Limbombe en die had enkel Sels nog voor zich, maar het schot was gekraakt waardoor Sels er geen problemen mee had.

Owusu was ook zeer aanwezig en woog goed op de Brusselse verdediging. Het mannetje meer begon zichtbaar in overwicht omgezet te worden. Owusu draaide in minuut 16 aan het strafschopgebied knap vrij en krulde de bal met zijn mindere linker naar de verste hoek. Doelman Sels keepte opnieuw uitstekend. Meteen daarna een tegenprik van Saief, die een lage voorzet gaf die voorbij iedereen waaide. Buta had het dit seizoen nog niet vaak lastig, maar tegen Saief heeft hij toch afgezien.

Je voelde dat Antwerp het overwicht in handen aan het nemen was, maar dan kwam toch de goal uit de lucht vallen. Een vrijschop van tegen de zijlijn werd door Trebel naar doel geslingerd en de onvermijdelijke Teodorczyk zette er zijn knikker tegen, 1-0 voor de thuisploeg. In de minuten die volgden mocht Hairemans tot twee keer toe zijn fantastische linkervoet in de verf zetten. Sels hield opnieuw een knappe vrijschop uit zijn doel en daarna stond het vizier van ‘Geoffke Deurne Noord’ net niet scherp genoeg. Zijn bal zwiepte net naast de kruising.

Wat volgde was een belegering van het doel van Sels. We noteerden nog een kopkans voor Haroun en één voor Owusu, beiden over doel. Nadien nog twee schoten van Limbombe en Haroun. Het eerste schot werd gepakt en het tweede afgeblokt door een verdediger. Dat bracht ons al in minuut 43 van de eerste helft en de sterkhouder van de laatste weken vond dat het genoeg geweest was.

De hoekschop van Hairemans werd eerst nog weggekopt, Owusu pikte de bal op aan de tweede paal en zette de bal terug voor doel. De inzet van Borges met de kop werd door Sels eerst nog spectaculair gered. Maar de bal viel bij Limbombe, die eerst nog Obradovic dribbelde en dan de bal keihard in het dak van het doel knalde met zijn linkervoet. Het stond 1-1 vlak voor de rust en Antwerp leek de wedstrijd stevig in handen te hebben genomen.

We lazen dat Standard aan de rustpauze 2-0 in het krijt stond op KV Oostende en dan begonnen we toch terug te dromen. Zouden we op het veld van Anderlecht een ticket voor Play-Off 1 kunnen pakken? Zou de droom toch werkelijkheid worden? Maar het zou een zeer bizarre namiddag worden in ons voetballand. De tweede helft was zeer afwachtend en volledig het tegenovergestelde dan de eerste. Paars-wit probeerde continu het tempo eruit te halen en hield de bal goed in de eigen rangen.

Antwerp durfde niet echt hoge druk te gaan zetten, mogelijks uit schrik voor de counter. Oulare werd op het terrein gebracht, maar de ploeg oogde vermoeid en voetbalde niet meer vlot. De bal kwam nauwelijks tot bij Owusu en Oulare. Het leek alsof Antwerp met een man minder stond en niet Anderlecht. Voor opwinding moeten we al meteen naar minuut 75. Morioka werd in de diepte gestuurd door Saief en Siani hield hem in zijn loopactie tegen met de arm. Morioka viel meteen, penalty oordeelde de red, Ganvoula trapte beheerst binnen. En het stond 2-1 voor RSCA.

En we hadden niet meteen het gevoel dat Antwerp nog in staat was om te scoren. Trebel ging er nog uit met een rode kaart in minuut 80. Pitroipa kwam nog proberen om meer creativiteit te brengen. Hij lukte daar aardig in en knalde nog één maal heerlijk op doel met links, maar Sels stond paraat. Ondertussen kregen we de meldingen dat Standard aan de winnende hand was. En het besef drong stilaan meer en meer tot ons door; het zal Play-Off 2 worden.

We mogen terugblikken op een mooie reguliere competitie. Ons eerste jaar opnieuw in de hoogste klasse was een jaar met ups en downs, maar wel één met veel mooie resultaten. Een speciaal dankwoord aan onze supporters, home & away, jullie waren fantastisch. Bedankt voor de steun!

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

15 hours ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

1 day ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

1 day ago

#News

RAFC Partners mee op de ploegfoto!

1 day ago

#News

JPL-8: Fotoverslag

1 day ago
<