#News

JPL-6: Late gelijkmaker zorgt voor een verdiend punt

September 3, 2018

Zondag 2 september stond onze topper tegen RSC Anderlecht op het programma. Onze Reds waren gebrand om hun goede start verder te zetten. Na de 11 op 15 tegen Charleroi, KV Kortrijk, Club Brugge en Cercle Brugge stonden onze Red voor de volgende grote test.

RSC Anderlecht had immers met 12 op 15 een nog betere start genomen. Zij wonnen opeenvolgend van KV Kortrijk, KV Oostende, Charleroi en Moeskroen. De vorige wedstrijd verloren zij van de landskampioen Club Brugge. Anderlecht wou deze nederlaag zo snel mogelijk doorspoelen met een thuisoverwinning.

Onze Reds waren dus op voorhand gewaarschuwd.

Onze Reds

Er stonden wat verrassingen in de basis… Zo is Sambou Yatabaré terug na zijn lichte blessure én startte Dylan Batubinsika aan de partij. Dit was voor hem zijn eerste officiële wedstrijd sinds maart. Hierdoor startte coach Bölöni met een 5-3-2 aan de aftrap. Met Juklerod en Opare als aanvallende flankverdedigers.

Onze nieuwe aanwinsten Baby & Refaelov zaten op de bank. Dieumerci Mbokani was niet geselecteerd voor deze wedstrijd.

Al na 5 minuten spelen kwamen onze Reds al eens gevaarlijk opzetten voor het Paars-Witte doel… De ingestudeerde vrije trap tussen Hairemans en Juklerod belandde aan de 2de paal. Waar Bolingi vanuit buitenspelpositie naast kopte.

Enkele minuten later was het dan aan de thuisploeg, Santini kon Batubinsika afhouden en naar binnen knijpen. Trapte dan met zijn linker richting doel maar zijn schot werd knap uit de bovenhoek gehaald door Bolat. Dat was alvast de eerste echte waarschuwing van de thuisploeg.

Na een kwartier spelen viel er een doelpunt, maar aan de verkeerde kant… De knappe voorzet van Saelemaekers kwam aan de 2de paal terecht bij Gerkens. Die kopte de bal voorbij Bolat in doel. Het veldoverwicht van de Paars-Witte werd beloond…

4 minuten later kwam onze reactie… Haroun zag knap de ruimte en stak Bolingi diep! Die tikte de bal voorbij de keeper en werd nadien neergehaald, penalty schreeuwde de bezoekers! Maar de vlag van de lijnrechter was al in de lucht wegens buitenspel.

Het eerste halfuur speelde de thuisploeg een zeer sterk, hierdoor kwamen onze Reds maar moeizaam in de wedstrijd… Het balbezit was voortdurend voor Anderlecht en voetballend kwamen we er niet uit… Maar naarmate de wedstrijd volgde verloor Anderlecht de controle over de wedstrijd en kwamen we meer en meer in de match.

Dit resulteerde nog in enkele kleine kansjes voor de rust maar we gingen met een 1-0 achterstand rusten. Coach Bölöni kon niet mee in de kleedkamer doordat hij gestraft werd en in de tribune plaats moest nemen.

Na de rust trokken onze Reds de wedstrijd meer en meer naar zich toe. De eerste helft had vooral Anderlecht balbezit maar dat veranderde in de tweede helft. Onze Reds namen initiatief en begonnen actief op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Na 5 minuten ging Didillon vlak voor eigen doel aan het dribbelen… Owusu ging erheen maar de keeper kon hem nog net verschalken. Daar kreeg de thuisploeg het toch al even wat warmer…

Na een uur spelen kwam er dan opnieuw wat rood gevaar… Ditmaal uit 2 goede hoekschoppen van Hairemans. Maar zowel Haroun als Bolingi kunnen hun kopbal niet kadreren.

Dan maar van ver proberen dacht Hairemans… Maar zijn knal vanop 35 meter werd gepakt door Didillon… Een kwartier voor tijd was het tijd om onze aanwinsten hun eerste speelminuten te geven. Zowel Baby als Refaelov kwamen op het veld. Ook voor Ivo Rodrigues was er nog een rol weggelegd in de laatste 10 minuten.

Plots ging het baltempo van onze Reds de hoogte in en de thuisploeg had het er moeilijk mee. Na enkele waarschuwingen van voorzetten die net niet aankwamen was het dan toch zover…

Revaelov heroverde de bal na een stevige tackle en zette de bal voor. William Owusu controleerde de bal met de borst en kopte deze nadien in het doel. 1-1!!

Dolle vreugde bij onze Reds! Hoewel we het de eerste helft moeilijk gehad hebben zijn we er toch in geslaagd om de scheve situatie de tweede helft recht te trekken én een punt mee te pakken naar de Bosuil.

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

16 hours ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

1 day ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

1 day ago

#News

RAFC Partners mee op de ploegfoto!

1 day ago

#News

JPL-8: Fotoverslag

1 day ago
<