AA Gent vs Antwerp 14:30, Zon 6 Aug
0 - 1

#match

AA Gent vs Antwerp

Juni 12, 2017

Na de horrorweek met een nederlaag op Stayen en de Europa League-uitschakeling tegen SCR Altach moest KAA Gent nu reageren op eigen veld tegen de promovendus uit Antwerpen. Met de investeringen tijdens de wintermercato (11 miljoen euro) en de huidige transferperiode (14 miljoen euro) waren de Buffalo’s torenhoog favoriet in het competitietreffen tegen de Great Old. Na de twee hogervermelde blamages gaf thuiscoach Hein Vanhaezebrouck het vertrouwen aan 6 nieuwe gezichten waarvan twee (verdediger Bronn en middenvelder Machado) hun debuut maakten in de Jupiler Pro League. De ervaren Laszlo Bölöni had weinig reden om te wisselen na de glansprestatie tegen RSC Anderlecht. Toch moest Jannes Vansteenkiste in extremis met een blessure afhaken en ook Stallone Limbombe verhuisde naar de invallersbank. In hun plaats kwamen Isaac Koné en Joeri Dequevy.

 

Stamnummer 1 begon gedurfd met hoge pressing aan de wedstrijd. Na 4 minuten resulteerde dat in een corner genomen door Geoffry Hairemans richting marathonman Faris Haroun. De ex-speler van Middlesbrough kon echter zijn schot niet kadreren. Nog eens 300 seconden later was er een goed uitgesponnen aanval via Reda Jaadi en Frédéric Duplus, de kapitein zond de bal evenwel net te hoog voor de aanstormende targetman Obbi Oulare. En toen eindelijk de miljoenenformatie van Hein Vanhaezebrouck de neus aan het venster kwam steken kon de centrale verdedigingsas van de bezoekers alle doorbraakpogingen van de thuisploeg verijdelen.

Slechts na 24 minuten kon Kubo op voorzet van Bronn voor de eerste dreiging zorgen voor het doel van Sinan Bolat. Een minuut later gevolgd door een onweerstaanbaar stukje techniek van Reda Jaadi. De opgerukte flankspeler had uit zijn ooghoeken gezien dat thuisdoelman Thoelen te ver van zijn doel stond, en waagde met een schot vanop een kleine 40m zijn kans. Maar de deklat en paal verhinderden het doelpunt van het jaar. Via de doellijn huppelde het leder terug het veld in.

Aan de overzijde wist Kubo nog met een slap grondscherend shotje Sinan Bolat tot een redding te dwingen maar dan was het opnieuw Reda Jaadi-tijd. De aanvaller wist zich te onderscheiden door het feit dat hij perfect een nonchalante laterale bal van Esiti kon onderscheppen. Niet alleen dat, maar de kwieke aanvaller worstelde zich voorbij de laatste Gentse verdediger en liet met een snoeihard geplaatst schot thuisdoelman Thoelen geen schijn van een kans. En dat met zijn mindere linkervoet! Een uitzinnig uitvak vierde het eerste doelpunt in de Jupiler Pro League van RAFC na 13 lange jaren passend. Met verbijstering en ongeloof eerst maar de poulains van Laszlo Bölöni speelden met zoveel overgave, passie, strijdlust en winnaarsmentaliteit dat puntenwinst in de volgelopen Ghelamco Arena niet langer een illusie was. Na het Antwerpdoelpunt konden de spelers uit de Arteveldestad een laatste keer gevaarlijk zijn maar Verstraete vond de eigen ploegmakker Sylla in de baan van het schot.

 

Mentaal oplapwerk voor Hein Vanhaezebrouck en de trainer gooide er met Gigot en Kalu verse krachten in. Belangrijker was echter de positiewissel van onze ex-speler Asare. Nana ging op het middenveld postvatten en dat verhoogde de creatieve impulsen van de thuisploeg. De weer met veel grinta spelende bezoekers ondergingen de tweede speelhelft de aanvalsgolven van een nu wel dominant spelend KAA Gent. Tot uitgespeelde kansen leidde dat amper, tot wanneer een dubbelpass tussen Milicevic en Dejaegere de thuisaanhang in vervoering bracht. Laatstgenoemde schoot de opgelegde kans echter twee meter naast het doel. De thuisploeg kreeg van de goed leidende Visser een resem vrije trappen maar de door Dino Arslanagic uitstekend geleide verdediging gaf geen krimp. En anders was er nog Sinan Bolat om gevaarlijke standjes voor zijn doel met bravoure te overmeesteren. En natuurlijk prikten de Reds nog wel eens toen Geoffry Hairemans aan de zijlijn zijn maatje Faris Haroun vond. De box-to-box speler kon helaas geen medemaat bereiken en trapte de bal pardoes in het zijnet.

Alhoewel de Gentenaars het merendeel van het balbezit opeisten konden ze nog maar één keer echt gevaarlijk zijn. De bedrijvige Sylla krulde de bal enig mooi voorbij de Antwerpse muur maar doelman Sinan Bolat stond pal. De Limburger stompte de bal uit het doelvlak maar wel in de voeten van Kubo. De Japanner ontdeed zich met een schijnbeweging van zijn bewaker Alexander Corryn en deed de netten trillen. Dat dacht men alleszins aan de overzijde van het stadion! Gelukkig voor de 1000 meegereisde Antwerpfans bleek het om het zijnet te gaan. Met de ingevallen William Owusu verschafte de Great Old zich wat ademruimte en kon zo de resterende minuten op een professionele manier uitspelen. Met de spelers in de centrale as als uitblinkers en de wondersloffen van Reda Jaadi heeft RAFC zijn seizoenstart alvast niet gemist. Ook benieuwd of we volgende zondag tegen RC Genk onze opmars kunnen verder zetten? Just be there!

Het oordeel van de trainers

Hein Vanhaezebrouck: “Ik heb een andere match gezien dan de laatste twee nederlagen van mijn jongens. Vandaag speelden we met overgave, goede wil en hadden controle over de ganse wedstrijd. Het resultaat is negatief maar toen ik Antwerp scoutte vorige week was me al opgevallen dat het prestigieuze RSC Anderlecht ook nauwelijks kansen afdwong tegen deze zeer goed georganiseerde ploeg. Je mag dan vooral niet op achterstand geraken maar door een nonchalant foutje achteraan gebeurde dat toch. Maar ik zag vandaag een ander team. We gaan er uit komen al zullen we nu wel punten moeten rapen. We moeten de kwaliteiten van de nieuwe jongens beter benutten maar ik ben er van overtuigd dat Bronn en Machado in de toekomst een meerwaarde voor het team betekenen. We mogen niet in paniek schieten en moeten het goede veldspel in deze match meenemen naar de volgende wedstrijden. We kregen opgelegde kansen bijvoorbeeld via Kubo. Normaal schiet hij ze er vanop 30m in, nu mist hij van korte afstand. En we hadden ook recht op minstens één strafschop. En vier minuten naspeeltijd is wel erg weinig gezien de tijdrekkende handelingen van de Antwerpdoelman.”

 

Laszlo Bölöni: “We hebben deze wedstrijd voorbereid zoals alle andere. Niets speciaals dus. Ik ben tevreden met het resultaat maar nog niet met het vertoonde spel. Dat moet verbeteren maar we moeten realistisch blijven. De ploeg moet nog groeien en in positieve zin evolueren in formatie en samenstelling maar met de 4 op 6 behaalde punten kunnen we alvast van een geslaagde start spreken. Onze ambitie is het immers om zo ver mogelijk weg te blijven van de hel van het degradatiespook. We mogen geen dikke nek opzetten en moeten punten blijven sprokkelen. Ook volgende week wacht ons weer een ambitieuze tegenstander en dan moet er weer progressie geboekt worden. Kortom, ik ben blij met de resultaten die we behaald hebben tot op heden, gestoeld op een goede organisatie maar in het uitvoetballen maken we nog te veel fouten. Overigens waren beide supportersgroepen magnifiek in het ondersteunen van hun ploeg. Maar een eerste helft als tegen de landskampioen, daar streef ik naar met mijn ploeg maar dan voor de volle 90 minuten.”

Antwerp wint met 0-1 op KAA Gent, en pakt zo knap 4 op 6 tegen Anderlecht en de Buffalo’s. Het was een match met veel strijd en tonnen inzet, waarbij het mooie doelpunt van Jaadi in de eerste helft genoeg bleek om de drie punten mee naar ‘t Stad te pakken. Volledig verslag volgt!

Voorbeschouwing

Op zondag 13 augustus staan we voor onze eerste uitwedstrijd in de Jupiler Pro League sinds het beklijvende afscheid op de Freethiel in 2004. Ook nu steken we de Schelde over: ons Legioen mag naar de gloednieuwe Ghelamco Arena in Gent! Thuisploeg KAA Gent is al jarenlang een topploeg in België, en veroverde zelfs al enkele knappe Europese prestaties. Als de Reds iets kunnen rapen tegen de landskampioen van 2014-2015, mag dat gerust als een stunt beschouwd worden.

Over dat kampioenschap gesproken: in het kampioenenjaar van de Buffalo’s was Royal Antwerp FC één van de weinige clubs die KAA Gent wist te verslaan. We klopten de Gentenaren – in de voorbereiding weliswaar – met 2-1. William Owusu luisterde toen trouwens zijn debuutmatch in de Liefdevolle Kleuren op met twee goals!

Qua ‘oude bekenden’ blijft het bij KAA Gent beperkt tot Nana Asare. De Ghanees speelde in het seizoen 2014-2015 27 competitiematchen voor de Great Old. Nu is hij aan zijn vierde seizoen in blauw-wit begonnen, en is hij nog steeds een voortrekker!

Weetjes

Eerste duel: 26/10/1913: A.A La Gantoise – Antwerp FC, 4-3

Laatste thuisoverwinning tegen Gent: 11/03/2001, RAFC – KAA Gent, 1-0

Laatste uitoverwinning tegen Gent: 08/01/1994, KAA Gent – RAFC, 1-2

Grootste thuisoverwinning ooit tegen Gent: 16/01/83: R.A.F.C. – K.A.A. Gent, 5 – 1

Grootste uitoverwinning ooit tegen Gent: 02/09/45: A.R.A. La Gantoise – R.A.F.C., 0 – 5

Grootste thuisverlies ooit tegen Gent: 19/11/22: R.A.F.C. – A.R.A. La Gantoise, 0 – 4

Grootste uitverlies ooit tegen Gent: 10/01/37: A.R.A. La Gantoise – R.A.F.C., 4 – 0

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie volgt later.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 138
Aantal thuiswedstrijden: 68
Aantal uitwedstrijden: 70
Overwinningen: 56
Nederlagen: 40
Gelijke spelen: 42
Gescoorde doelpunten: 239
Tegendoelpunten: 203

Laatste onderlinge duels

01/05/2004 K.A.A. Gent – Royal Antwerp FC 1 – 1 G
06/12/2003 Royal Antwerp FC – K.A.A. Gent 0 – 1 V
18/01/2003 Royal Antwerp FC – K.A.A. Gent 1 – 4 V
10/08/2002 K.A.A. Gent – Royal Antwerp FC 0 – 0 G
17/02/2002 K.A.A. Gent – Royal Antwerp FC 3 – 3 G
23/09/2001 Royal Antwerp FC – K.A.A. Gent 2 – 3 V
11/03/2001 Royal Antwerp FC – K.A.A. Gent 1 – 0 W
01/10/2000 K.A.A. Gent – Royal Antwerp FC 4 – 2 V
14/03/1998 Royal Antwerp FC – K.A.A. Gent 0 – 0 G
19/10/1997 K.A.A. Gent – Royal Antwerp FC 0 – 0 G

Kalender KAA Gent

Speeldag 1: 28/07/2017: STVV – KAA Gent    3 – 2

Speeldag 2: 06/08/2017: KAA Gent – Royal Antwerp FC                                

Speeldag 3: 12/08/2017: YR KV Mechelen – KAA Gent

Speeldag 4: 19/08/2017: Excel Mouscron – KAA Gent

Speeldag 5: 27/08/2017: KAA Gent – RSC Anderlecht

Speeldag 6: 10/09/2017: KAA Gent – Racing Genk

Kalender Antwerp

Speeldag 1: 28/07/2017: R.Antwerp FC. – R.SC.Anderlecht   0 – 0
Speeldag 2: 06/08/2017: K.AA.Gent – R.Antwerp FC
Speeldag 3: 13/08/2017: R.Antwerp FC. -K.RC.Genk
Speeldag 4: 19/08/2017: Yellow-Red KV.Mechelen – R.Antwerp FC.
Speeldag 5: 27/08/2017: KV.Oostende – R.Antwerp FC.
Speeldag 6: 09/09/2017: R.Antwerp FC. – K.St.-Truidense VV.

Beschikbaarheden

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Karel De Rocker & Ruben Wyns

Vierde official: Sebastien Delferière

Richtlijnen en schikkingen

– De combiregeling wordt opgelegd en streng toegepast.
– Het stadion is geopend vanaf 13.00u
– Alle loketten (thuis- en uitsupporters) zijn gesloten. De wedstrijd is waarschijnlijk uitverkocht!
– De richtlijnen van de stewards en politie dienen te worden opgevolgd.
– Pyrotechnische middelen zijn ten strengste verboden.
– Er is plaats voorzien bovenaan in de tribune om onze vlaggen te hangen. Enkel niet-provocerende vlaggen zijn toegelaten. Tifo’s dienen op voorhand voorgelegd/aangevraagd te worden.
– Geen rugzakken of handtassen. Dames: laat je handtas op de bussen aub!
– 15 minuten na einde wedstrijd vertrekken de bussen richting Antwerpen.

Tickets/Prijzen

Staanplaatsen: NVT

Zitplaatsen: 940 plaatsen: volw. € 21 / Kind -16j: € 11

Supporters met beperking*: 10 plaatsen: € 21

Begeleider*: 10 plaatsen: Gratis
* Enkel voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders, namen apart doorgeven per mail aan Frank.Verhulst@rafc.be

Catering

Cateringstands gaan dicht 20 minuten na rust. De drankbonnenverkoop stopt begin tweede helft en verkochte drankbons worden niet terugbetaald.

Reisweg

Voor alle richtingen geldt: GEEN GPS GEBRUIKEN! Volg volgende route:

Van de E40, komende uit richting Brussel:
De E40 verlaten bij afrit MERELBEKE en de R4 (richting Eeklo) volgen tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de 4e afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E40 , komende uit richting Oostende:
De E40 verlaten bij afrit SINT-DENIJS en Flanders Expo volgen. Adolphe Pégoudlaan volgen (Holliday Inn en Flanders expo en voorbij rijden ) en verder richting Zwijnaarde volgen ( R4 buitenring oprijden ). R4 blijven volgen > richting Industriezone Gent Zuid I + EEKLO volgen. Via eerste rond punt naar en over de tuibrug rijden. Eénmaal over de tuibrug bevindt men zich op het rond punt aan de Ghelamco Arena. Vanaf daar 3e afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E17 komende uit richting Antwerpen:
De E17 verlaten bij afrit DESTELBERGEN en vanaf daar de R4 richting MERELBEKE volgen, de R4 blijven volgen richting EEKLO tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de 4e afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E17 komende uit richting Kortrijk:
Doorrijden tot aan verkeerswisselaar E17/E40 te Zwijnaarde > E40 richting Brussel nemen. E40 verlaten bij afrit MERELBEKE en R4 richting MERELBEKE volgen > R4 verder richting EEKLO volgen tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de 4e afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

SHARE THE NEWS

Matchday 2
MATCH Players
 • 0 Yannick Thoelen
 • 0 Birger Verstraete
 • 0 Mamadou Sylla
 • 0 Deiver Machado
 • 0 Stefan Mitrovic
 • 0 Brecht Dejaegere
 • 0 Nana Asare
 • 0 Dylan Bronn
 • 0 Yuya Kubo
 • 0 Anderson Esiti
 • 0 Danijel Milicevic
 • 1 Sinan Bolat
 • 6 Isaac Koné
 • 7 Reda Jaadi
 • 11 Joeri Dequevy
 • 15 Dino Arslanagic
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 23 Frédéric Duplus
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
 • 58 Obbi Oulare
Substitute
 • 0 Youn Czekanowicz
 • 0 Samuel Gigot
 • 0 Kalifa Coulibaly
 • 0 Samuel Kalu
 • 0 Damien Marcq
 • 0 Louis Verstraete
 • 0 Thibault Desmet
 • 12 Antonijo Jezina
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 9 Stallone Limbombe
 • 10 Fabien Camus
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 27 Zotsara Randriambololona
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge16131236142240
2CharleroiRCSC16104228161234
3AnderlechtRSCA169432617931
4AntwerpAntwerp187652421327
5StandardRSCL177551819-126
6STVVSTVV167452123-225
7AA GentAA Gent166462316722
8Racing GenkGenk165742119222
9Waasland BeverenWaasland166373127421
10Zulte WaregemZulte166192830-219
11MouscronREM175482330-719
12KV OostendeKVO165382122-118
13Sporting LokerenLokeren164571724-717
14KV KortrijkKortrijk163581628-1214
15KV MechelenMechelen162681726-912
16KAS EupenEupen1624102341-1810

Recent match reports

#match

KV Kortrijk vs Antwerp

2 months ago

#match

Antwerp vs Lierse SK

3 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago
<