Antwerp vs Anderlecht 20:30, Vrij 28 Jul.
0 - 0

#match

Antwerp vs Anderlecht

Juni 12, 2017

Op 15 mei 2004 leek Stamnummer 1 dood en begraven na een kansloze 5-2 nederlaag op de Freethiel. Dat gegeven leidde tot de degradatie naar het tweede voetbalechelon in België. Na 13 jaar in het vagevuur kon er na gewonnen promotieduels tegen KSV Roeselare opnieuw 1A- voetbal op de Bosuil aanschouwd worden. Het zorgde voor een rush op abonnementen in het zichzelf transformerende Bosuilstadion. En dit is nog maar het begin…

Het is vrijdagavond 28 juli 2017 in de Antwerpse binnenstad en het regent.  En dus schuifelen plukjes mensen getooid in rood-wit vanaf tramstation Linkeroever richting Deurne-Noord. Een paar zingen er over die vier magische woorden.  Kerkgangers, zou je zo denken. Dat klopt ook wel. Het zijn Bosuilgangers. Royal Antwerp Football Club-gelovigen. Ze hebben vandaag al een tijdje in hun agenda staan. Het eerste vakantiegeld is reeds van de rekening gehaald om zich van een unieke plaats in het onafgewerkte Bosuilstadion te verzekeren. Vanavond rolt de bal weer tegen de 34-voudige landskampioen. Tegen de meest prestigieuze club van het land de competitie moeten openen is bepaald geen cadeau. Voor de 11 500 aanwezigen is het devies geloof, hoop en liefde.  De zomer is bij de Antwerpgelovigen onder het nieuwe technische bewind altijd een mooie jaargang. Met de nodige aanwinsten is de hoop prominent aanwezig.

De trots van Vlaanderen heeft zijn start alvast niet gemist tegen het sterrenensemble van René Weiler. Startend met de nieuwbakken aanwinsten Obbi Oulare en Dino Arslanagic, Alexander Corryn op een positie in het middenveld en Jannes Vansteenkiste op zijn vertrouwde linksachterpositie starten de gastheren aan een moordend tempo. De CL-deelnemer wordt vanaf de openingsfase het spelen onmogelijk gemaakt door de hoge pressing van de Antwerpse centrale as. Vooral Geoffry Hairemans laat zich in de eerste helft nadrukkelijk opmerken met puntgave passes en vista. Als RB Leipzig en Manchester United het Brusselse godenkind Dendoncker willen binnenhalen voor een slordige 38 miljoen euro, hoeveel moet dan niet de waarde zijn van onze spelverdeler?

Onder de aanhoudende aanmoedigingen van de volle tribunes weet de thuisploeg met dominant voetbal, veel fysieke strijd en bijwijlen mooi voetbal constant veldoverwicht te hebben. Zelfs als de wedstrijdballen dienst weigeren laten de gastheren zich niet uit het lood slaan. Vleugelflitser Stallone Limbombe en targetman Obbi Oulare slaan bressen in de afweer van de hoofdstedelingen. In de 32e minuut volgt na een derde opeenvolgende corner van draaischijf Geoffry Hairemans een opgelegde kans aan de tweede paal voor Reda Jaadi. Met de binnenkant van de rechtervoet schiet de flankspeler de bal over doel. Maar een verbeten, fel strijdende thuisploeg kreeg even later via een samenspel van kapitein Frédéric Duplus en Stallone Limbombe de bal voor het doel van Matz Sels. Het was opnieuw Reda Jaadi, die een teenlengte tekort kwam om de bal in het doel te deponeren. Al werd de Antwerpse aanvaller wel serieus gehinderd door een opzittende Appiah. Een brilscore aan de rust maar RAFC leidde op punten en ging met een hartverwarmend applaus van alle tribunes de kleedkamers in.

De Great Old kon vriend en vijand bekoren met positief voetbal maar oefenmeester René Weiler kon dus uiteraard niet uitblijven met een tactische omzetting in zijn elftal. Dirigent Sven Kums ging wat lager spelen, zodat Hanni meer ruimte kreeg om zich aanvallend uit te leven tussen de Antwerpse verdedigingsgordel. En toen kwamen er zowaar kansen voor de Brusselse trots. Een fysiek perfect door de ervaren stuurman Laszlo Bölöni klaargestoomde thuisploeg moest nu de wet van de sterkste ondergaan. Het verdedigende blok van de Reds stond nu lager geposteerd en RSC Anderlecht eiste eindelijk het balbezit en de kansen op. Rond het uur hadden Chipciu en Teodorczyk opgelegde kansen om de nul van de tabellen te vegen. Ze faalden. Ook een ingestudeerde corner van Kums kon via tussenstation Hanni niet in doel gewerkt worden door de onopvallende Roemeen Chipciu. De beste kans werd nog door Kara richting doel gekopt, maar de vereende krachten van Jannes Vansteenkiste en de weer erg secure doelman Sinan Bolat konden onheil voorkomen. De dominante bezoekers konden echter niet voldoende gif in hun acties leggen, mede omdat topschutter Teodorczyk alle duels verloor van een imposante Dylan Batubinsika. Dat de thuisploeg echter veel energie had verbruikt in de eerste helft bleek uit het feit dat maar liefst vijf Antwerpspelers in het laatste kwart te maken kregen met krampen. Maar de rood-witte supportersarmada sleurde de Bosuilboys door de laatste moeilijke momenten heen. Het was zelfs Stallone Limbombe die in een mooi uitgespeeld omschakelingsmoment de winnende treffer op zijn voet had. Helaas was zijn schot te centraal gekadreerd en kon Matz Sels zijn ploeg voor een achterstand behoeden.

Kortom, de voor iedere morzel Bosuilgrond kampende thuisploeg was de evenknie van de Brusselse grootmacht en zorgde zo voor de eerste verrassing van het prille voetbalseizoen 2017-2018. Dat belooft voor volgende week wanneer RAFC in de fonkelnieuwe Ghelamco Arena KAA Gent moet bekampen voor de eerste uitwedstrijd in de Jupiler Pro League. Hein Vanhaezebrouck was trouwens een aandachtig toeschouwer in de Business Seats en zal zeker onder de indruk zijn geweest van de grinta en passie van de Antwerpse promovendus. Just be there!

Het oordeel van de trainers

René Weiler: “Met het resultaat ben ik niet tevreden. Met de manier van spelen in de tweede helft van mijn spelers ben ik wel content. Natuurlijk traden we aan tegen een supergemotiveerde tegenstander. De eerste 30 minuten waren moeilijk al kregen we geen uitgespeelde kansen tegen. De tweede helft domineren we maar vergeten te scoren. Maar RAFC is een aanwinst voor de Jupiler Pro League. Met de stad, historie en supporters zullen ze op de Bosuil nog vele ploegen het leven zuur maken. Opvallend was wel dat vele Antwerpspelers door krampen geveld waren. Het inbrengen van een tweede aanvaller was in deze wedstrijd niet nodig omdat we genoeg openingen creëerden en er ook voldoende volk in de box stond. Maar Teodorczyk had een moeilijke avond en speelde in de eerste helft een 3-tegen-2 overtalsituatie niet goed uit. Maar hij werkte wel hard voor het team.”

Laszlo Bölöni: “In de eerste helft hadden we alles op de juiste plaats en wonnen we de meeste duels. Met het veldoverwicht verrasten we ook onze tegenstander. In de tweede helft werden we teruggedrukt op ons eigen doel. We stonden toen te laag te verdedigen op 25m van ons eigen doel. Daar ben ik niet tevreden over. Tegen een technisch superieure tegenstander moet je kunnen terugvallen op een perfecte organisatie. Mijn spelers hebben gespeeld met grinta en hartstocht en daarvoor wil ik ze feliciteren. Ook het publiek heeft een geweldige rol gespeeld door als een echte twaalfde man achter de ploeg te gaan staan. Met spelers die nog geen 48u aangesloten zijn is het altijd even zoeken maar Obbi Oulare en Dino Arslanagic kweten zich voortreffelijk van hun taken. Sinan Bolat zal zeker een goede partij gekeept hebben, maar ik stond te ver van het gebeuren af om een sluitend oordeel te vellen. Een goed debuut voor eigen volk was het zeer zeker maar we moeten nog wel progressie boeken om de volgende wedstrijden goed door te komen.”

Voorbeschouwing

Vrijdagavond nemen we het op tegen RSC Anderlecht. De Belgische recordkampioen zal aantreden op de Bosuil, die in volle transformatie is, tegen een Antwerp, dat haar beste ploeg nog aan het vormen is. Maar dat het treffen tussen de kampioen van 1B en de landskampioen een boeiende match zal opleveren, staat buiten kijf.

De Bosuil zal alvast tot de rand gevuld zijn. En ook al moeten we het tijdelijk met een tribune minder doen, we twijfelen er niet aan dat onze fans onze Reds vleugels zullen geven. Ook langs de kant van Tribune 4 (Business Seats) zullen de emoties nu voelbaar zijn, gezien de tijdelijke tribune die er neergezet is.

De laatste confrontatie met de ‘Kiekenfretters’ op de Bosuil dateert van 2004. Toen kwamen o.a. Vincent Kompany en Olivier Deschacht met 0-2 winnen in de Hel van Deurne-Noord. Wie weet staat Deschacht vrijdag wel opnieuw op het Heilige Gras? Voor de laatste thuisoverwinning tegen RSC Anderlecht moeten we al terug naar 2002. Good Old Patrick Goots maakte toen met twee goals de Brusselse voorsprong ongedaan.

Onze Reds zullen voor het eerst aantreden in onze nieuwe wedstrijdshirts. ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis kan alvast niet wachten tot de match begint, want zij pronken op de borst van deze shirts! Onze club sprak namelijk eerder het engagement uit om dit Antwerpse kinderziekenhuis doorheen het seizoen te steunen met verschillende acties. Dit, én de 10% op de opbrengst van de stockverkoop in de Fan Shop (tot 14/08), zijn nog maar het begin!

Ook het Antwerp Clubblad heeft niet stilgezeten. Zij stelden opnieuw een lijvig nummer samen om de rentree van de Great Old in de Jupiler Pro League te vieren. Het Clubblad is zoals steeds te koop aan elke tribune!

Dit seizoen, en zeker de eerste maanden, wordt het voor iedereen weer aanpassen. De club is in volle groei, en dat brengt natuurlijk groeipijntjes met zich mee. De vooruitgang die de jongste weken en maanden werd geboekt en – vooral – de toekomstperspectieven die onze club heeft, moet echter iedereen positief stemmen. We kijken uit naar onze retour in 1A!

Varia

– Omwille van de werken is de Bosuilsite moeilijker bereikbaar. Lees hier alles goed na!

– Heb jij je Season/Member/Business Card al opgeladen? Dat kan je hier doen!

– Hou er rekening mee dat niet alle plaatsen overdekt zijn. Je neemt best aangepaste kledij mee in het geval van regen!

– Door een technische fout hebben enkele mensen hun e-tickets voor Tribune 4 twee keer toegestuurd gekregen. Belangrijk om weten: de e-tickets in de eerste mail zijn niet meer geldig en zullen geen toegang verlenen tot het stadion. Alleen de e-tickets in de tweede mail zijn geldig.

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie volgt later.

Inhoud Antwerp Clubblad 1

Editoriaal: De toekomst is Rood en Wit!
Luciano D’Onofrio
Laszlo Bölöni
Van 11 maart tot 22 juli: een overzicht
Welkom RSC Anderlecht
Poster: doelman Sinan Bolat
De Bosuilman en het nieuwe seizoen…
Uit de oude doos: 17 december 1933 RAFC – Royal Tilleur FC 2-0
Voor het archief: Competitie 2016-2017 – testwedstrijden
Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad
Voorstelling van onze nieuwelingen
Feestbrochure 80 jaar FASC
RAFC Worldwide
Een blik in de schatkamer van RAFC
In memoriam Harry Game
Antwerpkwis: einduitslag seizoen 2016-2017 + 1ste vragenronde 2017-2018
Praatje met een speler: Faris Haroun
RAFC-Jeugd: Jeugdvoorzitter Sven Van Loon blikt naar de toekomst
RAFC-Jeugd: Onze U15 kampioen Elite 2 kampioen 2016-17
De Bosuil: De start van een nieuw tijdperk

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 153
Aantal thuiswedstrijden: 73
Aantal uitwedstrijden: 80
Overwinningen: 45
Nederlagen: 70
Gelijke spelen: 38
Gescoorde doelpunten: 212
Tegendoelpunten: 304

Laatste onderlinge duels

18/01/2004 RAFC – R.S.C. Anderlecht 0 – 2 V
09/08/2003 R.S.C. Anderlecht – RAFC 3 – 1 V
16/02/2003 R.S.C. Anderlecht – RAFC 4 – 1 V
15/09/2002 RAFC – R.S.C. Anderlecht 2 – 1 W
13/01/2002 RAFC – R.S.C. Anderlecht 2 – 2 G
11/08/2001 R.S.C. Anderlecht – RAFC 3 – 0 V
09/02/2001 R.S.C. Anderlecht – RAFC 2 – 0 V
09/09/2000 RAFC – R.S.C. Anderlecht 0 – 3 V
17/01/1998 R.S.C. Anderlecht – RAFC 2 – 2 G
03/12/1997 RAFC – R.S.C. Anderlecht 0 – 1 V

Kalender Anderlecht

Speeldag 1: 28/07/2017: R.Antwerp FC. – R.SC.Anderlecht
Speeldag 2: 06/08/2017: R.SC.Anderlecht – KV.Oostende
Speeldag 3: 13/08/2017: Sp.du Pays de Charleroi – R.SC.Anderlecht
Speeldag 4: 20/08/2017: R.SC.Anderlecht – K.St.-Truidense VV.
Speeldag 5: 27/08/2017: K.AA.Gent – R.SC.Anderlecht
Speeldag 6: 08/09/2017: R.SC.Anderlecht – K.SC.Lokeren O.Vl.

Kalender Antwerp

Speeldag 1: 28/07/2017: R.Antwerp FC. – R.SC.Anderlecht
Speeldag 2: 06/08/2017: K.AA.Gent – R.Antwerp FC.
Speeldag 3: 13/08/2017: R.Antwerp FC. -K.RC.Genk
Speeldag 4: 19/08/2017: Yellow-Red KV.Mechelen – R.Antwerp FC.
Speeldag 5: 27/08/2017: KV.Oostende – R.Antwerp FC.
Speeldag 6: 09/09/2017: R.Antwerp FC. – K.St.-Truidense VV.

Beschikbaarheden

– William Owusu Acheampong is geschorst.

– Maxime Biset is geblesseerd.

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Assistenten: TBD & TBD
Vierde official: Jan Boterberg

SHARE THE NEWS

Matchday 1
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 5 Jannes Vansteenkiste
 • 7 Reda Jaadi
 • 9 Stallone Limbombe
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 23 Frédéric Duplus
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
 • 58 Obbi Oulare
 • 15 Dino Arslanagic
 • 0 Matz Sels
 • 0 Mbodj Kara
 • 0 Uros Spajic
 • 0 Alexandru Chipciu
 • 0 Dennis Appiah
 • 0 Sven Kums
 • 0 Adrien Trebel
 • 0 Leander Dendoncker
 • 0 Ivan Obradovic
 • 0 Lukasz Teodorczyk
 • 0 Sofiane Hanni
Substitute
 • 6 Isaac Koné
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 10 Fabien Camus
 • 11 Joeri Dequevy
 • 12 Antonijo Jezina
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 18 Björn Vleminckx
 • 0 Olivier Deschacht
 • 0 Pieter Gerkens
 • 0 Henry Onyekuru
 • 0 Nicolae Stanciu
 • 0 Massimo Bruno
 • 0 Davy Roef
 • 0 Silvere Ganvoula
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge15121233122137
2CharleroiRCSC1594226161031
3AnderlechtRSCA158432217528
4STVVSTVV157352123-224
5AntwerpAntwerp156542220223
6Racing GenkGenk155732117422
7Waasland BeverenWaasland156363125621
8StandardRSCL155551518-320
9AA GentAA Gent155462015519
10Zulte WaregemZulte156182627-119
11MouscronREM155462226-419
12Sporting LokerenLokeren154471724-716
13KV OostendeKVO154382022-215
14KV KortrijkKortrijk153571624-814
15KV MechelenMechelen152581726-911
16KAS EupenEupen152492340-1710

Recent match reports

#match

Antwerp vs Lierse SK

2 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago

#match

VW Hamme vs Antwerp

4 months ago
<