Antwerp vs Charleroi 14:30, Zon 5 Nov.
1 - 3

#match

Antwerp vs Charleroi

Juni 12, 2017

Antwerp-Charleroi was aangekondigd als een speciale wedstrijd. Niet alleen namen wij het als zesde in de stand op tegen nummer twee, maar het was vooral het afscheid van Joël Lobanzo. Onze jeugdpeler van de U19 kreeg dinsdag een hartaanval op training, en stierf op 2 november. Hij werd amper 17 jaar.

Het eerbetoon voor aanvang van de wedstrijd was dan ook aangrijpend. De teammaats en staff van de U19 werden op het veld vergezeld door de vrienden en familie van Joël. Zij aanhoorden in alle sereniteit een minuut stilte, een onvergetelijke You’ll Never Walk Alone en een minuut applaus vlak voor aftrappen.

We kunnen niet anders dan toch de klik te maken naar het sportieve. De spelers waren ietwat aangedaan, want de eerste minuten verliepen langs beide kanten erg slordig. Penneteau kwam als eerste doelman in actie met een plukbal, Bolat moest dan weer goed uitkomen op Benavente. Na tien minuten was het echter al prijs. Baby haalde de achterlijn en legde strak achter, Benavente nam de bal knap op de slof. Bolat was machteloos, het leer verdween hard overhoeks in het zijnet.

Na het tegendoelpunt kwamen de Reds beter opzetten. Combineren bleef lastig, maar er kwamen wel kansen. Van Damme speelde slim naar Owusu, die doorgaf aan Ardaiz. De Uruguayaan met het typische torinstinct kapte tweemaal en schoot richting doel, maar Penneteau pakte. Wanneer Van Damme een verre hoekschop van Hairemans aan de tweede paal terugkopte, belandde de volley van Owusu naast de kooi.
Nog maar 17 minuten ver of de Bosuil kon eindelijk aan het feest. Een hoge bal ging naar onze voorlinie, waar een Carolo onder druk van Owusu de bal wild wegkopte. Ardaiz twijfelde niet en mikte in één tijd in het verste zijnetje: 1-1! Een terechte gelijkmaker, gezien de druk die Antwerp ontwikkelde.

Het verdere verloop van de eerste helft was echter minder fraai. Veel balverlies, veel druk van beide kanten en vooral veel tijdswinst. De wapenfeiten die er toch toe deden: Een voorzet van Lukebakio vond geen afspeelpunt, een knal van Dequevy week af in corner, Penneteau pakte een strakke voorzet van Hairemans boven het hoofd van Owusu en een knal van N’Diaye gaat over. Een andere keer kwam Penneteau zwak uit op een corner van Hairemans, maar Dequevy wist niet te profiteren.
In tussentijd had Charleroi echter ook gescoord. Lukebakio stuurde Benavente in het straatje, die over de uitkomende Bolat binnenwipte. Zo gingen we rusten met een 1-2 achterstand, na nota bene vijf minuten extra tijd. Die werden logischerwijs bijgeteld na oeverloos tijdrekken van de bezoekers.

De tweede helft leverde niet veel beterschap op. Hairemans en Corryn, die het moeilijk hadden met de powerplay van Charleroi, bleven in de kleedkamer en Yatabaré en Rodrigues kwamen erin. Sporting Charleroi liet Antwerp echter niet toe om meer in de match te komen. Technisch zag het er niet altijd al te best uit, en wanneer er wel eens gevoetbald kon worden ging er wel eentje van Charleroi als voor dood liggen.

De bezoekers kregen zelfs nog enkele goede kansen. Bolat moest een knappe redding bovenhalen op een poging van Lukebakio. Diezelfde Lukebakio kon even later weer aanleggen, ditmaal ging de knal voorlangs. Wanneer de flankspeler strak voorzette, mochten we van geluk spreken dat Baby aan de tweede paal de bal overtikte.

Niet dat Antwerp niets ondernam. Een knap van Owusu eindigde naast, Penneteau was net iets eerder op de bal wanneer Rodrigues Van Damme diep stuurde, en Marinos moest zich strekken om de goede voorzet van de ingevallen Jaadi nipt weg te koppen. Helaas wist Charleroi toch nog eens tegen te prikken. Op een snedige counter zette Benavente voor, en werkte Lukebakio aan de tweede paal de 1-3 tegen de netten. Niet onlogisch de twee zwart-witte uitblinkers.

In de laatste tien minuten konden onze Reds te weinig tonen om de match nog écht spannend te maken. Penneteau bokste een vrije trap van Jaadi weg, Ardaiz schoot vanuit een scherpe hoek over. Een voorzet van Jaadi vloog voorbij de tweede paal, en even later werd een Antwerpse mogelijkheid terecht afgebroken na een fout op Penneteau.

Zo eindigde Antwerp-Charleroi op 1-3, meteen de eerste in zes confrontaties met de Carolo’s die we niet konden winnen. Het is ook de tweede keer dat we de interlandbreak ingaan met een verlies. De Great Old krijgt nu een weekje langer om het knopje om te draaien en zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen KAS Eupen. Onze verste verplaatsing, maar we hopen uiteraard op jullie positieve steun! COME ON YOU REDS!

Voorbeschouwing

De tijd gaat snel, en zeker in het voetbal! Onze club is nog in volle rouw na het overlijden van jeugdspeler Joël Lobanzo op donderdag (lees hieronder meer), maar op zondag 5 november staat alweer de voorlaatste speeldag van de heenronde op het programma. RAFC kan dus niet anders dan de knop snel weer omdraaien.

Sporting de Charleroi is de voorlaatste tegenstander in de heenronde, en tevens de derde Waalse opponent op rij in ons ‘Waalse vierluik’. Eerder speelden we gelijk tegen Standard en Mouscron, hopelijk doen we beter tegen Charleroi en Eupen! De Zebra’s begonnen als een wervelwind aan het seizoen met 15 op 15, maar moesten daarna wat gas terugnemen. Sinds 10 september sprokkelden de Carolo’s nog tien punten uit acht wedstrijden. Het team van trainer Felice Mazzu moest pas op 24 september voor het eerst de duimen leggen voor een tegenstander, en die heette niet toevallig Club Brugge.

De jongens uit Le Pays Noir staan echter nog steeds op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, al voelen ze nu wel de hete adem van Anderlecht, STVV en… Antwerp in hun nek. Belangrijke factor in het aanhoudende succes van Charleroi is wondertrainer Mazzu, die met een jaar-na-jaar wisselend elftal toch blijft meestrijden voor de top-6. De geboren Carolo is bezig aan zijn vierde seizoen bij Charleroi, met een 10de, vijfde, achtste en vijfde plaats tot gevolg. Voordien deed hij het ook al met het voormalige White Star Woluwe uitstekend.

Sterkhouders in de kern van Sporting Charleroi zijn onder meer Dessoleil, Baby, Benavente en oude bekende Fall. Doelman Penneteau hield trouwens – net als onze Sinan Bolat – al vijf keer de nul dit seizoen. De Karolingers hebben de op drie na beste aanval van de reeks, en de tweede beste verdediging. Gemakkelijk wordt het dus zeker niet!

Als we in de archieven duiken zien we dat Antwerp het steeds opvallend goed deed tegen de Zebra’s, vooral thuis. In de 40 confrontaties op de Bosuil verloren we slechts vier keer, en speelden we zeven keer gelijk. Ook in het algemeen heeft Antwerp het overwicht op Charleroi in de head-to-head-statistieken: 38 overwinningen in 83 wedstrijden, versus 23 nederlagen.

De laatste duels tegen de zwart-witten dateren van het seizoen 2011-2012, toen we zowaar tweemaal wisten te winnen van kampioen Charleroi. 1-0 thuis en 0-3 op Mambourg, toen de Carolo’s weliswaar al zeker waren van de titel. Meer nog: de laatste vijf wedstrijden tegen Charleroi werden allemaal gewonnen, en het is van 1998 geleden dat we thuis van hen verloren. Hoopgevende statistieken, maar die tellen natuurlijk niet wanneer de spelers zondag op het groene rechthoek staan! COME ON YOU REDS!

Eerbetoon Joël Lobanzo

Royal Antwerp FC is in rouw na het tragische overlijden van U19-speler Joël Lobanzo. We willen alle voetbalfans, instanties en clubs bedanken die de Antwerpfamilie steunen bij dit vreselijke verlies.

Zondag zal voor de wedstrijd Antwerp-Charleroi een eerbetoon worden gehouden. Voor de aftrap wordt één minuut stilte gehouden in aanwezigheid van de ploeggenoten en omkadering van de U19. Enkele minuten voordien vragen we onze supporters ook om mee “You’ll Never Walk Alone” in te zetten. De familie en ploegmaats van Joël zullen de wedstrijd nadien ook volgen in het stadion.

Er is sinds donderdagavond een rouwplaats voorzien aan de ingang van het jeugdcomplex (Oude Bosuilbaan), bij de inkom van Tribune 2 en 3. We nodigen alle fans uit om hun eerbetonen voor Joël hier achter te laten. De hele Antwerpfamilie dankt u voor de steun aan Joëls vrienden en familie.

Belangrijke info:

– Via deze link kan je online je Season/Business/Member Card opladen! Erg handig om wachttijden in het stadion te vermijden!

– Het stadion is geopend vanaf 13.00u. Kom zeker op tijd, want het zal weer druk worden!

Rugzakken en grote handtassen (groter dan een A4) zijn niet toegelaten in het stadion. Er is geen opvang voorzien.

– Je kan GRATIS parkeren op Parking Gosselin, op wandelafstand van de Bosuil. De situeringsplannetjes en meer info over de toegankelijkheid vind je hieronder!

Weetjes

Eerste competitieduel: R. Charleroi S.C. – R.A.F.C. 2 – 1 14/12/1947
Laatste thuisoverwinning: R.A.F.C. – Sp. de Charleroi 1 – 0 27/11/2011
Laatste uitoverwinning: Sp. de Charleroi – R.A.F.C. 0 – 3 16/04/2012
Grootste thuiswinst ooit: R.A.F.C. – R. Charleroi S.C. 5 – 0 10/09/1988
Grootste uitwinst ooit: R. Charleroi S.C. – R.A.F.C. 1 – 4 04/03/1989
Grootste thuisverlies ooit: R.A.F.C. – R. Charleroi S.C. 2 – 4 29/04/1998
Grootste uitverlies ooit: R. Charleroi S.C. – R.A.F.C. 6 – 0 21/02/1971

O.a. deze (ex-)Antwerpspelers kwamen ook uit voor Sporting de Charleroi: Norbert Beuls, Gabor Bukran, Jos Camps, Fabien Camus, Alex Czerniatynski, Alexandre Di Gregorio, Grégory Dufer, Cédric Faure, Albert Friling, Frans Heymans, Geert Hoebrechts, Miroslaw Justek, Christian Labarbe, Jordan Remacle, Rudi Smidts, Ranko Stojic, Leo Van der Elst, David Vandenbroeck en Theo Vermeir.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 83  (waarvan 74 in competitie)
Aantal thuiswedstrijden: 40
Aantal uitwedstrijden: 43
Overwinningen: 38  (waarvan 29x thuis)
Nederlagen: 23  (waarvan 4x thuis )
Gelijke spelen: 22  (waarvan 7x thuis)
Gescoorde doelpunten: 143
Tegendoelpunten: 125

Laatste onderlinge duels in de competitie

16/04/2012 Sp. de Charleroi – R.A.F.C. 0 – 3 W
27/11/2011 R.A.F.C. – Sp. de Charleroi 1 – 0 W
14/02/2004 R.A.F.C. – Sp. de Charleroi 3 – 1 W
13/09/2003 Sp. de Charleroi – R.A.F.C. 0 – 1 W
08/02/2003 R.A.F.C. – Sp. de Charleroi 3 – 1 W
31/08/2002 Sp. de Charleroi – R.A.F.C. 1 – 1 G
02/03/2002 Sp. de Charleroi – R.A.F.C. 5 – 0 V
10/10/2001 R.A.F.C. – Sp. de Charleroi 2 – 0 W
27/01/2001 R.A.F.C. – R. Charleroi S.C. 1 – 1 G
27/08/2000 R. Charleroi S.C. – R.A.F.C. 1 – 0 V

Kalender RAFC

Speeldag 11: 22/10/2017 Club Brugge K.V. – R.A.F.C. 1 – 0 V
Speeldag 12: 26/10/2017 R.A.F.C. – R. Standard de Liége 0 – 0 G
Speeldag 13: 29/10/2017 R. Excel Mouscon – R.A.F.C. 2 – 2 G
Speeldag 14: 05/11/2017 R.A.F.C. – R Charleroi SC
Speeldag 15: 18/11/2017 KAS Eupen – R.A.F.C.
Speeldag 16: 25/11/2017 R.A.F.C. – KV Mechelen
1/8ste Croky Cup: 29/11/2017 KV Kortrijk – R.A.F.C.

Vorm: VWVGG

Kalender Charleroi

Speeldag 11: 21/10/2017 Sporting Lokeren – RCSC 1 – 1 G
Speeldag 12: 24/10/2017 KV Oostende – RCSC 3 – 0 V
Speeldag 13: 27/10/2017 RCSC – KAA Gent 2 – 1 W
Speeldag 14: 05/11/2017 R.A.F.C. – RCSC
Speeldag 15: 17/11/2017 RCSC – KV Mechelen
Speeldag 16: 25/11/2017 Waasland-Beveren – RCSC
1/8ste Croky Cup: 28/11/2017 R.E. Mouscron – RCSC

Vorm: GGGVW

Scheidsrechters

Scheidsrechter:
Lijnrechters:
Vierde Official:

Antwerp Clubblad 8

Editoriaal: Videodinges
Het grote rood-witte hart van de familie Loots
1 en 11 november: dodenherdenking
Welkom Sporting du Pays de Charleroi
Cijferwerk
Over veel te vroeg overleden Antwerpspelers
Poster: Joeri Dequevy
In de wachtkamer van het Eerste elftal: Beker van België U21
Antwerpkwis: vragenronde 5
Uit de oude doos: 14 februari 1909 Antwerp FC – SC Courtraisien 4-1
Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad
Een blik in de schatkamer van RAFC: briefhoofd van Royal Antwerp FC (1922)
Uitzicht van onze hoofdingang doorheen de jaren
RAFC Worldwide
Gezien vanuit tribune II: Antwerp – Standard
RAFC-Jeugd: Onze U8 tegen Kalmthout: een leuke groep
RAFC-Jeugd: Bedankt Guy Vandenbosch en Karel Bensch
RAFC-Jeugd: Schrijf je in voor onze Talentendag U6/U7!
RAFC-Jeugd: Haloweentraining bij de jeugd
RAFC-Jeugd: Onze twee ploegen U10 tegen Westerlo
De Bosuil: Niet te euforisch worden

Praktische info

Kom op tijd!

We raden iedereen aan om op tijd naar de Bosuil te komen. De stadiondeuren gaan open vanaf 13.00u. Hou rekening met de wegenwerken in Antwerpen-centrum, en de opgebroken ‘Brug van den Azijn’ tussen Merksem en Deurne.

Zoals steeds zijn rugzakken en grote handtassen niet toegelaten in het stadion.

Parking

Wanneer de bouwwerken klaar zijn, zullen er heel wat nieuwe parkingmogelijkheden zijn op de Bosuil. Maak hier een afspraak indien u geïnteresseerd bent in de parkeerformules.

Parking 6 en 7 zijn alleen toegankelijk als u over een geldig parkingticket beschikt.

OPGELET: tijdens de bouwwerken zijn parking 6 en 7 reeds volzet!

1. Parking Bosuil

Aangezien de werfzone veel plaats inneemt, zullen er geen betalende parkingplaatsen aangeboden kunnen worden aan de fans.

Clubmedewerkers, productiemedewerkers en pers zullen kunnen parkeren op parking 7, aan de Jan Welterslaan.

Personen met een beperking kunnen een verzoek richten aan tribune1@rafc.be. Hou er aub rekening mee dat de plaatsen erg beperkt zijn.

2. Parking Gosselin

Om de grote toestroom van mensen te kunnen opvangen, hebben we een samenwerking afgesloten met Gosselin Group. ‘Parking Gosselin’ is gratis en op wandelafstand van de Bosuil. Deze parking heeft meer dan 500 parkingplaatsen ter beschikking!

Parking Gosselin is gelegen tussen de Belcrownlaan, Middelmolenlaan, Keesinglaan en Santvoortbeeklaan. Bekijk het plan voor de precieze locatie en rijweg. In de omgeving is er signalisatie die u leidt van Parking Gosselin naar de Bosuil.

OPGELET: De parking zal bij de thuiswedstrijden geopend worden vanaf twee uur voor de wedstrijd en worden afgesloten anderhalf uur na de wedstrijd. Auto’s die worden achtergelaten zullen onbeschikbaar zijn tot de volgende werkdag!

Hou er ook rekening mee dat de ‘Brug van den Azijn’ is afgesloten!

Situering:

Detailplan en aanrijweg:

Toegang tot het stadion

Supporters van Tribune 2 en 3 kunnen het stadion betreden langs de gewone ingang aan de Oude Bosuilbaan. Tribune 2 kan je ook bereiken via de Bremweide of de Vic Meesstraat.

Abonnees van Tribune 1 die vorig jaar een abonnement op de oude Tribune 1 hadden zullen – net als vorige wedstrijd – op Tribune 4 plaats nemen. Zij kunnen het stadion betreden langs de Vic Meesstraat (via Jan Welterslaan).

De personen die een plaats krijgen toegewezen op de buitentribune van Tribune 4 (aangegeven als Blok 4A tot 4F), betreden deze via een buitentoegang rechts van de hoofdingang van Tribune 4. De personen die in de binnentribune (Business Seats, aangegeven als Blok BSA tot BSN) zitten, kunnen deze betreden langs de centrale hoofdingang.

Let goed op de signalisatie ter plaatse!

OPGELET: nieuwe abonnees van Tribune 1 (die dus in 2016-2017 geen abonnement hadden) dienen nog even geduld te oefenen en kunnen pas verwelkomd worden vanaf de nieuwe Tribune 1 is afgewerkt.

Personen met een beperking

Rolstoelgebruikers en personen met een beperking zullen tijdelijk plaats nemen voor Tribune 4, achter de afsluiting. Zij kunnen het stadion betreden langs de ingang van Tribune 4 (Vic Meesstraat via Jan Welterslaan).

Voor parking voor personen met een beperking kan een aanvraag gericht worden aan tribune1@rafc.be. Hou er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn omwille van de bouwwerken.

Openbaar vervoer

De Bosuil is makkelijk bereikbaar via Tram 5 of bus 19. Gelieve van deze mogelijkheid maximaal gebruik te maken! Meer info op de website van De Lijn!

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Linkeroever – Wijnegem.

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Wijnegem – Linkeroever.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Deurne-Zuid – Sportpaleis.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Sportpaleis – Deurne-Zuid.

Fiets

Voorlopig kunnen fietsen gratis – en op eigen risico – geplaatst worden op de hondenwei. Vanaf oplevering van de nieuwe tribune zal er moderne fietsinfrastructuur voorzien worden op de site.

SHARE THE NEWS

Matchday 14
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 2 Matheus Borges Domingues
 • 11 Joeri Dequevy
 • 16 Moustapha Sall
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 23 Joaquin Ardaiz
 • 25 Alexander Corryn
 • 37 Jelle Van Damme
 • 1 Nicolas Penneteau
 • 8 Javier Francisco Martos
 • 9 Kaveh Rezaei
 • 14 Cristian Benavente
 • 17 Stergos Marinos
 • 18 Amara Baby
 • 22 Gaëtan Hendrickx
 • 24 Dorian Dessoleil
 • 26 Marco Ilaimaharitra
 • 41 Francis N'Ganga
 • 46 Dodi Lukebakio
Substitute
 • 12 Antonijo Jezina
 • 7 Reda Jaadi
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 22 Luka Stojanovic
 • 28 Roberto Núñez Mañas
 • 30 Aurélio Buta
 • 60 Sambou Yatabaré
 • 35 Parfait Mandanda
 • 6 Gjoko Zajkov
 • 7 Clément Tainmont
 • 10 David Pollet
 • 13 Christophe Diandy
 • 25 Matias Fortuna Nurio
 • 28 Enes Saglik
 • 99 Chris Bedia
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge15121233122137
2CharleroiRCSC1594226161031
3AnderlechtRSCA158432217528
4STVVSTVV157352123-224
5AntwerpAntwerp156542220223
6Racing GenkGenk155732117422
7Waasland BeverenWaasland156363125621
8StandardRSCL155551518-320
9AA GentAA Gent155462015519
10Zulte WaregemZulte156182627-119
11MouscronREM155462226-419
12Sporting LokerenLokeren154471724-716
13KV OostendeKVO154382022-215
14KV KortrijkKortrijk153571624-814
15KV MechelenMechelen152581726-911
16KAS EupenEupen152492340-1710

Recent match reports

#match

Antwerp vs Lierse SK

2 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago

#match

VW Hamme vs Antwerp

4 months ago
<