Antwerp vs Racing Genk 14:30, Zon 13 Aug
3 - 5

#match

Antwerp vs Racing Genk

Juni 12, 2017

De sfeer, het niveau en de bezettingsgraad stijgen gestaag in de Jupiler Pro League. Clubbestuurders denken dat de toegenomen toeschouwersaantallen te wijten zijn aan gewonnen wedstrijden. Niet echt vindingrijk want de supportersarmada van ruim 11 500 zielen sterk weet dat spektakelstukken zoals zondagmiddag opgevoerd in het Bosuilstadion daaraan ten grondslag liggen. Wat een feest op de tribunes en op het veld gedurende 90 minuten aangenaam voetbalvertier!

Never change a winning team was de insteek voor de ervaren Roemeense trainer Laszlo Bölöni. Coach Stuyvenberg van de bezoekers had de Reds uitgebreid geanalyseerd en zijn tactisch plan zou 1 helft perfect functioneren. De opdracht voor zijn spelers was dus bij balbezit de tegenstander zo snel mogelijk vastzetten en uit de duels te blijven. Dat hield in dat defensieve middenvelder Berge steeds de vrije man op het middenveld was en naar hartelust de paradepaardjes Schrijvers, Buffel en Trossard kon aansturen om gevaar voor de doelmond van Sinan Bolat te creëren. De zekerheid dat iedereen daaraan meedoet, is bepalend voor de uitvoering. En jammer genoeg voor de Great Old bleek de technisch superieure tegenstander in de eerste helft een maatje te groot.

Terwijl targetman Samatta net voor de aftrap met goed gevolg (2 goals) de goden verzocht om een vruchtbare wedstrijd voor hem en zijn teamgenoten mocht een andere halfgod (Hans Peter Lehnhoff!) van de Bosuil de middenstip betreden onder verbale aanmoedigingen van zijn publiek. In een kolkende Bosuil was vooraf al te merken dat de spelers van de Limburgse fusieclub uiterst scherp de opwarming afwerkten en gebrand waren op een overwinning na de povere puntenoogst in de eerste twee wedstrijden. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat rood-wit teveel ruimtes liet aan de tegenstander, niet compact stond en vooral de gezonde agressiviteit miste van de 2 eerdere competitiewedstrijden tegen titelkandidaten. Na 8 minuten kon Maehle zijn rechterflank afdweilen en Samatta bedienen. De spits had geen probleem om de bal vanaf de tweede zone in doel te werken en Sinan Bolat te beletten om een derde clean sheet op rij te oogsten. Aan de overzijde kon Obbi Oulare en een weer overtuigende Reda Jaadi de Reds niet aan een gelijkmaker helpen. Hun schoten werden afgeblokt door een secure verdedigingsgordel. Op het kwartier kon Samatta op rechts Buffel aanspelen. De ervaren rot kon aan de tweede paal goudhaantje Trossard vinden, de flankspeler had geen moeite om al koppend de score te verdubbelen. Een dominant spelend KRC Genk ging echter op jacht naar de genadeklap en zou na 22 minuten maximaal profiteren van een technische foute controle van Faris Haroun. Schrijvers stal op een gewiekste manier de bal van de marathonman en wist met een schijnbeweging en een overhoeks schot Sinan Bolat voor de derde keer het nakijken te geven. Nog geen 120 seconden later moest de onzekere doelman Vukovic op zijn beurt de bal uit de netten vissen. Obbi Oulare had zich op de linkerflank voorbij zijn rechtstreekse belager Brabec gewurmd en legde aan de verste paal de bal panklaar voor de aanstormende Joeri Dequevy. De Ket deponeerde de bal in doel tot groot jolijt van de steeds luidruchtiger wordende thuisaanhang. Game on! Joeri Dequevy werd dan in kansrijke positie afgevlagd voor denkbeeldig buitenspel maar het was aan de overzijde dat Buffel en Schrijvers de Genkse targetman Samatta aan het werk zetten. De spits devieerde het leder op een opportunistische manier in doel en met 1-4 leek het elan van de Bosuilploeg  voorbij. Niet dus!

Waar de poulains van Laszlo Bölöni in de eerste helft nog statisch en afwachtend het voetbalgebeuren ondergingen, na de citroentjes zou de hel van Deurne Noord tot volle wasdom komen. Na 100 seconden kon Joeri Dequevy een dieptepass van Isaac Koné in zijn loop meenemen maar de controle van de Brusselaar was te onzuiver om zijn stiftbal voldoende te kadreren. Gesteund door een geestdriftig publiek op Champions League-niveau probeerde Stamnummer 1 de opgelopen schade te herstellen. Met mooi combinatievoetbal komend van de wondersloffen van Reda Jaadi werden de Limburgers tegen het eigen doel geprikt. Nog eenmaal kon de Limburgse trots zich uit de wurggreep van de thuisploeg ontdoen maar dat leverde zowaar een treffer op. Jeugdproduct Khammas ging de linkerflank af, er volgde weer een voorzet naar de tweede zone en Samatta kopte de bal richting doel. Sinan Bolat stond pal maar kon de bal niet verder werken dan de voeten van de verbouwereerde Dino Arslanagic en een own-goal was het zware verdict.

Met een 1-5 tussenscore zijn de schaapjes normaliter op het droge maar dat was zonder een furieus slotoffensief van de Bosuiljongens gerekend. Een prachtige actie van Reda Jaadi stierf nog wel op de dwarsligger maar de spirit en grinta van de thuisspelers deden de deinende massa nog geloven in een stunt van het kaliber Vitosha Sofia. Op een voorzet van Joeri Dequevy werd invaller William Owusu duidelijk gehinderd bij het afronden van een doelrijpe kans. Niet getreurd echter want de Ghanees kon enkele minuten later zijn gram halen bij belager Brabec door aan de eerste paal een scherpe voorzet van Reda Jaadi in doel te werken. En zoals trouwe volgers van de Jupiler Pro League weten verwordt dan een technisch superieur geheel als KRC Genk tot een mentaal labiele ploeg. Dat werd bewezen door een nieuwe treffer van de onverwoestbare krijger Dino Arslanagic. De rijzige verdediger kopte een vrije trap van alweer Reda Jaadi snoeihard in doel. En dan bracht Laszlo Bölöni met Stallone Limbombe en Zotsara Randriambololona nog verse aanvallende krachten op het terrein. Kapitein Frédéric Duplus gaf nog enkele fraaie voorzetten maar William Owusu en Faris Haroun werden afgeblokt of schoten over doel. Vleugelflitser Stallone Limbombe rolde nog eens de bezoekende afweer op, zijn vlammend schot stierf in het zijnet. Een moedige thuisploeg probeerde in de slotminuten nog wel de aansluitingstreffer aan te tekenen maar ook een laatste voorzet van uitblinker Reda Jaadi verdween in de grijpgrage handen van Vukovic.

Acht goals in een knotsgekke spektakelmatch, dat doet een supporter met veel goesting verlangen naar het volgende competitietreffen. Dat staat gepland op zaterdag bij de Kakkers uit Mechelen. Met het gedurfde aanvalsspel van de tweede helft kan puntenwinst zeker tot de mogelijkheden behoren. Just be there!

Het oordeel van de trainers

Albert Stuivenberg: “In de eerste plaats ben ik geweldig tevreden met de drie punten.  We hadden die hard nodig na de misstappen in de eerste twee competitierondes.  We hebben ons taktisch plan perfect uitgevoerd en scoorden voor de rust vier mooie goals.  Dat gebeurt zelden in een uitwedstrijd.  In de tweede helft moet je de match dan uitspelen zonder onnodig balverlies maar na het tweede Antwerpdoelpunt sloop er toch weer wat nervositieit in onze rangen.  Gedragen door een geestdriftig publiek (te vergelijken met de Engelse voetbalbeleving of Feyenoord) kan de thuisploeg er dan nog een match van maken.  Mijn spelers waren in de kleedkamer teleurgesteld door het incasseren van alweer drie doelpunten.  Daar moeten we de volgende dagen nog wel eens op terugkomen.  We wisten dat er met Malinovskyi en Schrijvers koppeltjes gevormd zouden worden en zo zou Berge steeds de vrije man zijn op het middenveld.  Op die manier hebben we kansen gekregen en ook benut.  We zijn allemaal mensen met onze angsten en onzekerheden, zo kan het zijn dat mijn jongens na 60’ een mentaal dipje kregen.  We moeten dan leren om vanuit onze kracht te blijven spelen en niet mee te gaan in het opportunistisch spel van de tegenpartij.  We hebben nu een moeilijke uitwedstrijd gewonnen en ons doelsaldo is ook terug positief.  Dat is fijn om te constateren.  Voor ons is er altijd druk, zeker na de 1 op 6 van de afgelopen weken.  Maar we hebben ons in deze intense wedstrijd goed herpakt.”

 

Laszlo Bölöni: “Het was een wedstrijd met twee gezichten.  De eerste 20 minuten zijn we gestoten op een technisch superieure tegenstander.  We waren dan te statisch en te passief.  We verloren alle middenveldduels en het resultaat aan de rust was dan ook verdiend en logisch.  Aan de rust vroeg ik om de tweede helft te winnen en dat hebben we ook gedaan.  Daarvoor wil ik mijn spelers feliciteren want voor de rust waren er te weinig versnellingen en konden we maar sporadisch druk uitoefenen.  In de tweede helft was de balans er wel en hebben we een voorbeeldige wedstrijdmentaliteit getoond.  Het fantastische publiek heeft een aangenaam voetbalspektakel aangeboden gekregen maar ik ga thuis de wedstrijd nog eens op mijn gemak analyseren.  Want nul goals tegen krijgen in de eerste 2 wedstrijden tegen titelpretendenten is niet normaal, maar er 5 tegenkrijgen in een thuiswedstrijd is ook niet normaal.  Er vielen 8 goals en evenveel kansen dus de neutrale toeschouwer heeft zeker waar gekregen voor zijn geld.  Het publiek was dan ook zeer positief maar we moeten realistisch blijven.  De 4 op 6 hebben sommigen aan het dromen gezet, maar de meeste jongens speelden vorig jaar op een lager niveau.  Er moeten dan ook nog enkele versterkingen worden gehaald maar dat is interne keuken.  Kortom, ik onthou onze tweede helft waarin we competent, gezond aggresief en speelden met de capaciteiten om gevaarlijk te zijn.  Dat bracht spektakel met zich mee.  Normaliter is het geen hogere wiskunde dat als je driemaal scoort, je dan een punt of een overwinning boekt maar een lakse eerste 20 minuten beslisten er anders over.”

Voorbeschouwing

De eerste twee hordes in de Jupiler Pro League 2017-2018 liggen alweer achter ons, en we mogen gerust stellen dat Antwerp die succesvol genomen heeft. Wie had er immers verwacht dat we 4 op 6 zouden halen tegen topclubs Anderlecht en Gent? Bovendien wisten onze Reds de rangen uitstekende gesloten te houden, en heeft doelman Bolat zich nog geen enkele keer moeten omdraaien. Knap!

Met Racing Genk komt er een ploeg naar de Bosuil die op zoek is naar zichzelf. Vorig seizoen verbaasden de blauw-witten het hele land met frivool voetbal, een karrenvracht aan doelpunten en een fraai Europees parcours. Toch grepen de mannen van coach René Stuivenberg nipt naast Europees voetbal dit seizoen. Ze verloren de finale van Play-Off 2 tegen KV Oostende, onze tegenstander over twee weken. De Mijnjongens kenden de nodige pech in het begin van dit seizoen en bleven na duels tegen Standard en Waasland-Beveren achter met 1 op 6. Het hoeft niet gezegd dat de Limburgers gemotiveerd zullen zijn om iets te komen rapen op de Bosuil!

De statistieken staan echter aan de kant van de rood-witten. Van de 23 eerdere confrontaties wonnen onze Reds er 12, en vooral thuis is het bilan erg positief. In 12 matchen op de Bosuil verloren we slechts 1 keer en speelden we 1 keer gelijk. Niet dat statistieken een voorspellende waarde hebben, Genk is als club immers enorm gegroeid sinds de jaren ’90.

Onze laatste confrontatie met de Genkenaren was op 3 april 2004, toen Royal Antwerp FC volop in de degradatiestrijd verwikkeld was. Een 3-1 zege op speeldag 28 leek voor het behoud te gaan zorgen, maar in de laatste vijf wedstrijden kon de Great Old nog maar 1 punt pakken. Degradatie was het gevolg. Tijden waaraan we liever niet meer terugdenken, nu we weer met ambitie de toekomst tegemoet kunnen gaan! We kijken uit naar een spannend en sportief duel op de Bosuil!

Bereikbaarheid

– Lees alles over de bereikbaarheid van de Bosuil tijdens de werken op deze pagina!

Opgelet: op zondag 13 augustus 2017 worden er werken uitgevoerd op de Turnhoutsebaan/August Van de Wielelei, tussen de Ter Rivierenlaan en de Houtlaan/Autolei. De werken zullen een dag duren. Over de hele werfzone geldt een parkeerverbod. Het verkeer zal hinder ondervinden. Er zijn omleidingen voorzien. Meer info op deze website!

– De club heeft extra parking voorzien op slechts 10 minuten wandelen van de Bosuil! Parking Gosselin is GRATIS en zal geopend zijn van 12.30u tot 18u. Zorg er wel voor dat je voor 18u je wagen bent komen halen, daarna gaan de poorten onherroepelijk dicht.

– Het stadion is geopend vanaf 13u.

Varia

Eerste duel: 20/08/1988, RAFC – KRC Genk, 4 – 0

Laatste thuisoverwinning tegen Genk: 03/04/2004, RAFC – KRC Genk, 3 – 1

Laatste uitoverwinning tegen Genk: 18/09/1993, KRC Genk – RAFC, 0 – 2

Grootste thuisoverwinning ooit tegen Genk: 18/11/90: RAFC – KRC Genk, 6 – 2

Grootste uitoverwinning ooit tegen Genk: 18/09/1993, KRC Genk – RAFC, 0 – 2

Grootste thuisverlies ooit tegen Genk: 17/08/02: RAFC – KRC Genk, 2 – 4

Grootste uitverlies ooit tegen Genk: 12/04/97: KRC Genk – RAFC, 3 – 0

Inhoud Antwerp Clubblad 2

Editoriaal: Back in business
Interview met onze twee centrale verdedigers
Voorstelling van onze nieuwelingen
Cijferwerk
Vandaag in de geschiedenis van RAFC
Welkom KRC Genk
Poster: Geoffry Hairemans
Pioneers: verslag van de reis naar Harwich & Parkeston FC
Uit de oude doos
Voor het archief: de laatste oefenwedstrijden van 2016-17
Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad
Bosuiltjes
Feestbrochure 80 jaar FASC
RAFC Worldwide
Een blik in de schatkamer van RAFC
Bosuiltjes
Antwerpkwis
Doorgelicht: Faris Haroun
Gezien vanuit tribune II: Antwerp – Anderlecht
RAFC-Jeugd: interview met Steven Smet, hoofd Opleidingen
RAFC-Jeugd: Scholentornooi Schools Cup
RAFC-Jeugd: Seizoenstart van onze jeugd
De Bosuil: De start die niemand had verwacht

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 23
Aantal thuiswedstrijden: 12
Aantal uitwedstrijden: 11
Overwinningen: 12
Nederlagen: 7
Gelijke spelen: 4
Gescoorde doelpunten: 44
Tegendoelpunten: 29

Laatste onderlinge duels

03/04/2004 R.A.F.C. – K.R.C. Genk 3 – 1 W
01/11/2003 K.R.C. Genk – R.A.F.C. 3 – 1 V
26/01/2003 K.R.C. Genk – R.A.F.C. 2 – 0 V
17/08/2002 R.A.F.C. – K.R.C. Genk 2 – 4 V
19/01/2002 K.R.C. Genk – R.A.F.C. 2 – 1 V
18/08/2001 R.A.F.C. – K.R.C. Genk 3 – 0 W
03/03/2001 K.R.C. Genk – R.A.F.C. 1 – 1 G
01/11/2000 R.A.F.C. – K.R.C. Genk 1 – 0 W
11/04/1998 K.R.C. Genk – R.A.F.C. 1 – 1 G
19/11/1997 R.A.F.C. – K.R.C. Genk 2 – 1 W

Kalender Genk

Speeldag 1: 29/07/2017: KRC Genk – Waasland-Beveren  (3 – 3, G)
Speeldag 2: 04/08/2017: Standard Luik – KRC Genk (2 – 1, V)
Speeldag 3: 13/08/2017: Royal Antwerp FC – KRC Genk
Speeldag 4: 19/08/2017: KRC Genk – Charleroi
Speeldag 5: 26/08/2017: KRC Genk – KV Mechelen
Speeldag 6: 10/09/2017: KAA Gent – Racing Genk

Kalender Antwerp

Speeldag 1: 28/07/2017: Royal Antwerp FC – RSC Anderlecht (0 – 0, G)
Speeldag 2: 06/08/2017: KAA Gent – Royal Antwerp FC (0 – 1, W)
Speeldag 3: 13/08/2017: Royal Antwerp FC – Racing Genk
Speeldag 4: 19/08/2017: YR KV Mechelen – Royal Antwerp FC
Speeldag 5: 27/08/2017: KV Oostende – Royal Antwerp FC
Speeldag 6: 09/09/2017: Royal Antwerp FC – STVV

Beschikbaarheden

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Bart Vertenten
Lijnrechters: Rien Vanyzere & Thibaud Nijssen
Vierde official: Bert Put

SHARE THE NEWS

Matchday 3
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 6 Isaac Koné
 • 7 Reda Jaadi
 • 11 Joeri Dequevy
 • 15 Dino Arslanagic
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 23 Frédéric Duplus
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
 • 58 Obbi Oulare
 • 1 Danny Vukovic
 • 2 Jakub Brabec
 • 5 Amine Khammas
 • 10 Mbwana Ally Samatta
 • 14 Leandro Trossard
 • 15 Omar Colley
 • 18 Ruslan Malinovskyi
 • 19 Thomas Buffel
 • 22 Siebe Schrijvers
 • 25 Sander Berge
 • 31 Joakim Maehle
Substitute
 • 12 Antonijo Jezina
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 9 Stallone Limbombe
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 27 Zotsara Randriambololona
 • 10 Fabien Camus
 • 30 Nordin Jackers
 • 3 Bojan Nastic
 • 9 Marcus Ingvartsen
 • 24 Alejandro Pozuelo
 • 28 Bryan Heynen
 • 29 Manuel Benson
 • 45 Joseph Aidoo
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge16131236142240
2CharleroiRCSC16104228161234
3AnderlechtRSCA169432617931
4AntwerpAntwerp187652421327
5StandardRSCL177551819-126
6STVVSTVV167452123-225
7AA GentAA Gent166462316722
8Racing GenkGenk165742119222
9Waasland BeverenWaasland166373127421
10Zulte WaregemZulte166192830-219
11MouscronREM175482330-719
12KV OostendeKVO165382122-118
13Sporting LokerenLokeren164571724-717
14KV KortrijkKortrijk163581628-1214
15KV MechelenMechelen162681726-912
16KAS EupenEupen1624102341-1810

Recent match reports

#match

KV Kortrijk vs Antwerp

2 months ago

#match

Antwerp vs Lierse SK

3 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago
<