Antwerp vs STVV 20:00, Zat 9 Sep
1 - 1

#match

Antwerp vs STVV

Juni 12, 2017

Weinigen die verwacht hadden dat Antwerp-STVV op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League 2017-2018 een ‘topper’ zou zijn. Zowel de Reds als de Kanaries stonden immers voor aanvang van de match in de top-6 gekampeerd, en wilden daar natuurlijk graag blijven. Het werd ook de eerste officiële wedstrijd na de transferperiode, die vooral op het Antwerpse collectief een (positieve) impact had. Vragen van de dag waren dus: wie vult de leemte in na het vertrek van Duplus, als rechtsback én als kapitein? De antwoorden: respectievelijk Yatabaré en Haroun. Nieuwkomer Van Damme startte op de bank, net als de van blessure terugkerende Owusu. Revelatie STVV moest Gueye, Ceballos en Acolatse missen met blessures, dus moest Jonas De Roeck, coach van de Kanaries en natuurlijk vooral Antwerp Legend, een beetje puzzelen.

De match begon behoorlijk gesloten. Yatabaré zorgde na 12 minuten voor de eerste opschudding toen hij na zijn eerste overtreding al meteen geel kreeg. Antwerp had iets meer balbezit, maar bij beide ploegen stokte het voetballen op het middenveld. De Reds kwamen er af en toe uit: Limbombe twee keer met een goeie voorzet. Eerst nog zonder aanspeelpunt, even later werkte Kitsiou weg voor de aanstormende Rodrigues. De Portugees zette even later zelf voor na een knappe actie van Corryn en Borges, maar wederom was er niemand om af te werken. Sint-Truiden kwam ook aan het venster kijken. Haroun werkte een gevaarlijke hoekschop aan de tweede paal weg, en Boli zette Bolat voor de eerste keer aan het werk.
Na een fiks halfuur kwam er meer doelgevaar. Rodrigues en Limbombe met een knappe actie, waarna Ivo op doel knalde. De bal week nog net af en verdween nipt voorlangs! De rebound van de corner belandde bij Haroun, wiens volley over de lat eindigde. Ook Jaadi wilde zijn schiettechniek eens testen, maar zijn knal vanop 20 meter waaide ver naast. Op slag van rust sneed Jaadi slim naar binnen om stevig uit te halen en zo doelman Pirard tot een goeie redding te dwingen.

De tweede helft leverde meer spektakel op dan de eerste. Na een studieronde van enkele minuten bouwde vooral Haroun voort op zijn sterke eerste helft. Ter illustratie: onze ‘Marathon Man’ spurtte na een Antwerpse aanval terug om te verdedigen, wist prachtig de bal uit de voeten van Legear te stelen, en zette meteen zelf weer een nieuwe aanval op. Topwerk! Kansen kwamen er dan weer vooral aan het doel van Bolat. Eerst een gevaarlijke voorzet vanuit de tweede lijn die door Legear al vallend aan de tweede paal naast werd gekopt, en enkele minuten later stond Yatabaré gelukkig op de juiste plaats om een Truiense knal te blokkeren.
Iets na het uur werd de Bosuil nog eens goed gek: Owusu maakte zich klaar om in te vallen, wat hem minutenlang applaus opleverde! Jaadi ging naar de kant, en Owusu werd al snel voor het eerst in stelling gebracht. Een knappe uitbraak bracht de bal van linksachter naar rechtsvoor, waar doelman Pirard met meer geluk dan kunde de voorzet van Hairemans neutraliseerde. Hoe dan ook waren het toch de Kanaries die mochten juichen. Een positionele fout van de Antwerpdefensie bracht Boli plots moederziel alleen in het strafschopgebied. De spits werkte koelbloedig overhoeks voorbij Bolat: 0-1. Twee seconden werd het stil in de Bosuil, maar de Hel van Deurne-Noord zette zich al snel weer helemaal achter de ploeg. En dat zou lonen. Nog geen tien minuten later – en twee minuten na de oerkreet die het debuut van Van Damme teweeg had gebracht – belandde een voorzet van Haroun in de box, waar Owusu vanuit de draai en met een gelukje de bal tegen de netten wist te werken! 1-1!
Er stond nog een flink kwartier op de klok, en dat werd vooral gedomineerd door een aanvallend Antwerp. Veel goesting leverde heel wat kansen op. Hairemans smeet één van de vele rood-witte corners voor doel, Van Damme miste de bal aan de eerste paal maar net. Even later legde Rodrigues achter voor Van Damme – die overigens op ‘de zes’ was ingekomen – die ditmaal over de lat knalde. Rodrigues kwam goed ingelopen op een voorzet van Dequevy, maar werd bij het afdrukken nog net gehinderd. Hetzelfde lot was Owusu beschoren, die de cross van Dequevy wou binnenduwen. Aan de overzijde was het even op de tanden bijten toen Bezus een vrijschop mocht nemen op de rand van het strafschopgebied, maar de Truiense aanvaller mikte gelukkig ver over.
De slotminuten waren nog helemaal voor de Great Old, maar het verlossende doelpunt bleef uit. Pirard met een straffe save op een Antwerpse kopbal, maar even later zag hij er minder goed uit. Hairemans vuurde vanop 20 meter waarop de STVV-goalie in twee tijden redding moest brengen. De vrij schop van Hairemans was het laatste wapenfeit, en die belandde helaas op het dak van het doel.

Zo eindigde RAFC-STVV op een billijk gelijkspel: 1-1. Beide coaches en teams leken daar wel mee te kunnen leven. De Bosuil beloonde de geleverde strijdlust alleszins met een applaus. In het klassement zakt RAFC een plaatsje, maar lager dan de vijfde plaats zullen onze Reds deze speeldag niet zakken. Nog steeds: prachtig! COME ON YOU REDS!

Voorbeschouwing

Royal Antwerp FC neemt het zaterdag op tegen de trots van Haspengouw, Sint-Truidense VV! De voorbije jaren kwamen onze Reds de geel-blauwe traditieclub enkele keren tegen in de Proximus League, maar we zijn blij dat de volgende confrontatie plaats vindt in de Jupiler Pro League. En hoe! Zowel Antwerp als STVV staan verrassend hoog in de rangschikking, wat dit duel eigenlijk een ‘topper’ maakt.

De Truienaars wonnen dit seizoen al van Waasland-Beveren, Gent, Anderlecht én Standard en nestelden zich zo met een 12 op 15 op de derde plaats in het klassement. Antwerp doet niet veel slechter met een 10/15. Voor extra pigment zorgt de trainer van de bezoekers: ex-Antwerpspeler Jonas De Roeck zit al twee speeldagen op de bank bij de Kanaries, en pakte meteen zes op zes. De voormalige coach van Berchem Sport en Lyra wist zijn goede reputatie meteen eer aan te doen.

Onze Reds zijn er na de stage in Horst en een weekendje ‘rust’ door de interlandbreak helemaal klaar voor om weer aan te pikken bij de successen van het seizoensbegin. De kern van coach Bölöni werd verder versterkt op de twee laatste dagen van de transferperiode, al is het nog even afwachten wie er al meteen het wedstrijdblad haalt. Sowieso blaakt de kern van vertrouwen na de fraaie overwinningen in Mechelen en Oostende. Nu zijn we benieuwd of we ook op de Bosuil kunnen bevestigen. Eerder zei coach Bölöni dat hij hoopte dat de sportieve groei van de groep samen verliep met de bouw van Tribune 1. Als dat waar blijkt mogen we uitkijken naar een mooi resultaat!

Geschiedenis STVV

STVV werd opgericht in 1924 en kwam in seizoen 1956-1957 voor het eerst kijken in Eerste Klasse. Toevallig het laatste kampioenenjaar van Royal Antwerp FC! Onder leiding van Raymond Goethals groeiden de Kanaries begin jaren ’60 uit tot een stevige eersteklasser. Herfstkampioenschap, een bekerfinale, een Gouden Schoen, Rode Duivels in de gelederen,… het kon niet op voor STVV! Halverwege jaren ’70 eindigde het avontuur abrupt, waarna er 13 jaar lang in Tweede Klasse verbleven werd. Dat kennen we van ergens!

In de jaren ’90 en begin jaren 2000 was STVV helemaal terug. Ze debuteerden Europees, en bouwden hun thuishaven uit tot de “Hel van Stayen”. Zo dwongen ze hun tweede bekerfinale af, maar opnieuw ging die verloren. In 2008 kwam er opnieuw een einde aan het sprookje, maar de Kanaries promoveerden meteen weer en presteerden sterk in het debuutseizoen van de play-offs. Acht seizoenen en nog een degradatie en promotie later, eindigde STVV de voorbije twee seizoenen in de buik van het klassement. Maar, aldus voorzitter Roland Duchatelet, dit seizoen liggen de ambities hoger. Hopelijk kunnen de Bosuiljongens de opmars van de Truiense trots toch nog even een halt toeroepen zaterdag! Come On You Reds!

Weetjes

Eerste duel: 29/05/1956, RAFC – STVV, 2 – 1 (1/4de finale Beker van België)
Laatste thuisoverwinning tegen STVV: 17/11/2012, RAFC – STVV, 2 – 0
Laatste uitoverwinning tegen STVV: 06/04/2013, STVV – RAFC, 0 – 2
Grootste thuisoverwinning ooit tegen STVV: 23/03/2002, RAFC – STVV, 4 – 1
Grootste uitoverwinning ooit tegen STVV: 05/04/1964, STVV – RAFC, 1 – 3
Grootste thuisverlies ooit tegen STVV: 07/02/1998, RAFC – STVV, 0 – 4
Grootste uitverlies ooit tegen STVV: 11/05/1991, STVV – RAFC, 5 – 1

O.a. deze (ex-)Antwerpspelers kwamen ook uit voor STVV: Frank Boeckx, Harry Cnops, Dimitri Daeseleire, Joeri Dequevy, Laszlo Fazekas, Patrick Goots, Nicky Hayen, Alfred Riedl, Matthias Trenson, Wilfried Van Moer en Gunter Verjans.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 68
Aantal thuiswedstrijden: 35
Aantal uitwedstrijden: 33
Overwinningen: 26
Nederlagen: 26
Gelijke spelen: 16
Gescoorde doelpunten: 93
Tegendoelpunten: 89

Laatste onderlinge duels in de competitie

13/02/2015 R.A.F.C. – K. St.-Truidense V.V. 0 – 2 V
28/09/2014 K. St.-Truidense V.V. – R.A.F.C. 1 – 0 V
01/03/2014 R.A.F.C. – K. St.-Truidense V.V. 0 – 5FF V
06/10/2013 K. St.-Truidense V.V. – R.A.F.C. 1 – 1 G
06/04/2013 K. St.-Truidense V.V. – R.A.F.C. 0 – 2 W
17/11/2012 R.A.F.C. – K. St.-Truidense V.V. 2 – 0 W
31/01/2009 K. St.-Truidense V.V. – R.A.F.C. 0 – 0 G
14/09/2008 R.A.F.C. – K. St.-Truidense V.V. 1 – 2 V
08/05/2004 R.A.F.C. – K. St.-Truidense V.V. 1 – 2 V
13/12/2003 K. St.-Truidense V.V. – R.A.F.C. 2 – 1 V

Kalender RAFC

Kalender STVV

Speeldag 3: 13/08/2017: RAFC – Racing Genk 3 – 5 V
Speeldag 4: 19/08/2017: YR KV Mechelen – RAFC 1 – 2 W
Speeldag 5: 27/08/2017: KV Oostende – RAFC 3 – 4 W
Speeldag 6: 09/09/2017: RAFC – STVV
Speeldag 7: 16/09/2017: K. Sp. Lokeren O.-Vl. – RAFC
1/16de Croky Cup: 19/09/2017: RAFC – K. Lierse S.K.
Speeldag 8: 22/09/2017: RAFC – K.V. Kortrijk

Speeldag 3: 13/08/2017: STVV – Standard Luik 1 – 0 W
Speeldag 4: 20/08/2017: RSC Anderlecht – STVV 2 – 3 W
Speeldag 5: 26/08/2017: STVV. – Waasland-Beveren 1 – 0 W
Speeldag 6: 09/09/2017: R.A.F.C. – STVV
Speeldag 7: 16/09/2017: STVV – Racing Genk
1/16de Croky Cup: 19/09/2017: STVV – OH Leuven
Speeldag 8: 23/09/2017: KV Mechelen – STVV

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Wesley Alen
Lijnrechters: Jeroen Walschap & Pieter Becquet
Vierde official:  Bert Put

Antwerp Clubblad 3

Editoriaal: geen stijl?
Drukke dagen voor Luciano D’Onofrio
Voorstelling van onze nieuwelingen
Cijferwerk
Vandaag in de geschiedenis van RAFC: 9 september…
Welkom K Sint-Truidense VV
Poster: Stallone Limbombe
Eeuwige rangschikking 1895-2017
Uit de oude doos: Op-Sinjoorke in het Bosuilstadion…
Voor het archief: de oefenwedstrijden van 2017-18
Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad
Supportershumor…
Feestbrochure 80 jaar FASC
RAFC Worldwide
Een blik in de schatkamer van RAFC: Atletico Bilbao (1964)
Bosuiltjes
Antwerpkwis: antwoorden vragenronde 1 + vragenronde 2
Gezien vanuit tribune II: Antwerp – Genk
RAFC-Jeugd: interview met Bart De Nul
RAFC-Jeugd: Oefenmatch van onze U17 tegen Hoogstraten
RAFC-Jeugd: Oefenmatch van onze U15 tegen Hoogstraten
RAFC-Jeugd: Red Star Run
De Bosuil: De competitie op zijn kop

Praktische info

Kom op tijd!

We raden iedereen aan om op tijd naar de Bosuil te komen. De stadiondeuren gaan open vanaf 18.30u. Hou rekening met de wegenwerken in Antwerpen-centrum, en de opgebroken ‘Brug van den Azijn’ tussen Merksem en Deurne.

Zoals steeds zijn rugzakken en grote handtassen niet toegelaten in het stadion.

Parking

Wanneer de bouwwerken klaar zijn, zullen er heel wat nieuwe parkingmogelijkheden zijn op de Bosuil. Maak hier een afspraak indien u geïnteresseerd bent in de parkeerformules.

Parking 6 en 7 zijn alleen toegankelijk als u over een geldig parkingticket beschikt.

OPGELET: tijdens de bouwwerken zijn parking 6 en 7 reeds volzet!

1. Parking Bosuil

Aangezien de werfzone veel plaats inneemt, zullen er geen betalende parkingplaatsen aangeboden kunnen worden aan de fans.

Clubmedewerkers, productiemedewerkers en pers zullen kunnen parkeren op parking 7, aan de Jan Welterslaan.

Personen met een beperking kunnen een verzoek richten aan tribune1@rafc.be. Hou er aub rekening mee dat de plaatsen erg beperkt zijn.

2. Parking Gosselin

Om de grote toestroom van mensen te kunnen opvangen, hebben we een samenwerking afgesloten met Gosselin Group. ‘Parking Gosselin’ is gratis en op wandelafstand van de Bosuil. Deze parking heeft meer dan 500 parkingplaatsen ter beschikking!

Parking Gosselin is gelegen tussen de Belcrownlaan, Middelmolenlaan, Keesinglaan en Santvoortbeeklaan. Bekijk het plan voor de precieze locatie en rijweg. In de omgeving is er signalisatie die u leidt van Parking Gosselin naar de Bosuil.

OPGELET: De parking zal bij de thuiswedstrijd tegen STVV geopend worden vanaf 18.00u en worden afgesloten om 23.30u. Auto’s die worden achtergelaten zullen onbeschikbaar zijn tot maandag!

Hou er ook rekening mee dat de ‘Brug van den Azijn’ is afgesloten!

Situering:

Detailplan en aanrijweg:

Toegang tot het stadion

Supporters van Tribune 2 en 3 kunnen het stadion betreden langs de gewone ingang aan de Oude Bosuilbaan. Tribune 2 kan je ook bereiken via de Bremweide of de Vic Meesstraat.

Supporters van Tribune 1 zullen – net als vorige wedstrijd – op Tribune 4 plaats nemen. Zij kunnen het stadion betreden langs de Vic Meesstraat (via Jan Welterslaan).

OPGELET: Alle personen die op Tribune 4 plaats nemen hebben deze week een nieuw ticket opgestuurd gekregen per mail. De oude plaatsen zijn dus niet meer geldig!

De personen die een plaats krijgen toegewezen op de buitentribune van Tribune 4 (aangegeven als Blok 4A tot 4F), betreden deze via een buitentoegang rechts van de hoofdingang van Tribune 4. De personen die in de binnentribune (Business Seats, aangegeven als Blok BSA tot BSN) zitten, kunnen deze betreden langs de centrale hoofdingang.

Let goed op de signalisatie ter plaatse!

OPGELET: nieuwe abonnees van Tribune 1 (die dus in 2016-2017 geen abonnement hadden) worden verwelkomd vanaf thuiswedstrijd vijf, medio oktober.

Openbaar vervoer

De Bosuil is makkelijk bereikbaar via Tram 5 of bus 19. Gelieve van deze mogelijkheid maximaal gebruik te maken! Meer info op de website van De Lijn!

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Linkeroever – Wijnegem.

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Wijnegem – Linkeroever.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Deurne-Zuid – Sportpaleis.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Sportpaleis – Deurne-Zuid.

Personen met een beperking

Rolstoelgebruikers en personen met een beperking zullen tijdelijk plaats nemen voor Tribune 4, achter de afsluiting. Zij kunnen het stadion betreden langs de ingang van Tribune 4 (Vic Meesstraat via Jan Welterslaan).

Voor parking voor personen met een beperking kan een aanvraag gericht worden aan tribune1@rafc.be. Hou er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn omwille van de bouwwerken.

Fiets

Voorlopig kunnen fietsen gratis – en op eigen risico – geplaatst worden op de hondenwei. Vanaf oplevering van de nieuwe tribune zal er moderne fietsinfrastructuur voorzien worden op de site.

SHARE THE NEWS

Matchday 6
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 15 Dino Arslanagic
 • 2 Matheus Borges Domingues
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
 • 60 Sambou Yatabaré
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 9 Stallone Limbombe
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 7 Reda Jaadi
 • 5 Alexis De Sart
 • 6 Steven De Petter
 • 7 Jordan Botaka
 • 8 Charilaos Charisis
 • 11 Yohan Boli
 • 15 Stelios Kitsiou
 • 21 Lucas Pirard
 • 23 Sascha Kotysch
 • 24 Casper De Norre
 • 26 Jorge Teixeira
 • 27 Jonathan Legear
Substitute
 • 37 Jelle Van Damme
 • 11 Joeri Dequevy
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 12 Antonijo Jezina
 • 32 Younes Achter
 • 18 Nader Ghandri
 • 27 Zotsara Randriambololona
 • 1 Kenny Steppe
 • 10 Roman Bezus
 • 12 Samuel Asamoah
 • 14 Igor Vetokele
 • 20 Damien Dussaut
 • 25 Kurt Abrahams
 • 28 Dimitrios Goutas
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge15121233122137
2CharleroiRCSC1594226161031
3AnderlechtRSCA158432217528
4STVVSTVV157352123-224
5AntwerpAntwerp156542220223
6Racing GenkGenk155732117422
7Waasland BeverenWaasland156363125621
8StandardRSCL155551518-320
9AA GentAA Gent155462015519
10Zulte WaregemZulte156182627-119
11MouscronREM155462226-419
12Sporting LokerenLokeren154471724-716
13KV OostendeKVO154382022-215
14KV KortrijkKortrijk153571624-814
15KV MechelenMechelen152581726-911
16KAS EupenEupen152492340-1710

Recent match reports

#match

Antwerp vs Lierse SK

2 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago

#match

VW Hamme vs Antwerp

4 months ago
<