Antwerp vs Zulte Waregem 20:00, Zon 15 Okt
3 - 0

#match

Antwerp vs Zulte Waregem

Juni 12, 2017

Royal Antwerp FC – SV Zulte Waregem sloot op zondagavond de tiende speeldag af. Eerder zagen we hoe Club Brugge in extremis won van KV Oostende, maar ook hoe Mouscron, STVV en Waasland-Beveren punten lieten liggen. Dat zorgde er zowaar voor dat de winnaar van het duel op de Bosuil sowieso derde werd. Voor onze Reds volledig onverhoopt, maar zeker verdiend. Winnen tegen de bekerwinnaar zou namelijk absoluut geen sinecure worden.

Coach Dury bracht een verdedigend sterk elftal tussen de lijnen, dat zich bovendien met Coopman, Kaya, Olayinka en De Pauw stevig zou kunnen uitleven. Antwerptrainer Bölöni zette daar een verrassende 3-5-2 tegenover. Door de afwezigheid van Arslanagic (adductoren) mocht Sall debuteren naast Batubinsika en Borges. Voor hen speelden N’Diaye en Haroun stofzuiger voor de aanvallender ingestelde Hairemans, Dequevy en Corryn. Voorin speelden de heroptredende Oulare én Rodrigues. Niemand minder dan voormalig kapitein Frédéric Duplus mocht de aftrap geven.

Vooruitgestuwd door een volgepakte Bosuil greep de Great Old de bezoekers al snel naar de keel. Twee gevaarlijke voorzetten en een hoekschop zorgden voor dreiging in de eerste tien minuten. Aan de overzijde kwamen Olayinka en De Pauw opzetten, maar zonder al teveel gevaar. Wanneer De Pauw na een kwartiertje mocht uithalen vanop 25 meter, mochten we blij zijn dat zijn vizier tien centimeter te hoog stond afgesteld.

Na 17 minuten barstte het Antwerpfeestje voor de eerste keer los. Oulare speelde na een snelle omschakeling Dequevy aan, en de Brusselaar zette hard voor. Diezelfde Oulare pakte de bal meteen op de wreef en schilderde het leer hard in het zijnetje: 1-0! Obbi ging meteen de physical coaches en kinesisten bedanken voor hun grote hulp tijdens zijn revalidatie.

Zulte Waregem wilde wel reageren, maar verder dan een schot van De Pauw (voorlangs) en een afgeweken pegel kwamen ze voorlopig niet. Antwerp pikte het tempo weer op, en zag haar aanvallende druk beloond worden. Eerste pakte Michael Heylen terecht geel nadat hij de slimme Dequevy had neergetrokken, Hairemans mikte de daarop volgende vrije trap nipt over de lat. Wanneer Oulare Dequevy opnieuw goed aanspeelde op rechts, pakte de Brusselaar uit met een ferme cross. Baudry kon onder druk van Oulare niet anders dan zijn hoofd tegen de bal te zetten… pardoes in eigen doel, 2-0!

Wie een stevige reactie van de bezoekers had verwacht kwam bedrogen uit. De Pauw en Olayinka weren wel bedrijvig, maar echt gevaarlijk werd het zelden. Bolat pakte een voorzet van Kaya, en aan het einde van de eerste helft kopte Olayinka gevaarlijk nipt over doel. Ondertussen had Antwerp nog gedreigd via Rodrigues en Corryn, die moest toelaten dat De fauw net iets sneller op voorzet van – alweer Dequevy – zat. Oulare en Hairemans bleven hoog druk zetten, wat bijna tot de 3-0 leidde. Hairemans maakte het Derijck zo lastig dat de tackle van de Antwerpenaar bijna in het doel van Leali belandde. We gingen rusten met een oververdiende 2-0 voorsprong.

Franky Dury greep in en wisselde Coopman voor Leya Iseka. Die maakte al snel kennis met de fysieke kracht van Bolat, wat hem een minuutje kostte om op adem te komen. Voor de Reds kwam het er op aan om het spel te controleren zonder veel krachten te verliezen. En af en toe tegenprikken natuurlijk. Wanneer Oulare ruimte schiep voor Rodrigues, verkeek Heylen zich helemaal op de bal. De verdediger kon niet anders dan onze Portugees neer te halen, wat niet alleen een duidelijke strafschop betekende, maar ook de tweede gele kaart en einde wedstrijd van Heylen zelf. En wie zet je dan liever achter de bal dan Geoffry ‘Deurne-Noord’ Hairemans? Onze spelverdeler twijfelde geen moment en mikte de bal laag in het zijnet, 3-0 na een uur!

De bekerwinnaar was nu helemaal uitgeteld. Met tien man zagen ze het duidelijk niet meer zitten om het tij te keren. Baudry kopte een vrijschop van Kaya voorlangs, en tikte even later uit een scrimmage aan de kleine baklijn de bal over doel. Antwerp dreigde met een knal van Corryn en een probeerseltje van Oulare, zonder succes. Doelman Leali moest opnieuw uitkijken voor een harde voorzet van Haroun, net als Bolat aan de overkant op een scherp schot van De Pauw. Na heel wat wissels was het tempo volledig verdwenen en tikte Stamnummer 1 de wedstrijd rustig uit. Iseka stootte nog op de opnieuw beresterke Batubinsika, en Dequevy vond de buitenkant van de paal. Jammer, want Joeri had zijn goaltje wel verdiend!

3-0 was de einduitslag en dat was zelfs niet overdreven. Het immer sterke Zulte Waregem werd vanaf de eerste minuut opgejaagd, waardoor het nooit in haar spel kon komen. De Reds wisten daarentegen regelmatig vlot te combineren, hoewel het tactische plannetje opnieuw helemaal nieuw was. Chapeau aan spelers, trainersstaf én supporters voor een memorabel Bosuilavondje! Deze portie vertrouwen konden we zeker gebruiken, want volgende week kijken we leider Club Brugge in de ogen in Jan Breydel… De nummer 1 van de Jupiler Pro League de nummer 3, dat belooft!

Voorbeschouwing

De afsluiter van speeldag 10 wordt op zondagavond op de Bosuil gespeeld. De Great Old ontvangt de West/Oost-Vlaamse fusieclub Zulte Waregem voor wat één van de kleppers van de speeldag zou moeten worden. Zulte staat na negen wedstrijden knap vierde, onze Reds volgen op één puntje.

Essevee is na Club Brugge en Waasland-Beveren de ploeg die al vaakst de weg naar de netten vond. Ze scoren gemiddeld meer dan twee goals per wedstrijd, terwijl ze gemiddeld 1,2 tegengoals incasseren. Franky Dury kan ook dit seizoen weer terecht de ambitie uitspreken om Play-Off 1 te halen, want ‘zijn’ Zulte Waregem is sterk aan het seizoen gestart met mooi en doelpuntrijk voetbal.

Antwerp heeft in de hele Belgische voetbalgeschiedenis amper vier wedstrijden tegen Zulte Waregem gespeeld, waarvan slechts twee in de competitie. In het seizoen 2004-2005 – het eerste van dertien jaar in het vagevuur van Tweede Klasse – won Stamnummer 1 tweemaal tegen de fusieclub, dat toen ex-Reds Leleu en Sergeant tussen de lijnen bracht. De wedstrijd in het Regenboogstadion werd gewonnen door goals van Dong en Gomez, maar leverde door het falen van de concurrentie tòch de kampioenstitel op voor Essevee.

Sindsdien speelde RAFC nog een bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem, die op de Bosuil verloren werd met 0-4. Mamoutou N’Diaye stond toen in het kamp van de bezoekers, terwijl ook Sammy Bossut en William Owusu nog herinneringen kunnen ophalen aan de live uitgezonden pandoering. Eén vergelijkingspunt: ook toen was Tribune 1 volop in verbouwing, al vallen de verhoudingen niet te vergelijken!

De Zultenaars lijken in ieder geval uit te kijken naar de clash op de Bosuil, want het bezoekersvak zal (bijna) helemaal uitverkocht zijn! Laat ons hen warm verwelkomen in de Hel van Deurne-Noord!

Belangrijke info:

– Via deze link kan je online je Season/Business/Member Card opladen! Erg handig om wachttijden in het stadion te vermijden!

– Het stadion is geopend vanaf 18.30u. Kom zeker op tijd, want het zal weer druk worden!

Rugzakken en grote handtassen (groter dan een A4) zijn niet toegelaten in het stadion. Er is geen opvang voorzien.

– Je kan GRATIS parkeren op Parking Gosselin, op wandelafstand van de Bosuil. Deze parking gaat open om 18.00u en sluit om 23.30u! De situeringsplannetjes en meer info over de toegankelijkheid vind je hieronder!

Weetjes

Eerste duel (vriendsch.): 09/07/2002 R.A.F.C. – S.V. Zulte Waregem 2 – 2
Laatste thuisoverwinning: 27/11/2004 R.A.F.C. – S.V. Zulte Waregem 1 – 0
Laatste uitoverwinning: 17/04/2005 S.V. Zulte Waregem – R.A.F.C. 0 – 2
Grootste thuisoverwinning ooit: 27/11/2004 R.A.F.C. – S.V. Zulte Waregem 1 – 0
Grootste uitoverwinning ooit: 17/04/2005 S.V. Zulte Waregem – R.A.F.C. 0 – 2
Grootste thuisverlies ooit (Croky Cup): 24/09/2014 RAFC – Zulte Waregem 0 – 4
Grootste uitverlies ooit:

O.a. deze (ex-)Antwerpspelers kwamen ook uit voor Zulte Waregem: Jorn Brondeel, Stephen Buyl, Steve Colpaert, Karel D’Haene, Tosin Dosunmu, Frédéric Duplus, David Geeroms, Irfan Hadzic, Stefan Leleu, Mamoutou N’Diaye, Jens Naessens, Pietro Perdichizzi, Kevin Roelandts, Björn Sengier, Tony Sergeant, Mehdi Tarfi, Sven Van Der Jeugt, Bart Van Zundert, David Vandenbroeck en Jordy Verstraeten.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 4
Aantal thuiswedstrijden: 3
Aantal uitwedstrijden: 1
Overwinningen: 2
Nederlagen: 1
Gelijke spelen: 1
Gescoorde doelpunten: 5
Tegendoelpunten: 6

Laatste onderlinge duels in de competitie

17/04/2005 S.V. Zulte Waregem – R.A.F.C. 0 – 2 W
27/11/2004 R.A.F.C. – S.V. Zulte Waregem 1 – 0 W

Kalender RAFC

1/16de Croky Cup: 19/09/2017 R.A.F.C. – K. Lierse S.K. 2 – 0 W
Speeldag 8: 22/09/2017 R.A.F.C. – K.V. Kortrijk 3 – 0 W
Speeldag 9: 30/09/2017 KV RS Waasl.-SK Bev. – R.A.F.C. 3 – 0 V
Speeldag 10: 15/10/2017 R.A.F.C. – Zulte Waregem
Speeldag 11: 22/10/2017 Club Brugge K.V. – R.A.F.C.
Speeldag 12: 26/10/2017 R.A.F.C. – R. Standard de Liége
Vorm: WWGGW

Kalender Zulte Waregem

1/16de Croky Cup: 20/09/2017 RFC Liège – Zulte Waregem 2 – 3 W
Speeldag 8: 24/09/2017: KRC Genk – Zulte Waregem 0 – 1 W
Europa League: 28/09/2017 Lazio Roma – Zulte Waregem 2 – 0 V
Speeldag 9: 30/09/2017 Zulte Waregem – Lokeren 1 – 3 V
Speeldag 10: 15/10/2017 RAFC – Zulte Waregem
Europa League: 19/10/2017 Zulte Waregem – Vitesse
Speeldag 11: 22/10/2017 Zulte Waregem – Waasland-Beveren
Speeldag 12: 25/10/2017 RSC Anderlecht – Zulte Waregem
Vorm:  WWWVV

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Alexander Boucaut
Lijnrechters: Laurent Conotte & Quentin Blaise
Vierde Official: Bart Vertenten

Antwerp Clubblad 6

Editoriaal: Play-offs: goed idee of niet?
In Memoriam Karel Vertongen
Antwerpkwis: vragenronde 4
Vandaag… in de geschiedenis van RAFC: 15 oktober
Welkom SV Zulte Waregem
Cijferwerk
Eerste interieurbeelden Tribune 1
Poster: A-kern 2017-2018
Fotoshoot A-kern 2017-2018
In de wachtkamer van het eerste elftal
Uit de oude doos: 14 september 1924 Royal Antwerp FC – Beerschot AC 1-1
RAFC Worldwide
Een blik in de schatkamer van RAFC: Het shirt van Rudi Smidts van Newcastle – Antwerp (1994)
Feestbrochure 80 jaar FASC
Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad
Voor het archief: Croky Cup 2017-18
Gezien vanuit tribune II: Antwerp – Lierse
RAFC-Jeugd: Onze U9A tegen KV Mechelen
RAFC-Jeugd: U14: competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk
RAFC-Jeugd: Fairplay Charter
De Bosuil: Nieuwe gezichten of de vertrouwde elf?

Praktische info

Kom op tijd!

We raden iedereen aan om op tijd naar de Bosuil te komen. De stadiondeuren gaan open vanaf 18.30u. Hou rekening met de wegenwerken in Antwerpen-centrum, en de opgebroken ‘Brug van den Azijn’ tussen Merksem en Deurne.

Zoals steeds zijn rugzakken en grote handtassen niet toegelaten in het stadion.

Parking

Wanneer de bouwwerken klaar zijn, zullen er heel wat nieuwe parkingmogelijkheden zijn op de Bosuil. Maak hier een afspraak indien u geïnteresseerd bent in de parkeerformules.

Parking 6 en 7 zijn alleen toegankelijk als u over een geldig parkingticket beschikt.

OPGELET: tijdens de bouwwerken zijn parking 6 en 7 reeds volzet!

1. Parking Bosuil

Aangezien de werfzone veel plaats inneemt, zullen er geen betalende parkingplaatsen aangeboden kunnen worden aan de fans.

Clubmedewerkers, productiemedewerkers en pers zullen kunnen parkeren op parking 7, aan de Jan Welterslaan.

Personen met een beperking kunnen een verzoek richten aan tribune1@rafc.be. Hou er aub rekening mee dat de plaatsen erg beperkt zijn.

2. Parking Gosselin

Om de grote toestroom van mensen te kunnen opvangen, hebben we een samenwerking afgesloten met Gosselin Group. ‘Parking Gosselin’ is gratis en op wandelafstand van de Bosuil. Deze parking heeft meer dan 500 parkingplaatsen ter beschikking!

Parking Gosselin is gelegen tussen de Belcrownlaan, Middelmolenlaan, Keesinglaan en Santvoortbeeklaan. Bekijk het plan voor de precieze locatie en rijweg. In de omgeving is er signalisatie die u leidt van Parking Gosselin naar de Bosuil.

OPGELET: De parking zal bij de thuiswedstrijden geopend worden vanaf twee uur voor de wedstrijd en worden afgesloten anderhalf uur na de wedstrijd. Auto’s die worden achtergelaten zullen onbeschikbaar zijn tot de volgende werkdag!

Hou er ook rekening mee dat de ‘Brug van den Azijn’ is afgesloten!

Situering:

Detailplan en aanrijweg:

Toegang tot het stadion

Supporters van Tribune 2 en 3 kunnen het stadion betreden langs de gewone ingang aan de Oude Bosuilbaan. Tribune 2 kan je ook bereiken via de Bremweide of de Vic Meesstraat.

Supporters van Tribune 1 zullen – net als vorige wedstrijd – op Tribune 4 plaats nemen. Zij kunnen het stadion betreden langs de Vic Meesstraat (via Jan Welterslaan).

De personen die een plaats krijgen toegewezen op de buitentribune van Tribune 4 (aangegeven als Blok 4A tot 4F), betreden deze via een buitentoegang rechts van de hoofdingang van Tribune 4. De personen die in de binnentribune (Business Seats, aangegeven als Blok BSA tot BSN) zitten, kunnen deze betreden langs de centrale hoofdingang.

Let goed op de signalisatie ter plaatse!

OPGELET: nieuwe abonnees van Tribune 1 (die dus in 2016-2017 geen abonnement hadden) dienen nog even geduld te oefenen en kunnen pas verwelkomd worden vanaf de nieuwe Tribune 1 is afgewerkt.

Personen met een beperking

Rolstoelgebruikers en personen met een beperking zullen tijdelijk plaats nemen voor Tribune 4, achter de afsluiting. Zij kunnen het stadion betreden langs de ingang van Tribune 4 (Vic Meesstraat via Jan Welterslaan).

Voor parking voor personen met een beperking kan een aanvraag gericht worden aan tribune1@rafc.be. Hou er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn omwille van de bouwwerken.

Openbaar vervoer

De Bosuil is makkelijk bereikbaar via Tram 5 of bus 19. Gelieve van deze mogelijkheid maximaal gebruik te maken! Meer info op de website van De Lijn!

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Linkeroever – Wijnegem.

Bekijk hier de dienstregeling Tram 5 Wijnegem – Linkeroever.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Deurne-Zuid – Sportpaleis.

Bekijk hier de dienstregeling Bus 19: Sportpaleis – Deurne-Zuid.

Fiets

Voorlopig kunnen fietsen gratis – en op eigen risico – geplaatst worden op de hondenwei. Vanaf oplevering van de nieuwe tribune zal er moderne fietsinfrastructuur voorzien worden op de site.

SHARE THE NEWS

Matchday 10
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 2 Matheus Borges Domingues
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 11 Joeri Dequevy
 • 16 Moustapha Sall
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
 • 58 Obbi Oulare
 • 24 Nicola Leali
 • 2 Davy De fauw
 • 3 Marvin Baudry
 • 4 Michael Heylen
 • 6 Timothy Derijck
 • 31 Brian Hamalainen
 • 10 Onur Kaya
 • 11 Nill De Pauw
 • 20 Idrissa Doumbia
 • 43 Sander Coopman
 • 99 Peter Olayinka
Substitute
 • 7 Reda Jaadi
 • 9 Stallone Limbombe
 • 12 Antonijo Jezina
 • 18 Nader Ghandri
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 30 Aurélio Buta
 • 37 Jelle Van Damme
 • 25 Louis Bostyn
 • 14 Sandy Walsh
 • 15 Kingsley Madu
 • 8 Gertjan De Mets
 • 29 Alessandro Cordaro
 • 7 Aaron Leya Iseka
 • 33 Ivan Saponjic
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge16131236142240
2CharleroiRCSC16104228161234
3AnderlechtRSCA169432617931
4AntwerpAntwerp187652421327
5StandardRSCL177551819-126
6STVVSTVV167452123-225
7AA GentAA Gent166462316722
8Racing GenkGenk165742119222
9Waasland BeverenWaasland166373127421
10Zulte WaregemZulte166192830-219
11MouscronREM175482330-719
12KV OostendeKVO165382122-118
13Sporting LokerenLokeren164571724-717
14KV KortrijkKortrijk163581628-1214
15KV MechelenMechelen162681726-912
16KAS EupenEupen1624102341-1810

Recent match reports

#match

KV Kortrijk vs Antwerp

2 months ago

#match

Antwerp vs Lierse SK

3 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago
<