Sporting Lokeren vs Antwerp 20:00, Zat 16 Sep
1 - 1

#match

Sporting Lokeren vs Antwerp

Juni 12, 2017

Royal Antwerp FC moest op speeldag 7 van de Jupiler Pro League naar Daknam. Een bezoek aan Sporting Lokeren was al 13 jaar geleden, en was de voorbije confrontaties weinig succesvol. De voorbije vijf wedstrijden op Daknam konden we slechts één keer winnen, en dat in 2000. Peter Maes stond al vier wedstrijden aan het roer van de Lokeraars, en wist zes op twaalf te scoren met zijn team. Antwerp kon een betere vorm voorleggen, vooral op verplaatsing. Alle drie de uitwedstrijden die Antwerp in Eerste Klasse afwerkte werden zowaar gewonnen! Maar of dat ook op Sporting Lokeren zou lukken…

Coach Bölöni had Dequevy en Owusu in de basiself gebracht, ten koste van Jaadi en Limbombe. En Antwerp begon niet slecht aan de eerste helft. Hairemans bracht de bal als eerste voor doel, maar Arslanagic was te verrast om iets gevaarlijk met het leer uit te halen. De pegel van Rodrigues vloog over. Owusu stuurde na een knappe controle Yatabaré weg, wiens hoge voorzet door Dequevy noch Rodrigues tussen de palen gewerkt kon worden. Lokeren kwam pas na 10 minuten opzetten. Enoh profiteerde van verwarring na een inworp om uit te halen, maar Bolat stond paraat. Maric kopte even later een vrijschop over de lat.
William Owusu beheerst het kopspel duidelijk beter dan zijn Lokerse collega. Eerst schoot Haroun een mooie voorzet van Hairemans op Verhulst, maar Owusu was goed gevolgd om de rebound binnen te koppen: 0-1 door de Antwerpse cultheld!

De Great Old kwam ook na de openingstreffer zelden in de problemen. Gesteund door een vol uitvak hield de rood-witte defensie stand op pogingen van Terki (hobbelballetje naast), Enoh (verlengde voorzet), Miric en De Ridder. Stamnummer 1 zorgde voor meer gevaar, met een heerlijke steekpassje van Rodrigues op Arslanagic, die door Verhulst van de 0-2 gehouden werd. Owusu ging in duel met Maric op een straffe voorzet van Hairemans, waarop Haroun kon scoren… Dat feestje ging niet door, omwille van de eerdere duwfout van Owusu. Weer Owusu schoot na een fijne combinatie met zijn mindere linker de bal net over Verhulsts doellat. Wanneer Yatabaré opdreef zat er een goede voorzet aan te komen, maar die werd tegengehouden door de arm van Filipovic. Scheidsrechter – gesteund door de videoref – oordeelde dat een strafschop niet gerechtvaardigd was. Opnieuw Yatabaré lanceerde een cross na een lange ren, maar de twee pogingen van Owusu werden geblokkeerd.
Net voor rust kwam de thuisploeg opnieuw piepen. Drie hoekschoppen in de laatste vijf minuten zorgden echter voor weinig concreet doelgevaar.

Met 0-1 de rust in, dat leek een ideaal scenario. Maar er kwam duidelijk een geprikkeld Lokeren uit de kleedkamer. Kehli was de bleke Enoh komen vervangen, en dat zorgde voor meer balvastheid voorin bij de Tricolores. Antwerp werd al snel weggedrukt, en kon de bal nog maar weinig in eigen rangen houden. Söder kopte een voorzet over doel, en even later moest Bolat redding brengen op een verraderlijke voorzet van de bedrijvige De Ridder. Na een uur werd Jelle Van Damme ingebracht om het rood-witte middenveld te versterken, ten koste van Hairemans. Dat leverde wel meer gewonnen luchtduels op, maar meer grip op de match niet. RAFC wist toch enkele voorzetten voor doel te gooien, maar Haroun en Rodrigues konden net niet goed genoeg bij de bal.

De laatste vijfentwintig minuten waren vooral voor Sporting. Bolat pakte uit met een spectaculaire vuistenredding op een strakke voorzet, Batubinsika kon nog op het nippertje een cross van De Ridder neutraliseren en Rodrigues moest de bal aan de rand van de kleine baklijn uit de voeten van Marzo tikken. De pegel van Skulason zoefde dan weer voorlangs.
Lokerendoelman Verhulst moest alleen in actie komen op een voorzet van Rodrigues, maar bleef de laatste tien minuten werkloos.

In de slotfase konden de Reds het dan toch niet droog houden. De ingevallen De Sutter tikte heel mooi door voor Miric, die Bolat listig wist te verschalken: 1-1. Sporting rook bloed en Antwerp moest alle zeilen bijzetten om het gelijkspel te bewaken. Bolat pakte het schot vanop 20 meter van Skulason, Van Damme verdedigde goed op een hoekschop in de slotminuut, waardoor de Great Old zelfs nog eens kon counteren. Maar het vet was duidelijk van de soep: de kans werd niet goed uitgespeeld. In de allerlaatste seconden schreeuwde Daknam nog moord en brand. Bolat lag op de lijn met de bal, en Lokeren claimde een handsbal. Onmogelijk te zien vanop de perstribune, maar als scheidsrechter én videoref er geen graten in zagen, zullen we er maar van uit gaan dat de wedstrijd terecht op 1-1 eindigde.

Zo pakt Antwerp opnieuw een puntje extra, en staat het met 12 punten na zeven wedstrijden nog mooi in de linkerkolom. We durven het bijna niet te zeggen, maar de Reds blijven zo al 315 dagen ongeslagen buitenshuis. De laatste nederlaag ‘on the road’ in een duel met inzet dateert immers van 6 november 2016! Hopelijk mogen we binnenkort die verjaardag vieren…

In tussentijd staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma: Lierse komt in de 1/16de finale van de Croky Cup op bezoek op dinsdag 19 september en tickets zijn nog beschikbaar! Vrijdag 22 september is het dan weer aan KV Kortrijk om de Hel van Deurne-Noord mee te maken. Supporters, jullie weten wat jullie te doen staat! COME ON YOU REDS!

Voorbeschouwing

Sporting Lokeren is onze tegenstander voor deze zaterdag. De Waaslandse club van voorzitter Roger Lambrecht is immer ambitieus, maar schoot niet goed uit de startblokken. Coach Kristinsson mocht al na twee speeldagen beschikken en werd vervangen door oude bekende Peter Maes. De Limburger had Lokeren al enkele jaren onder zijn hoede voordat hij aan zijn avontuur bij Racing Genk begon, en kwam nu dus opnieuw een beetje thuis. Met zes op twaalf lijkt hij de kentering goed te hebben ingezet.

Sinds hun entree in Eerste Klasse in 1974-1975 zijn de Waaslanders een vaste waarde in de hoogste divisie. Op een driejarig intermezzo in Tweede Klasse midden jaren ’90 na, vertoeft Lokeren nu al bijna 40 in de spotlights van het vaderlandse voetbal. De jongste acht jaar wist de club drie keer deel te nemen aan Play-Off 1, maar de laatste drie jaar gaat het wat minder. Onder de ‘nieuwe’ coach Peter Maes is het de bedoeling om weer aan te sluiten bij de subtop. Ook de Croky Cup zal een doel op zich zijn, gezien de Daknamboys tweemaal de beker wonnen de jongste vijf jaar.

Wat te verwachten van ons bezoek aan Sporting Lokeren? Moeilijk te zeggen, gezien ze zwak aan de competitie startten maar zich inmiddels herpakten. De eerste drie wedstrijden zwegen de kanonnen, maar in de laatste drie duels wisten ze 8 keer te scoren. Daartegenover staan ook al 12 tegentreffers op zes matchen. We zijn benieuwd naar ons eerste bezoek aan Daknam in dertien jaar!

Geschiedenis Sporting Lokeren

De club Sporting Lokeren is vooral een verhaal van fusies en naamsveranderingen. Nog voor onze eerste confrontatie in 1972 (3-0 winst in een vriendschappelijke wedstrijd) was de club al geëvolueerd van Racing Club Lokeren naar Racing Athletiek en Football Club Lokeren, dan Koninklijke Racing Club Lokeren en vervolgens Koninklijke Sporting Club Lokeren. Tussen die eerste en de laatste ontmoeting met de Lokeraars (opnieuw vriendschappelijk, ditmaal 0-0 gelijk in 2016), slorpte de vereniging nog Sint-Niklase SK Excelsior op, en veranderde de naam nog naar K Sporting Lokeren Sint-Niklaas Waasland en uiteindelijk K Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen. Een hele mond vol!

Weetjes

Eerste competitieduel: 01/09/1974: K.S.C. Lokeren – R.A.F.C.    4 – 2
Laatste thuisoverwinning vs Lokeren: 31/03/2001: R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren S.-N. W.: 2 – 1
Laatste uitoverwinning vs Lokeren: 21/10/2000: K. Sp. Lokeren S.-N. W. – R.A.F.C.: 0 – 1
Grootste thuisoverwinning ooit vs Lokeren: 20/01/90: R.A.F.C. – K.S.C. Lokeren: 5 – 0
Grootste uitoverwinning ooit vs Lokeren: 30/11/80: K.S.C. Lokeren – R.A.F.C.: 1 – 4
Grootste thuisverlies ooit vs Lokeren: 29/11/03: R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren O.-Vl.: 0 – 3
Grootste uitverlies ooit vs Lokeren: 25/04/04: K. Sp. Lokeren O.-Vl. – R.A.F.C.: 3 – 0

O.a. deze (ex-)Antwerpspelers kwamen ook uit voor Sporting Lokeren: Karel De Smet, Grégory Dufer, Ludo Geens, André Heerwegh, Victor Lembi Kubu, Dimitri Mbuyu, Mady Panandetiguiri, Eddy Snelders, Kari Ukkonen, Ronny Van Geneugden, Patrick Van Veirdeghem en Ivan Vukomanovic.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 57
Aantal thuiswedstrijden: 31
Aantal uitwedstrijden: 26
Overwinningen: 20
Nederlagen: 21
Gelijke spelen: 16
Gescoorde doelpunten: 76
Tegendoelpunten: 70

Laatste onderlinge duels in de competitie

25/04/2004 K. Sp. Lokeren O.-Vl. – R.A.F.C. 3 – 0 V
29/11/2003 R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren O.-Vl. 0 – 3 V
22/03/2003 R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren S.-N. W. 1 – 2 V
28/10/2002 K. Sp. Lokeren S.-N. W. – R.A.F.C. 2 – 1 V
14/04/2002 K. Sp. Lokeren S.-N. W. – R.A.F.C. 0 – 0 G
01/12/2001 R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren S.-N. W. 1 – 1 G
31/03/2001 R.A.F.C. – K. Sp. Lokeren S.-N. W. 2 – 1 W
21/10/2000 K. Sp. Lokeren S.-N. W. – R.A.F.C. 0 – 1 W
03/05/1998 K.S.C. Lokeren – R.A.F.C. 5 – 0FF V
13/12/1997 R.A.F.C. – K.S.C. Lokeren 1 – 2 V

Kalender RAFC

Speeldag 4: 19/08/2017: YR KV Mechelen – Royal Antwerp FC                   1 – 2        W
Speeldag 5: 27/08/2017: KV Oostende – Royal Antwerp FC                          3 – 4      W
Speeldag 6: 09/09/2017: Royal Antwerp FC – K. St.-Truidense V.V.        1 – 1         G
Speeldag 7: 16/09/2017: K. Sp. Lokeren O.-Vl. – R.A.F.C.
1/16de Croky Cup: 19/09/2017: R.A.F.C. – K. Lierse S.K.
Speeldag 8: 22/09/2017: R.A.F.C. – K.V. Kortrijk
Speeldag 9: 30/09/2017: KV RS Waasl.-SK Bev. – R.A.F.C.

Kalender Sporting Lokeren

Speeldag 4: 19/08/2017: Waasland-Beveren – K.SC.Lokeren O.Vl.           2 – 3       W
Speeldag 5: 26/08/2017: K.SC.Lokeren O.Vl. – K.AS.Eupen                             3 – 0      W
Speeldag 6: 08/09/2017: R.SC.Anderlecht – K.SC.Lokeren O.Vl.                3 – 2       V
Speeldag 7: 16/09/2017: K. Sp. Lokeren O.-Vl. – R.A.F.C.
1/16de Croky Cup: 20/09/2017: K.SC.Lokeren O.Vl. – KFCO Beerschot-Wilrijk
Speeldag 8: 24/09/2017: R.Standard de Liège – K.SC.Lokeren O.Vl.
Speeldag 9: 01/10/2017: SV.Zulte Waregem – K.SC.Lokeren O.Vl.

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Jan Boterberg
Lijnrechters: Kevin Monteny & Nick Senecaut
Vierde official: Kevin Van Damme

Richtlijnen en schikkingen

Na de coördinatievergadering als voorbereiding voor de wedstrijd Sporting Lokeren – Royal Antwerp FC van zaterdag 16/09/2017 te 20.00u werden volgende richtlijnen gegeven:

– De combiregeling wordt opgelegd en streng toegepast.
– Het stadion is geopend vanaf 18.30u.
– Alle loketten (thuis- en uitsupporters) zijn gesloten.
– De richtlijnen van de stewards en politie dienen te worden opgevolgd.
– Pyrotechnische middelen zijn ten strengste verboden.
– Tifo’s dienen op voorhand voorgelegd/aangevraagd te worden.
– Geen rugzakken of handtassen, dames laten hun handtas op de bussen aub!
– 15 minuten na einde wedstrijd vertrekken de bussen richting Antwerpen.
– Het Reglement van Inwendige Orde van Sporting Lokeren vindt u hier.

Tickets en Prijzen

Staanplaatsen: 560— volw. € 16 / Kind 0-18j: € 11
Zitplaatsen niet overdekt: 350— volw. € 16 / Kind 0-18j € 11
Zitplaatsen overdekt: 183 — volw. € 21 / Kind 0-18j € 13
Supporters met beperking/Begeleider*: 5 plaatsen beschikbaar, verplaatsing enkel met de bussen
* Enkel voor rolstoel gebruikers en hun begeleiders, namen apart doorgeven per mail aan Frank.Verhulst@rafc.be

Catering

Cateringstanden gaan dicht 15 min na rust, er wordt met cash geld betaald.

Reisweg

De bezoekende supportersbussen moeten afrijden van de E17 via uitrit 12 (Lokeren). NIET via uitrit 11 (Waasmunster). Er worden GEEN supportersbussen toegelaten op grondgebied Lokeren voor 18.00u. Burgemeester Lokeren heeft hiervoor een politiebesluit uitgevaardigd.

Bijzondere bepalingen eigen aan het Daknamstadion

– Het is TEN STRENGSTE verboden over de binnenomheining te klimmen en/of het speelveld te betreden. Het ongeoorloofd overschrijden van de scheiding naar het speelveld, zal niet alleen worden gesanctioneerd via een PV van de politie, dat kan leiden tot een stadionverbod van minimum twee jaar en een geldboete van minimum 1000,- €, maar zal STEEDS aanleiding geven tot een ONMIDDELLIJKE burgerrechtelijke uitsluiting ZONDER verweer, vanwege de club voor de duur van twee jaar.
– Het wordt aan supporters toegelaten, in het Daknamstadion aangekochte, drank in plastiek recipiënten en voedsel mee te nemen in de tribune 2 (bezoekers en Lokeren supporters) en in tribune 3 en 4 (Lokeren supporters). In tribune 1 (Hoofdtribune) blijft het verboden drank en voedsel mee te nemen naar de zitplaatsen, daar er aldaar in glazen recipiënten wordt bediend en de installaties continu open blijven voor verbruik, ook als de bal rolt.
– De kantine bezoekers in tribune 2 wordt uiterlijk 30 minuten vóór het einde van de reguliere speeltijd gesloten, behoudens toestemming van Hoofd Ordedienst, voor eventuele uitzonderingen.
– Het werpen van wc-rollen is NIET toegelaten. Deze zullen door de stewards bij de oppervlakkige controles worden in bewaring genomen.
– Papiersnippers en confetti zijn NIET toegelaten.
– Toeters met drukgas zijn verboden omdat deze als projectiel kunnen worden gebruikt. Vuvuzela’s zijn om deze reden, eveneens NIET toegelaten.
– Het is toegelaten om het Daknamstadion te betreden met een megafoon, op voorwaarde dat deze niet gebruikt wordt voor het verspreiden van provocerende, opruiende, racistische en/of discriminerende taal.
– Vlaggen op stok mogen maximum 1,80 meter lang en 1,80 meter breed zijn. Vlaggenstokken mogen alleen bestaan uit plooibare plastiek of plooibare pvc-buizen. Vlaggen of spandoeken op twee stokken zijn verboden. “Bandiera’s”, zijnde lichte bedrukte plastiek of landbouwfolie zijn wel toegelaten op twee stokken op voorwaarde dat deze stokken licht en zeer plooibaar zin en niet langer dan 1,50 meter.
– Vlaggen zonder stok van meer dan 2 m² moeten brandveilig zijn, in die zin dat ze gedrenkt zijn in een brandwerend middel of gemaakt zijn uit brandwerende stoffen. Voor dergelijke vlaggen dient in ALLE gevallen een attest kunnen worden voorgelegd.
– Uitzondering wordt gemaakt voor het Vak 2 – tribune 2, dat wordt ingericht als sfeervak op vraag van Authentics (ATCS) Lokeren. ENKEL in dit sfeervak zijn zwaaivlaggen van onbeperkte grootte toegelaten en zijn “Bandiera’s” van onbeperkte grootte uit landbouwfolie en met twee stokken toegelaten.
– Trommels zijn toegelaten in het sfeervak in tribune 2 – Vak 2 en in het staanvak Bezoekers (Vak 1 – Tribune 2). In alle andere vakken kan dit enkel mits voorafgaande toestemming van de veiligheidsverantoordelijke.
– Het is verboden zijn kinderen te laten spelen op de tribunes vóór, tijdens en na de wedstrijd.
– Op voorwaarde dat de nodige afspraken op voorhand werden gemaakt met de CEO van de club, mag bij aanvang van de wedstrijd voor een korte, welbepaalde duur, bedrukte landbouwfolie door de supportersfederatie op bepaalde plaatsen voor de publiciteitsborden worden opgehangen.
– De autobestuurders, in het bezit van een geldig parkeerbewijs voor de parking 2 (Stadion) of voor de parking 1 (Dienst), zijn verplicht de richtlijnen gegeven door stewards en/of parkeerwachters op te volgen. Op de toegangswegen dienen zij ten allen tijde een doorgang van vier (4) meter vrij te laten voor de hulpdiensten.
– Tijdens wedstrijddagen van de eerste ploeg is het NIET toegelaten om met fietsen of bromfietsen het stadion te betreden en deze te stallen BINNEN de omheining. Er is mogelijkheid om fietsen te stallen, komende van de Daknammolenstraat aan de ingang van het jeugdcomplex.
– In aanvulling van Art 5 hierboven zijn noch de organisator noch de ordediensten gehouden tot de teruggave van voorwerpen die worden afgenomen omdat ze de veiligheid van toeschouwers in het gedrang brengen, het verloop van de wedstrijd en/of de openbare orde verstoren. Dit geldt niet voor motorhelmen, regenschermen en andere persoonlijke gebruiksvoorwerpen.

SHARE THE NEWS

Matchday 7
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 2 Matheus Borges Domingues
 • 15 Dino Arslanagic
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 25 Alexander Corryn
 • 60 Sambou Yatabaré
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 38 Faris Haroun
 • 11 Joeri Dequevy
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 19 William Owusu Acheampong
Substitute
 • 12 Ortwin De Wolf
 • 27 Arno Monsecour
 • 19 Mario Ticinovic
 • 17 Guus Hupperts
 • 10 Samy Kehli
 • 8 Julian Michel
 • 9 Tom De Sutter
 • 12 Antonijo Jezina
 • 37 Jelle Van Damme
 • 7 Reda Jaadi
 • 27 Zotsara Randriambololona
 • 23 Joaquin Ardaiz
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 9 Stallone Limbombe
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge15121233122137
2CharleroiRCSC1594226161031
3AnderlechtRSCA158432217528
4STVVSTVV157352123-224
5AntwerpAntwerp156542220223
6Racing GenkGenk155732117422
7Waasland BeverenWaasland156363125621
8StandardRSCL155551518-320
9AA GentAA Gent155462015519
10Zulte WaregemZulte156182627-119
11MouscronREM155462226-419
12Sporting LokerenLokeren154471724-716
13KV OostendeKVO154382022-215
14KV KortrijkKortrijk153571624-814
15KV MechelenMechelen152581726-911
16KAS EupenEupen152492340-1710

Recent match reports

#match

Antwerp vs Lierse SK

2 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago

#match

VW Hamme vs Antwerp

4 months ago
<