Waasland Beveren vs Antwerp 20:00, Zat 30 Sep
3 - 0

#match

Waasland Beveren vs Antwerp

Juni 12, 2017

Gezien de sterke uitreputatie van de Great Old zag het Antwerplegioen de korte verplaatsing naar de Freethiel met vertrouwen tegemoet. Het Waasland-Beverenstadion was dan ook helemaal uitverkocht voor het bezoek van Stamnummer 1. Royal Antwerp FC was de enige club in de Jupiler Pro League die de jongste vijf wedstrijden ongeslagen was gebleven, en met een 10/12 op verplaatsing op zak en een zeer hoopgevende prestatie tegen KV Kortrijk mochten we hoop koesteren. Onze tegenstander van vanavond speelde echter ook al wekenlang voetbal van hoog niveau, dus makkelijk zou het nooit worden.

Coach Bölöni moest sleutelen aan de rechtsachterpositie, omdat Yatabaré de hele week kwaaltjes had. Mamoutou N’Diaye werd zijn verrassende vervanger. Vooraan namen Dequevy, Owusu en Rodrigues plaats. Bij de geel-blauwen had coach Clement plaats voorzien op de bank voor ex-Antwerpspeler Tuur Dierckx, maar met Thelin, Morioka, Seck, Boljevic, Angban en Ampomah liepen er meer dan voldoende gevaarlijke spelers rond.

Antwerp begon degelijk aan de partij en kwam met een vrije trap op het hoofd van Owusu een eerste keer piepen. Even later botste Angban pardoes op scheidsrechter Lambrechts zodat Rodrigues met de bal aan de haal kon gaan. De pass naar Dequevy was proper, diens hakje helaas minder. Haroun en Owosu kwamen in het eerste kwart van de match nog opzetten in de grote baklijn, maar zonder succes. Wanneer Corryn Dequevy slim aanspeelde verslikte de Brusselaar zich jammerlijk. Roef won de mano-a-mano te makkelijk. De thuisploeg kon daar initieel alleen een verre knal van Morioka tegenover zetten, die meters over de lat vloog.

Rodrigues zette Roef aan het werk met een poging vanop afstand, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dat was het wél wanneer Camacho in de eigen zestien meter de bal klungelig verloor en Haroun kon profiteren. Onze middenvelder kon de wenkende kans oog in oog met Roef helaas niet afdrukken. Kort voor rust dwong de thuisploeg toch nog enkele kansen af, al was het vanop afstand. Angban met een kanonskogel vanop 30 meter, Morioka en Seck met vrije trappen vanop 25 meter. Bolat zag ze alledrie voorbij zijn kooi vliegen.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd de tweede helft aanvatten. Wie opnieuw een rustige studieronde had verwacht, kwam echter bedrogen uit. Wanneer bal over de zijlijn ging, leek er een inworp voor de Reds aan te komen. Een Waaslander nam de bal echter vast en wierp snel in, Boljevic schoot als een duivel uit een doosje weg en werkte onhoudbaar in de verste kruising af. Het protest van de Antwerpspelers bij de scheidsrechters werd alleen beantwoord met een gele kaart voor Haroun.

De Ploeg van ’t Stad leek echter niet meteen aangeslagen en trok weer ten aanval. Roef stak enkele keren stokken in de wielen op rood-witte voorzetten, tot frustratie van de inlopende Owusu en Haroun. Het Antwerpse aanvalsgeweld werd logischerwijs geriposteerd met Waaslandse counters. Boljevic verprutste de eerste tegenaanval door de slotpass in de voeten van Corryn te geven, maar even later kweet Morioka zich wel van zijn taak. Aangespeeld in het centrum keek hij Bolat in de ogen en stak hij het leer stevig in de verste hoek, 2-0.

Opnieuw meteen reactie van de Great Old. Hairemans stuurde Rodrigues weg, die heel knap voorzette naar Owusu. De Ghanees had iets moois in gedachten maar rateerde de vallende volley. De vrije trap van Hairemans vloog dan weer een meter of twee over de lat. Coach Bölöni bracht Ardaiz, Yatabaré en Jaadi op het veld, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Yatabaré dook wel overal op het terrein op maar echt gevaarlijk werd het zelden. Rodrigues kwam wel eens goed ingelopen op een voorzet van de Fransman, helaas mikte hij de poging voorlangs.

Met nog tien minuten op de klok leek doelman Roef ons even een handje toe te steken. Hij raakte een eenvoudige terugspeelbal helemaal verkeerd, waardoor Ardaiz bijna kon profiteren. Jaadi pakte na een hoekschop dan weer uit met een knap kattenpootje aan de eerste paal, dat een halve meter te hoog gemikt was. De talrijke rood-witte fans lieten zich ondertussen van hun beste kans zien door zelfs bij een 2-0 achterstand de Antwerpse supportersliederen door de Freethiel te laten galmen. De ingevallen Tuur Dierckx maakte het verdicht echter nog iets zwaarder. De Broechemnaar stond goed geposteerd aan de tweede paal om een hoekschop te ontvangen, controleren en keihard tegen de netten te knallen. Vieren deed Tuur echter niet, wat hem na de match op een applaus van de Antwerpfans te staan kwam.

Roef moest nog in actie komen op verre pogingen van Hairemans, Yatabaré en Rodrigues, terwijl Bolat zich moest tonen op pogingen van Thelin en tweemaal Angban. Een late aansluitingstreffer van Rodrigues werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel. Zo eindigde de partij op een 3-0 verlies voor RAFC. Een (te) zware uitslag na een al bij al evenwichtige partij, maar Waasland-Beveren mag zich op de borst kloppen voor haar efficiëntie en geslepenheid. Die twee elementen zaten vandaag iets te weinig in het spel van Antwerp, maar als de 1-0 niet op zulke bizarre manier tot stand was gekomen, had een ander resultaat perfect gekund. Niettemin proficiat aan de thuisploeg, die dit seizoen wellicht nog mooie resultaten zullen neerzetten. De Reds krijgen nu een extra weekend om zich voor te bereiden op de volgende opdracht, namelijk de komst van Zulte Waregem op 15 oktober. Tot dan!

Voorbeschouwing

Met Waasland-Beveren vs. Royal Antwerp FC staat er zowaar een regionale derby op het programma dit weekend. De Waaslanders kennen we nog uit Tweede Klasse, waar we in totaal 18 keer uitkwamen tegen Red Star Waasland, later Waasland-Beveren. Voor de start van het seizoen 2010-2011 veranderde ‘de Red Star’ immers de naam naar Waasland-Beveren, en verhuisde het naar de Freethiel. Daar omarmde een groot deel van de verweesde KSK Beveren-supporters deze nieuwe opportuniteit op een succesvollere toekomst met open armen. Traditieclub KSK Beveren was een seizoen eerder immers gedegradeerd en in vereffening gegaan.

Het nieuwe ‘project’ Waasland-Beveren spendeerde slechts twee seizoenen in de toenmalige Belgacom League. Antwerp sloeg er in vier wedstrijden niet in om van hen te winnen. In 18 wedstrijden tegen Waasland konden de Reds zelfs slechts 5 keer het laken naar zich toetrekken. Zeven keer werd het een gelijkspel.

Dit seizoen bracht Waasland-Beveren onder haar nieuwe coach Philippe Clement al uitstekend voetbal, maar slaagt de puntenoogst voorlopig tegen. Zo legden ze vorige week nog kampioen Anderlecht het vuur aan de schenen, maar gingen de Mauves er toch nog – onverdiend – winnen. Eerder hielden ze Genk, Mechelen en Charleroi al op een gelijkspel, en wonnen ze met zware cijfers van KVO (0-3) en Eupen (5-1).

Scoren doet Waasland-Beveren inderdaad aan de vleet: met achttien goals is het na Club Brugge en Zulte Waregem de meest doeltreffende ploeg. Veertien tegengoals (alleen Eupen, Oostende en Lokeren doen slechter) zorgen er echter ook voor dat Waasland-Beveren voorlopig mid-table staat. Met negen punten uit acht wedstrijden mogen de supporters concluderen dat het mooie voetbal te weinig punten heeft opgeleverd.

Wie zeker gemotiveerd zal zijn om tegen Antwerp te spelen is ex-speler Tuur Dierckx. De kleine flankspeler mocht deze zomer beschikken van de sportieve staf, en stak op de laatste dag van de mercato de Schelde over. De thuisploeg organiseerde voor de komst van de Great Old zowaar een echte Havenwedstrijd, wat een vol huis opleverde. We kijken dus uit naar een sfeervolle Freethiel zaterdag!

OPGELET: We herinneren onze fans eraan dat de rood-witte clubkleuren alleen in het uitvak toegelaten zijn. Uiterlijke supporterskenmerken van Antwerp in de thuisvakken worden niet toegestaan. Er zal controle gebeuren door stewards en politie, en eventueel aangetroffen fanartikelen zullen tijdelijk in bewaring genomen worden tot na de wedstrijd.

Weetjes

Eerste competitieduel:  11.12.2004 RAFC – KV Red Star Waasland: 4 – 0
Laatste thuisoverwinning:  05.12.2009 RAFC – KV Red Star Waasland: 2 – 0
Laatste uitoverwinning:  RAFC won nog nooit op Waasland (stamnummer 4068) /
Grootste thuisoverwinning ooit: 11.12.2004 RAFC – KV Red Star Waasland: 4 – 0
Grootste uitoverwinning ooit: RAFC won nog nooit op Waasland (stamnummer 4068) /
Grootste thuisverlies ooit: 02.03.2012 RAFC – KV RS Waasl.-SK Bev. 0 – 2
Grootste uitverlies ooit:  11.01.2006 KV Red Star Waasland – RAFC: 4 – 1

O.a. deze (ex-)Antwerpspelers kwamen ook uit voor KV RSWaasland-SK Beveren: Bobsam Elejiko, Zarko Jelicic, Gertjan Martens, Gert Peelman, Thierry Pister (als coach), Jordan Remacle, Roel Van Hemert, Spencer Verbiest, Jorn Vermeulen en Tuur Dierckx.

Statistieken

Historiek

Totaal aantal wedstrijden: 18
Aantal thuiswedstrijden: 9
Aantal uitwedstrijden: 9
Overwinningen: 5
Nederlagen: 6
Gelijke spelen: 7
Gescoorde doelpunten: 25
Tegendoelpunten: 24

Laatste onderlinge duels in de competitie

02/03/2012 R.A.F.C. – KV RS Waasl.-SK Bev. 0 – 2 V
23/10/2011 KV RS Waasl.-SK Bev. – R.A.F.C. 1 – 0 V
23/01/2011 KV RS Waasl.-SK Bev. – R.A.F.C. 1 – 1 G
18/09/2010 R.A.F.C. – KV RS Waasl.-SK Bev. 1 – 1 G
17/04/2010 KV Red Star Waasland – R.A.F.C. 3 – 1 V
05/12/2009 R.A.F.C. – KV Red Star Waasland 2 – 0 W
01/04/2009 KV Red Star Waasland – R.A.F.C. 1 – 1 G
15/11/2008 R.A.F.C. – KV Red Star Waasland 3 – 0 W
23/04/2008 KV Red Star Waasland – R.A.F.C. 3 – 3 G
15/12/2007 R.A.F.C. – KV Red Star Waasland 1 – 0 W

Kalender RAFC

Speeldag 6: 09/09/2017 RAFC – STVV 1 – 1 G
Speeldag 7: 16/09/2017 Sp. Lokeren – R.A.F.C. 1 – 1 G
Croky Cup: 19/09/2017 R.A.F.C. – K. Lierse S.K. 2 – 0 W
Speeldag 8: 22/09/2017 R.A.F.C. – K.V. Kortrijk 3 – 0 W
Speeldag 9: 30/09/2017 Waasl.-Beveren – RAFC    
Speeldag 10: 15/10/2017 R.A.F.C. – Zulte Waregem
Speeldag 11: 22/10/2017 Club Brugge K.V. – R.A.F.C.
Speeldag 12: 26/10/2017 RAFC – R. Standard de Liége

Kalender Waasland-Beveren

Speeldag 6: 09/09/2017 Waasland-Beveren – Eupen 5 – 1 W
Speeldag 7: 16/09/2017 Charleroi – Waasl.-Beveren 2 – 2 G
1/16de Croky Cup: 20/09/2017: Lommel – Waasl.-Beveren 1 – 2 W
Speeldag 8: 22/09/2017: Waasl.-Beveren – RSCA 1 – 2 V
Speeldag 9: 30/09/2017 Waasland-Beveren – RAFC
Speeldag 10: 14/10/2017 Gent – Waasland-Beveren
Speeldag 11: 22/10/2017 Zulte Waregem – Waasland-Beveren
Speeldag 12: 25/10/2017 Waasl.-Beveren – Kortrijk

Scheidsrechters

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Lijnrechters: Jimmy Cremers & Philippe Vandecauter
Vierde Official: Ben Mesotten

Richtlijnen en schikkingen

Na de coördinatievergadering als voorbereiding voor de wedstrijd Waasland-Beveren – RAFC van zaterdag 30/09/2017 te 20.00u werden volgende richtlijnen gegeven.

– De combiregeling wordt opgelegd en streng toegepast.
– Het stadion is geopend vanaf 18.30u
– Alle loketten (thuis- en uitsupporters) zijn gesloten.
– De richtlijnen van de stewards en politie dienen te worden opgevolgd.
– Pyrotechnische middelen zijn ten strengste verboden.
– Tifo’s dienen op voorhand voorgelegd/aangevraagd te worden.
– Rugzakken of grote tassen zijn niet toegelaten. Dameshandtassen die kleiner zijn dan A4-formaat zijn toegelaten na controle.
– 15 minuten na einde wedstrijd vertrekken de bussen richting Antwerpen.

Bijzondere bepalingen Freethielstadion

a. Het is toegelaten om eten en drank mee te brengen in de tribunes.
b. Het gooien van papiersnippers, confetti en dergelijke is toegelaten.
c. Het gooien van papier op rol is enkel toegelaten na voorafgaandelijk akkoord van de veiligheidsverantwoordelijke: dit akkoord geldt enkel voor aanvang van de wedstrijd.
d. Het is verboden om het Freethielstadion te betreden in het bezit van toeters met drukgas.
e. Vlaggenstokken (Max 1,80m) zijn toegelaten als deze buigbaar zijn en vervaardigd uit pvc.
f. Het gebruik van een megafoon is toegelaten op voorwaarde dat deze niet gebruikt wordt voor het verspreiden van provocerende, opruiende, racistische en/of discriminerende taal.
g. Het is verboden om het Freethielstadion te betreden in het bezit van vuvuzela’s.
h. Het drankpunt van de bezoekers sluit 15 minuten na de rust. Er wordt gewerkt met drankbonnetjes die niet worden terugbetaald na het verstrijken van de openingsuren.

Tickets en Prijzen

Zitplaatsen: 806 plaatsen
Volwassenen: € 21
Kinderen (0-15 jaar): € 9

Supporters met beperking/Begeleider*: 10 plaatsen beschikbaar, verplaatsing enkel met de bussen.
* Enkel voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders, af te speken met/namen apart doorgeven per mail aan Frank.Verhulst@rafc.be.

Catering

Cateringstanden gaan dicht 15 min na rust.
Er wordt met cash geld betaald.

Reisweg

!!! Door wegenwerken rond het stadion is er verkeershinder – gelieve de aanbevolen reisroute te respecteren en de borden ‘wegomlegging’ te volgen.

Wegbeschrijving Freethielstadion:

Freethielstadion
Stadionplein 1 (GPS: Lindenlaan)
9120 Beveren

Wegbeschrijving komende van Antwerpen: Op de Antwerpse ring rijdt u door de Kennedytunnel richting Gent. Daarna neemt u afrit Haasdonk. Na de afrit slaat u rechtsaf, en volgt u de Bergstraat. Aan het T-kruispunt rechtsaf in de Willem Van Doornickstraat, en vervolgens linksaf in de Zandstraat – Haasdonksebaan tot aan het kruispunt Vijfstraten. Dit kruispunt recht oversteken in de Pastoor Steenssensstraat, en vervolgens op het einde rechtsaf in de Lindenlaan. Daar neemt men rechts de eerste ingang van het stadion en van de bezoekersparking.

SHARE THE NEWS

Matchday 9
MATCH Players
 • 1 Sinan Bolat
 • 8 Ivo Rodrigues
 • 2 Matheus Borges Domingues
 • 11 Joeri Dequevy
 • 15 Dino Arslanagic
 • 17 Mamoutou N'Diaye
 • 19 William Owusu Acheampong
 • 20 Geoffry Hairemans
 • 21 Dylan Batubinsika
 • 25 Alexander Corryn
 • 38 Faris Haroun
Substitute
 • 18 Merveille Goblet
 • 5 Jonathan Buatu Mananga
 • 23 Maximiliano Caufriez
 • 24 Jens Cools
 • 9 Ryan Mmaee
 • 16 Cherif Ndiaye
 • 32 Olivier Myny
 • 55 Tuur Dierckx
 • 7 Reda Jaadi
 • 9 Stallone Limbombe
 • 12 Antonijo Jezina
 • 16 Moustapha Sall
 • 23 Joaquin Ardaiz
 • 37 Jelle Van Damme
 • 60 Sambou Yatabaré
JUPILER PRO LEAGUE
#StandingsPWDLGFGAGDPts
1Club BruggeClub Brugge16131236142240
2CharleroiRCSC16104228161234
3AnderlechtRSCA169432617931
4AntwerpAntwerp187652421327
5StandardRSCL177551819-126
6STVVSTVV167452123-225
7AA GentAA Gent166462316722
8Racing GenkGenk165742119222
9Waasland BeverenWaasland166373127421
10Zulte WaregemZulte166192830-219
11MouscronREM175482330-719
12KV OostendeKVO165382122-118
13Sporting LokerenLokeren164571724-717
14KV KortrijkKortrijk163581628-1214
15KV MechelenMechelen162681726-912
16KAS EupenEupen1624102341-1810

Recent match reports

#match

KV Kortrijk vs Antwerp

2 months ago

#match

Antwerp vs Lierse SK

3 months ago

#match

Antwerp vs Cercle Brugge

4 months ago

#match

STVV vs Antwerp

4 months ago
<