#News

PO2-MD3: Antwerp is de ploeg van’t stad

April 16, 2018

Match informatie

Datum: Zondag 15 april 2018
Uur aanvang: 14.30u

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Lijnrechters: Walschap Jeroen & Wyns Ruben
Vierde scheidsrechter: Van Driessche Bram

Eerdere statistieken in het RAFC Museum

Uitslag: 2-0

Scoreverloop:
31′ Owusu 1-0
88′ Owusu 2-0

Match Sponsor

Videoverslag

Man van de match

Verslag

Heel Antwerp was er klaar voor; de tribunes volledig gevuld, de spelers en de coach op scherp gezet dankzij een fantastische sfeertraining, de supporters allemaal in Rood en Wit. Het beloofde een mooie dag te worden. En dat werd het ook!

De openingsfase was volledig voor RAFC, met al meteen enkele gevaarlijke mogelijkheden. Owusu kon in de openingsminuten de eerste keer niet afdrukken, de tweede keer kon hij met buitenkant rechts de bal in de hoek plaatsen. Maar Dom kopte de bal nog van de lijn.

Na ongeveer elf minuten in de partij had Antwerp al 3-0 voor kunnen staan. Batubinsika kon een voorzet van Hairemans net niet goed genoeg inkoppen en Van Hyfte keerde een voorzet van Rodrigues bijna in eigen doel. In minuut 17 swingde Siani zichzelf door de Wilrijkse defensie, helaas stond doelman Romo pal.

Na 20 minuten kregen we voor het eerst dreiging van de mannekes van’t Kiel. Joren Dom besloot van redelijk ver buiten het strafschopgebied te schieten. Bolat moest zich goed strekken om de bal in corner te verwerken. Even later besloot Hairemans een vrijschop rechtstreeks te trappen, de bal week af op het muurtje en dwarrelde nipt naast het doel. Romo kwam met de schrik vrij.

Op het halfuur was het dan eindelijk toch zo ver, vooruitgestuwd door onze fantastische supporters dribbelde en worstelde Owusu zich voorbij Diarra. Hij knalde de bal hard in de bovenhoek en scoorde zo zijn tiende doelpunt van het seizoen. 1-0 voor de Reds en de tribunes meteen weer in volle vlam.

Tot aan de rustpauze bleven de Reds zowel op als naast het veld het volle pond geven. Rodrigues kreeg nog enkele mogelijkheden, maar Romo stond pal. Op alweer een lage schuiver net voor rust na, hebben we van KFCO niet veel te zien gekregen. Buta had net voor rust het veld nog moeten verlaten met een blessure, Arslanagic was in zijn plaats gekomen.

Aan de rust mocht Octavio van coach Brys binnen blijven en Messoudi kwam hem vervangen. Meteen na rust was een vervanging opnieuw nodig bij Antwerp, Pitroipa ging ook met een blessure naar de kant en de jonge Niangadou kwam hem vervangen.

Voor een eerste kans in de tweede helft moesten we 12+1 minuutjes wachten. Ardaiz trok zich op gang en dribbelde zichzelf doorheen de paarse verdediging. Romo liet nogmaals zien dat hij de sterkste man op het veld was van de tegenstanders. Niangadou kon in de voorzet die volgde de bal niet in het kader koppen.

Na 63 minuten kreeg Niangadou tijd en ruimte om aan te leggen. Met zijn mindere rechter knalde hij de bal laag en hard naar doel, maar het was nipt naast. Rodrigues kwam nog eens naar binnen gesneden en trapte hard op Romo. Een kwartiertje voor het einde slingerde Ardaiz zich nog eens doorheen de verdediging, maar Romo toonde opnieuw zijn kwaliteiten.

Met nog 12 minuutjes te spelen mocht Limbombe nog in de plaats komen van Ardaiz. Hij mocht het de verdedigers met zijn snelheid nog knap lastig komen maken. Antwerp had de partij onder controle en diepte helemaal op het einde zijn voorsprong nog uit, alweer dankzij King Owusu. Een voorzet van Hairemans werd hoog in de lucht gekopt, helaas voor de verdediger was Romo al aan het uitkomen. Owusu was als eerste goed gevolgd en tikte de bal binnen.

Met de 2-0 was de sfeer helemaal compleet, de supporters al dansend en zingend op de banken. De supporters namen het genietend en fier in zich op.

Antwerp is minstens voor twee weken de ploeg van’t stad. Maar we weten eigenlijk allemaal dat Antwerp altijd de ploeg van’t stad is en zal blijven. COYR!

SHARE THE NEWS

Recent articles

#News

BEL-6: RAFC-B wint van KV Oostende

17 hours ago

#News

Beker: Royal Antwerp FC op bezoek bij KV Mechelen

1 day ago

#News

JPL-8: Onze Reds verliezen met 2-0 op het veld van STVV

1 day ago

#News

RAFC Partners mee op de ploegfoto!

1 day ago

#News

JPL-8: Fotoverslag

1 day ago
<