Geen verhaal tegen efficiënt KRC Genk

Fotoverslag 21 mei, 2021

Mits een zege tegen KRC Genk kon RAFC zich weer volop in de race knokken om de tweede plaats. Antwerp startte matig aan de partij en kon zich pas halverwege de eerste helft voor het eerst tonen. Hongla kreeg een uitstekende kans om de score te openen, maar miste. Dat deed Thorstvedt voor Genk, vlak voor rust, niet. Begin tweede helft viel al snel de 2-0. The Great Old moest moegestreden de kelk tot op de bodem ledigen en incasseerde nog eens 2 doelpunten. Zondag spelen de Reds hun laatste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 met als inzet de derde plaats en het bijhorende Europa League-ticket.

Geen coronabesmettingen meer voor Batubinsika en Lamkel Zé. Zij namen plaats op de bank. Birger Verstraete keerde na schorsing terug in het basiselftal ten koste van Pieter Gerkens.

Tegentreffer vlak voor rust

KRC Genk wilde zijn titelaspiraties levend houden en eiste van bij het begin de bal op. Antwerp onderging geruime tijd het spel, zag KRC Genk geregeld dreigen, maar kon zijn netten schoon houden. Na dik 20 minuten kon The Great Old dan toch voor het eerste Antwerps gevaar zorgen. Het schot van Miyoshi was niet goed gekadreerd. Op het half uur was Antwerp nog dichter bij een doelpunt. De Sart met de uitstekende assist op Hongla, die van dichtbij gevaarlijk kon uithalen maar het leer niet onder controle kreeg. Rood-Wit had het evenwicht in de partij hersteld en leek ongeschonden de rust te zullen halen. Thorstvedt (Genk) stak er helaas een stokje voor: 1-0.

Antwerp kan scheve situatie niet meer recht zetten

De tweede helft begon veelbelovend voor The Great Old. Een knappe aanval bracht Miyoshi in een gunstige schietpositie, maar het schot verdween via een Genks been in hoekschop. Niet veel later leidde aan de overkant miscommunicatie tussen Seck en keeper Butez de 2-0 in. Kon Antwerp nog maar eens de veerkracht tonen waarmee het de Limburgers in de reguliere competitie al eens had geklopt? Het zag er niet naar uit. Een derde doelpunt van Genk werd eerst afgekeurd voor buitenspel, maar viel enkele minuten later dan toch. Met een laatste stuiptrekking vocht stamnummer één zich nog eens naar voor, waar Mbokani door keeper Vandevoordt van een bijna zeker doelpunt werd gehouden. Moegestreden moest RAFC ook nog een vierde doelpunt incasseren. Kan The Great Old zich komende zondag nog één keer opladen om alles te geven? Coach Vercauteren hoopt van wel: “Deze nederlaag moeten we zo snel mogelijk vergeten. Tot aan de 2-0 spelen we goed en dat moeten we onthouden. We moeten ons nu mentaal en fysiek voorbereiden op zondag, want dan wacht een nieuwe strijd.”

RAFC speelt zondag 23 mei ’21 thuis tegen RSC Anderlecht. De match begint om 18u30.