RAFC kent offday tegen KV Mechelen

Fotoverslag 11 januari, 2021

The Great Old begint het nieuwe jaar met een valse noot. Antwerp was nochtans gretig begonnen aan de partij met al na enkele minuten een kans voor gelegenheidsspits Miyoshi. Ook Refaelov had de score kunnen openen, maar zijn kopbal ging naast. Na de rust had Malinwa aan 8 dolle minuten genoeg om de Reds definitief uit te tellen. Antwerp incasseerde 3 doelpunten en moet volgend weekend tegen KAA Gent op zoek naar eerherstel.

De omstandigheden waarin Antwerp de Maneblussers moest bekampen, waren niet ideaal. Enkele sleutelspelers, waaronder Mbokani en Hongla, zaten in quarantaine net als onze nieuwe coach Franky Vercauteren. Assistent-trainer Rudi Cossey nam de plaats van Vercauteren in. Door de afwezigheid van Mbokani én tweede spits Mbenza moest Miyoshi opdraven in de aanval. De gekwetste Jean Butez (enkelblessure) werd in doel vervangen door de Iraniër Alireza Beiranvand.

Goede start krijgt geen vervolg

Van bij de aftrap zat er vaart in de wedstrijd. Na 2 minuten dook pocketspits Miyoshi de zestien meter in, maar de Mechelse defensie slaagde erin om hem ultiem nog af te blokken. Antwerp had balbezit en leek de wedstrijd vlot in handen te gaan nemen. Op het kwartier was het de beurt aan Refaelov om gevaarlijk te zijn. Lior liep zich knap vrij en was op weg om van dichtbij de 0-1 tegen de touwen te gaan koppen. Helaas kreeg hij de bal niet gekadreerd. Het zou, vreemd genoeg, de beste en meteen ook de laatste grote kans zijn voor Antwerp deze match. Want KV Mechelen nam gezwind over. Op assist van Hairemans (KV Mechelen) schoof zijn ploegmaat Schoofs de bal naast. Even later plaatste Hairemans de bal zelf nipt naast de paal. Pas in het slot van de eerste helft kon Antwerp nog eens wat dreigen. Het schot van Miyoshi zeilde echter hoog over.

Tweede helft om snel te vergeten

De tweede helft begon zoals de eerste geëndigd was, met een fel aandringend KV Mechelen en een onkennelijk Antwerp dat lijdzaam moest ondergaan. Beiranvand redde eerst knap van dichtbij een poging van Hairemans. Enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven op een schuiver van Schoofs (KV Mechelen): 1-0. The Great Old kreeg geen tijd om zich te herstellen want 3 minuten later al verdubbelde Hairemans de score: 2-0. Halverwege de tweede helft konden de boeken definitief toe wanneer alweer Hairemans zijn ex-ploeg het genadeschot toebracht: 3-0. Hoe De Laet en co ook probeerden, de Antwerpse motor bleef sputteren. Zelfs een eerreddend doelpunt zat er niet meer in. Een valse start voor The Great Old in 2021 en dat vond ook assistent-coach Cossey: “Dit puntenverlies hadden we niet ingecalculeerd. We gaan dit elders moeten inhalen. Maar we hebben de kwaliteit om dat te doen. En de nieuwe coach staat ook te springen om er in te vliegen. We blijven gaan voor een plaats bij de eerste vier.”

Antwerp speelt zondag 17 januari ’21 om 13u30 tegen AA Gent in de Ghelamco Arena.