Reds knokken zich naar een punt in Genk

20 december, 2021

Antwerp stond zondagavond voor een stevige verplaatsing naar Racing Genk. De Limburgers plezierden vorige speeldag hun nieuwe coach met een knappe thuiszege tegen Charleroi. Maar ook de Reds hadden vertrouwen getankt tegen Eupen en begonnen onbevreesd aan de partij in de Cegeka Arena. Man in vorm Manuel Benson had tot twee keer toe de score kunnen openen, evenveel keer ging de bal er net niet in. Racing Genk toonde zich de eerste helft efficiënter en trok met een gevleide voorsprong de rust in. Na de pauze was het lang wachten op Antwerps doelgevaar, maar ook de Genkse motor sputterde. In de slotminuten kwam RAFC alsnog verdiend op gelijke hoogte via de ingevallen Viktor Fischer.

Michael Frey verving de afwezige Ally Samatta diep in de spits. Gerkens en Vines verdwenen uit de ploeg voor Yusuf en Bataille.

RAFC morst met de kansen, Racing Genk niet

Na een afwachtend wedstrijdbegin zorgde Benson voor het eerste moment van opwinding. Een vrije trap vanop de flank werd door de Genkse defensie half geweerd, Benson trapte de bal in één tijd net naast. Twee minuten later opnieuw Antwerpse dreiging. Balikwisha met de steal en assist op Benson, Manuel zag zijn schot ook nu net niet in doel belanden. De Reds geloofden erin en namen de wedstrijd stevig in handen. De kansen volgden elkaar in sneltempo op. Het schot van Balikwisha zorgde evenmin voor de verdiende voorsprong. Halverwege de eerste helft was het alweer code Rood bij Genk. Engels kopte op doel, Keeper Vandevoordt hield met een knappe duik zijn ploeg overeind. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg een eerste keer opzetten, Butez hield zijn netten met een schitterende reflex schoon. Niet veel later moest onze Fransman zich toch gewonnen geven wanneer Onuachu (Genk) van dichtbij maar had binnen te tikken. Antwerp probeerde nog op gelijke hoogte te komen via De Laet. De kopbal van Ritchie ging er niet in. Ruststand: 1-0.

Great Old sleept punt uit de brand

Racing Genk begon het best aan de tweede helft. De Limburgers hadden tot twee keer toe de kans om hun voorsprong verder uitbouwen, maar faalden in de afwerking. Op het uur konden de Reds nog eens gevaarlijk zijn, al miste het schot van Yusuf richting en vuur. De wedstrijd leek stilletjes uit te doven. Racing Genk was niet meer bij machte om Antwerp pijn te doen, de Reds misten frisheid en inspiratie om de achterstand ongedaan te maken. Toch zou RAFC nog met een verdiend punt in de koffer huiswaarts keren. Op assist van Benson tikte de ingevallen Viktor Fischer de late gelijkmaker binnen. In blessuretijd was het nog even bibberen voor Antwerp, maar het punt werd niet meer uit handen gegeven.

Priske: “Natuurlijk is een gelijkspel niet slecht, uit bij Racing Genk. Maar ik vind dat we meer verdienden. Zeker in de eerste helft hadden we de match moeten beslissen. In de tweede helft was Genk niet meer gevaarlijk. Jammer dat we niet dezelfde dreiging konden brengen als voor de rust.”

Op tweede kerstdag, zondag 26/12/21, staat de laatste opdracht voor de winterstop op het programma: KV Kortrijk - RAFC. De match in het Guldensporenstadion start om 16u.