Reds niet beloond na knappe remonte met man minder

13 december, 2021

Tot 3 minuten voor tijd leek RAFC op weg naar een straffe stoot. Antwerp was er na de uitsluiting van Seck in geslaagd een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. De ingevallen Benson en Balikwisha leken de redders van dienst te zullen worden. Maar Standard kwam terug en kaapte in de slotminuut zelfs nog de 3 punten weg voor de neus van een moegestreden Antwerp. Een bewogen einde van een bewogen match die pas na rust helemaal losbrandde, maar helaas geen verdiende zege zou opleveren voor The Great Old. Antwerp moest de kelk tot op de bodem ledigen want helemaal in het slot werd ook nog Bataille uitgesloten.

In vergelijking met de Europese opdracht van afgelopen donderdag zaten enkel Butez, De Laet en Verstraete nog in het startelftal. Balikwisha en Benson begonnen op de bank.

Wedstrijd komt traag op gang

Vanaf de eerste minuut was het voor Antwerp zoeken naar een gaatje. De bezoekers plooiden terug en hoopten toe te slaan op counter. Door de felle pressing van Standard verliep de opbouw bij de Reds moeizaam. De Luikenaars probeerden een paar keer gevaarlijk te zijn na Antwerps balverlies. Zo kon halverwege de eerste helft Raskin (RSCL) plots moederziel alleen opduiken voor Butez. Zijn stifter hobbelde naast. The Great Old reageerde onmiddellijk via Nainggolan. Het afstandsschot van Radja richting bovenhoek ging via keeper Bodart en de lat buiten. Het was de grootste en enige echte kans voor RAFC in de eerste helft. Meer commotie was er vlak na het rustsignaal. In het tumult trok de ref rood voor Seck. Antwerp moest met z’n tienen verder.

RAFC reageert geprikkeld, maar gaat moegestreden ten onder

Door de uitsluiting van Seck moest Priske tactisch ingrijpen. Aanvaller Frey werd vervangen door verdediger Almeida. Standard rook bloed en nam via Bastien een eerste keer Butez onder vuur. Enkele minuten later was het wel raak voor de Luikenaars. Een schijnbaar onschuldig afstandsschot raakte onderweg Verstraete, Butez was te verrast om te reageren: 0-1. Een tweede mokerslag voor Antwerp, maar de Reds bleven niet bij de pakken neerzitten. Geholpen door de frisse inbreng van de ingevallen Benson en Balikwisha ging The Great Old op én over Standard: 2-1. Nu was het nog een kwestie van de laatste tien minuten overleven en de zege zou een feit zijn. Helaas. De knappe remonte had Antwerp veel energie gekost. Antwerp kon niet meer verhinderen dat de 3 punten alsnog meegingen naar Luik.

Nainggolan baalde: “We verliezen een veldslag, maar niet de oorlog. We knokten op karakter terug en daar mogen we fier op zijn.”

Priske: “Dit komt hard aan, maar we mogen hier niet te lang bij blijven stilstaan. Gelukkig is er al snel opnieuw een wedstrijd. Er is maar één manier om deze match te vergeten en dat is door donderdag te winnen van Eupen.”

De match tegen KAS Eupen wordt gespeeld op de Bosuil op donderdag 16 december ’21 om 18u45. Losse tickets voor deze wedstrijd gaan deze namiddag om 17u00 in verkoop via tickets.rafc.be.