Rood-wit strijdershart karig beloond in Frankfurt

26 november, 2021

Het zag er in de 90e minuut zo mooi uit: 1-2 stond in het groot te blinken op het scorebord in het Deutsche Bank Park. Samatta had luttele minuten ervoor de Reds naar de hemel getrapt. Maar de ontluikende euforie werd brutaal in de kiem gesmoord door Frankfurt, diep in de extra tijd. Een gelijkmaker die keihard aankwam. In de eerste helft had RAFC het nochtans moeilijk en moest er vooral verdedigd worden. Eintracht kwam op voorsprong, maar Radja bracht met een heerlijk vluchtschot de stand in evenwicht. In de tweede helft streed Antwerp niet alleen verder met het mes tussen de tanden, ook offensief werd Rood-Wit brutaler. De voorsprong was verdiend, maar de zoete smaak van de overwinning werd The Great Old niet gegund. Het ultieme puntenverlies betekent het einde van het Rood-Witte Europese avontuur.

In vergelijking met de match op STVV verschenen enkele nieuwe namen aan de aftrap. Centraal achterin maakten Engels en Seck plaats voor Almeida en Dessoleil. Pierre Dwomoh stond in de basis en ook Samatta en Fischer kwamen opnieuw in de ploeg.

Antwerp zet scheve situatie recht

De Reds wisten wat hen te doen stond. Enkel met een zege maakte RAFC nog kans om Europees te overwinteren. Geen simpele opdracht, op bezoek bij de Duitse leider in de poule. De 1-0 achterstand na een dikke 10 minuten maakte het er alvast niet makkelijker op. Eintracht Frankfurt zette Antwerp voortdurend onder druk. De bal in de ploeg houden en opschuiven richting het doel van de thuisploeg zat er (nog) niet in. The Great Old probeerde het dan maar via stilstaande fases. Een eerste hoekschop van Fischer kon door Frey niet in doel verlengd worden, de tweede hoekschop was wél raak. En hoe! Fischer bediende de vrijstaande Nainggolan, die in één tijd staalhard de gelijke stand op het bord knalde. De bal veranderde onderweg nog even van richting, maar dat maakte het eerste doelpunt van Radja voor RAFC niet minder mooi.

RAFC lijkt op weg naar driepunter, maar incasseert ferme domper

Geen wissels bij de rust. Antwerp had meer balbezit dan voor de pauze, maar Frankfurt slaagde erin zijn tegenstander ver van het eigen doel te houden. In een gesloten wedstrijd waren de kansen dan ook schaars. Opnieuw proberen via een stilstaande fase dan maar? Fischer was er klaar voor, Ritchie ook. Helaas was de vreugde van korte duur. De VAR deed de voorsprong teniet. Maar de hoop in de Antwerpse harten groeide. Priske smeet nog een extra spits in de strijd en dat bleek een goeie zet. Frankfurt plooide, de 1-2 van Samatta was verdiend. Uiteindelijk verbrodde de ingevallen Paciencia het Antwerps feestje. Op zijn kopbal in minuut 95 had Butez geen verhaal. De Reds zagen hun strijdlust niet beloond, maar verlaten Europa met opgeheven hoofd.

Ondanks zijn doelpunt baalde Radja na afloop: “Ik ben trots op mijn eerste doelpunt voor Antwerp, maar ik had liever gescoord en gewonnen. We hebben ervoor gevochten en gaan toch maar met één punt naar huis. Er waren weer die kleine foutjes, maar ik heb ook veel positieve zaken gezien. Dat moeten we meepakken naar de volgende match.”

Op de 16e speeldag in de Jupiler Pro league speelt RAFC op de Bosuil tegen KV Oostende. De match staat gepland op zondag 28 november ’21 en vangt aan om 21u.