Toby is a RED!

Transfer 15 juli, 2022

Toby Alderweireld (33) heeft officieel getekend bij Royal Antwerp FC!

De 121-voudige Rode Duivel heeft vandaag met succes zijn fysieke en medische tests afgelegd en ondertekende nadien een contract voor de komende drie seizoenen. Alderweireld zal met rugnummer 23 spelen voor Rood-Wit!

Toby verliet op 15-jarige leeftijd België om zijn jeugdopleiding bij het Nederlandse Ajax verder te zetten. Alderweireld groeide bij de Amsterdammers uit tot een vaste waarde centraal in de verdediging en mocht er vier keer op rij (2011-2014) de kampioenenschaal in de lucht steken. Zijn prestaties bij Ajax leverden hem in 2013 een toptransfer naar het Atlético Madrid van Diego Simeone op, waarmee hij Spaans kampioen werd en de finale van de Champions League speelde. Een jaar later maakte Toby de overstap naar de Premier League, waar hij bij Southampton op uitleenbasis een topseizoen kende en een nieuwe toptransfer versierde naar Tottenham Hotspur. Bij de Londense topclub was Alderweireld jarenlang een vaste waarde en kwam hij 235 keer in actie. In oktober 2020 maakte hij al kennis met het vernieuwde Bosuilstadion toen hij met de Spurs op bezoek kwam in de groepsfase van de Europa League.

Als international heeft Alderweireld alles meegemaakt: hij doorliep alle jeugdreeksen alvorens zijn debuut voor het A-elftal te maken op de Kirin Cup in 2009. Op de Bosuil zal hij heel wat bekende gezichten tegenkomen van diezelfde Belgische selectie: Ritchie De Laet, Faris Haroun en Radja Nainggolan, doelmannentrainer Brian Vandenbussche en T1 van onze U23 Gill Swerts. Toby maakte als international heel wat toernooien mee, waaronder de WK's in Brazilië (2014 - kwartfinale) en Rusland (2018 - derde plaats) en het EK in Frankrijk (2016 - kwartfinale) en EURO 2020 (kwartfinale).

18 jaar later keert Alderweireld terug naar België, zijn land. Antwerpen, zijn stad. Antwerp, zijn club.

Veel succes bij The Great Old, Toby!