Wedstrijdverslag: Reds beleven zure Europese avond

26 augustus, 2022

The Great Old heeft de poort naar de poulefase van de Conference League niet kunnen openbeuken. Antwerp had wel veldoverwicht, maar botste op een uitgekookte tegenstander. Basaksehir koppelde technisch vermogen aan efficiëntie. Een dodelijke combinatie. Het Turkse killerinstinct bleek al vroeg in de wedstrijd bij de 0-1. Na rust kreeg het rood-witte hart weer even hoop wanneer Frey een strafschop onhoudbaar binnentrapte. Helaas was de vreugde van korte duur. De bezoekers sloegen keihard terug en diepten hun voorsprong nog uit tot 1-3. Het avontuur van onze Reds in Europa zit erop.

Weinig verrassingen bij de startopstelling van Antwerp. De geschorste Pieter Gerkens werd vervangen door Birger Verstraete. Almeida verdween uit de ploeg ten voordele van Koji Miyoshi die voor de offensieve impulsen moest zorgen.

RAFC XI
Butez - De Laet - Alderweireld - Pacho - Vines - Verstraete (82' Fischer) - Yusuf - Nainggolan (82' Vermeeren) - Miyoshi (60' Valencia) - Ekkelenkamp (82' Scott) - Frey (60' Janssen)

🟨 81' Verstraete
🟨 81' Alderweireld

Istanbul Basaksehir XI
Babacan - Ozbayrakli - Duarte - Ndayishimiye - Kaldirim (69' Lima) - Tekdemir - Biglia (87' Özil) - Ozcan (69' Aleksic) - Gurler (76' Szysz) - Chouair (87' Touba) - Okaka

Reds komen pas op het einde van eerste helft onder stoom

Antwerp begon goed aan de match. Ekkelenkamp en Nainggolan kregen ieder een eerste kansje. Maar bij de eerste mogelijkheid voor Basaksehir was Antwerp echter meteen op achtervolgen aangewezen: 0-1. RAFC leek van slag, de bezoekers namen, dankzij hun technisch overwicht, de controle over de match over. Een kwartier voor de pauze kwam The Great Old nog eens opzetten en dat resulteerde allereerst in twee goeie mogelijkheden voor Frey. Eerst probeerde hij een bal in doel te deviëren, daarna zag hij zijn hard schot nog gekeerd door doelman Babacan. Antwerp putte moed uit deze kansen en stoomde door. Een vluchtschot van Miyoshi botste net naast, Ekkelenkamp en -opnieuw- Frey trapten van dichtbij de bal over het doel. RAFC moest met een kleine achterstand de rust in, maar het geloof was helemaal terug.

Vreugde om gelijkmaker is van korte duur

De Reds gingen ook in de tweede helft met vereende krachten op zoek naar de gelijkmaker. Acht minuten na de pauze was het zover. Een goed opzittende Ekkelenkamp dwong de Turkse doelman tot een noodingreep: strafschop. Frey zette de Bosuil in vuur en vlam door onhoudbaar de 1-1 op het bord te zetten. En nu erop en erover? Basaksehir kreunde onder de Antwerpse druk en leek klaar voor de genadestoot. Het tweede doelpunt viel echter tot ieders verbazing aan de overkant. Bij de eerste de beste tegenstoot van de bezoekers na rust stond het plots 1-2. Van een domper gesproken… Antwerp zou niet meer herstellen van deze opdoffer. Zeven minuten voor tijd dienden de bezoekers het nekschot toe: 1-3. Het Europese verhaal voor dit seizoen was geschreven. Helaas zonder happy end.

Voor heel Antwerp kwam de uitschakeling hard aan, maar Mark Van Bommel blijft strijdvaardig: “Deze eerste nederlaag in tien matchen is zuur, maar we blijven een club in opbouw. Zondag gaan we naar Gent. Daar kunnen we laten zien dat we gegroeid zijn.”

In de Jupiler Pro League trekt RAFC zondag 28 augustus naar de Gentse Ghelamco Arena, aftrap om 13u30.
Daarna volgen twee thuiswedstrijden tegen R Union SG (woe 31/08 - 20u30) en KVC Westerlo (zon 04/09 - 16u00). Voor deze wedstrijden zijn er nog tickets beschikbaar via tickets.rafc.be.