RAFC verliest oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen RKC Waalwijk

Fotoverslag 21 september, 2022

Vanmiddag speelden onze Reds een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen het Nederlandse RKC Waalwijk. Ondanks maar liefst twee penaltysaves van De Wolf en een vroeg openingsdoelpunt van Fischer kwam de nummer 8 uit de Eredivisie als winnaar uit de bus: 1-2. De RAFC-selectie geniet nu van enkele dagen vrijaf.

RAFC XI
De Wolf – Bataille (46’ Krasniqi) – Almeida – Van Den Bosch (78’ Abderahmane) – De Laet – Nainggolan – Avila – Gerkens (46’ Da Silva) – Stengs (46’ Degallaix) – Fischer (78’ Murataj) – Nsimba (46’ Vanhees)

De match was nog maar nét begonnen of de bal lag al op de stip na handsspel van Ritchie De Laet. Ortwin De Wolf kon zich meteen onderscheiden met een knappe save in de rechterbenedenhoek. Het antwoord van onze Reds liet niet op zich wachten: na goed stoorwerk van Bruny Nsimba kwam Radja Nainggolan in balbezit, die Fischer alleen voor doel zette. De uitgekomen doelman had geen verhaal: 1-0. Na amper drie minuten spelen was er al heel wat gebeurd in deze leuke oefenpot. We spoelen een kwartier verder en alweer ligt de bal op de stip, ditmaal na een foutieve tussenkomst van Van Den Bosch. Ortwin was echter niet te kloppen vanop 11 meter en koos opnieuw voor de goede hoek. Twee penaltysaves binnen het kwartier!

Na ééntijdsvoetbal tussen De Laet, Nsimba, Fischer en Nainggolan wordt Bruny op de linkerkant diep gestuurd. Uiteindelijk kan Radja besluiten, op de doelman. De eerste helft wordt gedomineerd door RAFC, met ook nog kansjes voor Fischer, Stengs en opnieuw Nainggolan, die allen de doelman op hun weg vinden. De grootste mogelijkheid noteren we na een knappe combinatie, ditmaal op de rechterflank, tussen Stengs en Nsimba. Gerkens wordt diep gestuurd en brengt de bal scherp voor doel, maar een terugkerende verdediger kan Fischer nog nét het scoren beletten. Aan de overkant wordt er, volledig tegen de gang van het spel in, op slag van rust wél gescoord. Na verdedigend mistasten staat Biereth (RKC) plots oog in oog met De Wolf – die ditmaal kansloos is: 1-1 na 45 minuten spelen.

Bij de rust worden er vier wissels doorgevoerd. Bataille, Gerkens, Stengs en Nsimba maakten plaats voor Krasniqi, Da Silva, Degallaix en Vanhees. RKC daarentegen wisselde niet en kwam beter uit de kleedkamer. Na 7 minuten spelen bezorgde Kuijpers RKC de voorsprong na een snelle tegenaanval: 1-2. Het signaal voor onze Reds om de match opnieuw in handen te nemen. Diepe spits Vanhees ontfutselde de bal, maar de man-meersituatie met een meelopende Degallaix werd niet goed uitgespeeld: weg kans. Een paar minuten later was diezelfde Vanhees opnieuw gevaarlijk, doelman Pereira (RKC) redde met een beenveeg. RKC herstelde het evenwicht en had ook meer balbezit, maar aan uitgespeelde kansen deed de club uit Waalwijk niet mee. Vanaf een kwartier voor tijd werd RAFC opnieuw gevaarlijk, vooral vanop corner. Pereira (RKC) bracht eerst knap redding op een kopbal van Avila. Enkele minuten later gooide Nainggolan de bal voor de kooi. De inlopende Almeida raakt, via de doelman, de lat. Bij de daaropvolgende corner wordt Dinis opnieuw gevonden, die op zijn beurt Abderrahmane aanspeelt. Met een lobje ontwijkt de invaller het bos van benen, het doelhout staat alweer de gelijkmaker in de weg. Het laatste wapenfeit van de partij was voor invaller Murataj, die met een individuele actie ruimte voor het schot maakte. Opnieuw lag doelman Pereira in de goede hoek. Eindstand: 1-2.