Antwerp blijft ongeslagen leider met 27 op 27

17 september, 2022

Voor een volle Bosuil gingen de Reds tegen Seraing furieus van start en dat veldoverwicht vertaalde zich al snel in doelpunten. Eerst kopte Alderweireld zijn tweede van het seizoen tegen de netten, daarna lag Toby met een perfecte assist aan de basis van de 2-0. Het schot van Gerkens verdween via Janssen in doel. De Antwerpse trein denderde lustig verder, maar Seraing kwam vlak voor rust wel op 2-1. In de tweede helft behield RAFC de controle over de partij. Ook na de thuismatch tegen Seraing kan The Great Old nog steeds pronken met een perfect rapport. Van Bommel: “De wil om te winnen in mijn team is enorm. Met mooi voetbal of op karakter. Dat is één van onze kwaliteiten.”

Coach Van Bommel voerde enkele wijzigingen door in zijn basiselftal. Bataille, Stengs en Gerkens kwamen aan de aftrap. Valencia nam plaats in de dug-out en kreeg daar het gezelschap van o.a. Nainggolan en De Laet.

RAFC XI
Butez – Bataille (68’ De Laet) – Alderweireld – Pacho – Vines – Gerkens – Yusuf (68’ Nainggolan) – Ekkelenkamp – Stengs – Miyoshi (68’ Fischer) – Janssen

🟨 Bataille (50’)
🟨 Ekkelenkamp (83’)
🟨 Janssen (85’)

RFC Seraing XI
Dietsch – Mansoni (71’ Vagner) – Sylla – Mbow – Tremoulet – Poaty (71’ Abanda) – Sissoko – Ba (71’ Lahssaini) – Cachbach (46’ Mvoue) – Marius – Bernier

🟨 Abanda (78’)
🟨 Tremoulet (85’)

Reds domineren, maar slikken aansluitingstreffer

The Great Old begon gretig aan de wedstrijd en dat leverde meteen enkele kleine kansjes op. Een diepe bal van Yusuf bleek onhaalbaar voor Stengs en even later kon ook Janssen zich nog niet doorzetten. Lang moesten de fans niet wachten met juichen want op corner kopte Alderweireld al na zeven minuten, voor de tweede week op rij, onhoudbaar binnen: 1-0. Toby zette zijn nieuwe selectie voor de Rode Duivels extra glans bij en deed dat in stijl. Niet veel later etaleerde hij zijn fluwelen traptechniek met een knappe pass op Janssen. De Oranje-international legde de bal klaar voor Gerkens, die via het been van de Nederlander scoorde: 2-0. Antwerp heerste, Seraing zag sterretjes. Een knappe vrije trap van Ekkelenkamp stierf op de lat en dat bezorgde de Luikenaars een onverwachte levenslijn. Seraing kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd: 2-1.

Antwerpse turbo slaat af, zege komt niet in gevaar

De onverwachte tegentreffer van Seraing bracht de spanning opnieuw in de match. De Reds kregen kansen om daar iets aan te veranderen, maar Stengs en Ekkelenkamp konden de bevrijdende treffer niet op het bord zetten. Het tempo verdween uit de match en Seraing ontwikkelde plots meer druk. Op het uur kregen de bezoekers een prima kans op de gelijkmaker, de bal verdween gelukkig in het zijnet. Coach Van Bommel stuurde ervaren rotten Nainggolan, De Laet en Fischer de wei in om de zege over de streep te trekken. Tien minuten voor tijd leek Radja alle twijfels weg te nemen, maar het doelpunt werd wegens voorafgaand buitenspel afgekeurd. Zo bleef het tot de allerlaatste seconde bikkelen voor de drie punten. Een Luiks slotoffensief leverde niets meer op. Antwerp zet zijn zegereeks onverminderd verder!

Vincent Janssen: “Onze eerste helft was heel goed, maar na hun tegentreffer zijn we te veel naar achteren gaan leunen. De interlandbreak komt nu op een goed moment. Kopjes leegmaken en daarna weer knallen.”

Zondag 2 oktober trekt RAFC naar KV Kortrijk. De match gaat van start om 18u30.