Reds wervelen naar kwartfinale Croky Cup

Fotoverslag 21 december, 2022

Eindelijk weer een match op de Bosuil. En wat voor één! Ondanks een resem afwezigen walste The Great Old over Standard. De poort naar de kwartfinale van de Croky Cup werd open gebeukt met zwierig voetbal en een korf doelpunten. De studieronde was voor de tegenstander, maar daarna was het al Rood-Wit wat de klok sloeg. Bataille opende de score met zijn eerste goal in Antwerpse loondienst. Na rust zette RAFC zijn dominantie met nog eens drie doelpunten extra in de verf. Het was genieten geblazen op de tribunes én op de bank door de coach: “We hebben een heel goeie match gespeeld. Van achteruit, door de linies, met kantwisselingen… Een genot om te zien.”

Door de vele afwezigen moest coach Van Bommel puzzelen. Gerkens en Yusuf werden op het middenveld vervangen door Stengs en Arthur Vermeeren. Onze youngster kreeg opnieuw zijn kans om zijn onmiskenbaar talent te tonen aan de buitenwereld. En er stond nog meer jong geweld aan de aftrap: ook Christopher Scott en Anthony Valencia begonnen aan de wedstrijd.

RAFC XI
Butez - De Laet (75' Avila) - Alderweireld - Pacho (82' Almeida) - Bataille - Vermeeren - Stengs - Ekkelenkamp (75' Fischer) - Valencia (46' Nsimba) - Scott (10' Muja) - Frey

⚽ 1-0: Bataille (16')
2-0: Frey (55')
3-0: Muja (59')
4-0: Stengs (79')

Rouches starten sterk, Reds pakken over

Na zes lange weken deed het deugd om de bal weer te zien rollen in Deurne Noord. De fans op de tribunes waren in vorm, net als de Reds op het veld. Het wedstrijdbegin was nog voor Standard, maar op het kwartier had Antwerp al orde op zaken gesteld via Bataille: 1-0. Even daarvoor was Muja de geblesseerde Scott komen vervangen. De Kosovaar zat meteen goed in de match, maar zijn schoten misten het kader. De Reds waren baas en gingen met zwier op zoek naar een grotere voorsprong. Valencia en Frey waagden tevergeefs hun kans. De Luikse tegenstander kon er niet veel tegenover zetten. De Antwerpse voorsprong bij de rust was meer dan terecht.

Antwerp is helemaal los na de pauze

Valencia werd bij de rust vervangen door de jonge Nsimba, maar het spelbeeld wijzigde niet. Onder de uitmuntende regie van Stengs en Vermeeren greep een autoritair Antwerp de bezoekers weer onmiddellijk bij de keel. Een als vanouds hardwerkende Frey besloot eerst nog op de paal. Tien minuten later was het wel raak. De Zwitser tikte een assist (of schot?) van Muja in doel: 2-0. Standard hing dan al uitgeteld in de touwen, maar The Great Old wilde meer. Luttele minuten later beloonde Muja zijn knappe partij met een doelpunt: 3-0. En ook uitblinker Stengs pikte zijn goaltje mee: 4-0. Tussendoor vielen de bezoekers nog met z’n tienen na de uitsluiting van Dussenne. Na het laatste fluitsignaal stonden de fans recht op de banken. Het nagenieten van een heerlijk bekeravondje kon beginnen.

Toby Alderweireld stond met een brede glimlach de pers te woord: “We hebben veel kansen gecreëerd, niks weggeven en 4 doelpunten gemaakt. Dan heb je een goeie avond. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken. We willen elke wedstrijd winnen. De finale is ons doel.”

Ook de Jupiler Pro League trekt zich weer op gang na de WK-break. Antwerp speelt dinsdag 27 december op het veld van Westerlo. De match in het Kuipje begint om 20u.