Reds zetten Union opzij na knappe collectieve prestatie

1 september, 2022

The Great Old heeft zijn inhaalmatch tegen R Union SG op overtuigende wijze tot een goed einde gebracht. Bij de rust stond het al 4-1 voor Antwerp. De bezoekers namen nochtans een blitzstart en gingen vrank en vrij hun kans. Gesteund door een enthousiaste thuisaanhang hield Rood-Wit stand. Meer zelfs, op het kwartier stonden de Brusselaars al twee doelpunten in het krijt. Een owngoal van Nieuwkoop en een doelpunt van Janssen zorgden voor Antwerpse euforie. Union knokte zich terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, maar viel met z’n tienen na een rode kaart voor Lazare. Het geknipte moment voor de Reds om nog eens stevig uit te halen. Vines en opnieuw Janssen -vanop de stip- deden de netten trillen. In de tweede helft kwam Antwerp nooit meer in de problemen. Dankzij deze overwinning staat The Great Old autoritair aan de leiding van het klassement te blinken met 18 op 18.

Door de blessure van Frey moest coach Mark Van Bommel puzzelen aan zijn formatie. De coach hield vast aan de 3-5-2 van in Gent en zette Miyoshi in de buurt van Janssen. Nainggolan werd vervangen door Ekkelenkamp.

RAFC XI
Butez – Yusuf – Gerkens (87’ Haroun) – Janssen (74’ Nsimba) – Miyoshi (74’ De Laet) – Vines – Alderweireld – Ekkelenkamp (63’ Nainggolan) – Bataille – Pacho – Almeida (62’ Valencia)

R Union SG XI
Moris – Nieuwkoop (64’ Francois) – Boniface (64’ Eckert)– Amani – Teuma (77’ El Azzouzi) – Vanzeir – Burgess – Lynen (63’ Rodriquez) – Sykes (46’ Adingra) – Van der Heyden - Lapoussin

Match is al bij de rust gespeeld dankzij koelbloedig Antwerp

Union duwde van bij de start het gaspedaal stevig in. Lazare en Vanzeir gingen hun kans, maar de Antwerpse defensie gaf geen krimp. Bij de eerste uitbraak van The Great Old was het wel meteen raak. Een oprukkende Miyoshi bracht de bal laag voor doel waar Nieuwkoop (Union) de bal in eigen doel werkte: 1-0. De bezoekers trachtten snel te reageren. Antwerp lag echter op vinkenslag en toonde zich op het kwartier dodelijk efficiënt. Ekkelenkamp stuurde Janssen op pad en die werkte beheerst af: 2-0. Union bracht de spanning weer in de match via Van der Heyden op corner. Tegen zijn kopbal had Butez geen verhaal. Beide teams hadden al veel energie verbruikt en lieten het tempo wat zakken. Tien minuten voor de rust was er toch weer opschudding nadat Lazare (Union) met rood van het veld werd gestuurd. Antwerp rook zijn kans om het laken definitief naar zich toe te trekken. Vines en Janssen legden de match in een definitieve plooi. Sam Vines zorgde met zijn eerste doelpunt in Antwerpse loondienst voor de 3-1. Een mooi doelpunt na een wondermooie assist van Ekkelenkamp. Op slag van rust lag de bal op de stip nadat Vanzeir (Union) de doorstomende Bataille foutief had afgestopt. Janssen klaarde de klus: 4-1!

Reds komen niet meer in de problemen

Door de grote voorsprong en de uitsluiting van Lazare zat Antwerp in een zetel. De Reds hadden geen haast en tikten de bal geduldig rond. En probeerde Union toch het tij te keren dan botste het op een solide verdediging. Alderweireld en co zorgden eens te meer voor het stevige slot op de deur. Janssen voelde zich goed in zijn sas en was enkele keren nog dicht bij zijn derde treffer van de avond. Twintig minuten voor affluiten kon Union milderen via Eckert: 4-2. Het feest op de Bosuiltribunes was dan al volop aan de gang. Good old Haroun mocht op het einde nog invallen om mee te genieten van deze overtuigende zege van een sterk RAFC. De zesde overwinning op rij bezorgt RAFC opnieuw de leidersplaats in de Jupiler Pro League.

Janssen: “Het is lekker om goals te maken, zeker als je dan ook nog eens zo kunt winnen. De 4-1 aan de rust was volledig onze verdienste. Die eerste helft was echt heel goed. Daar moeten we op verder bouwen.”

Zondag 4 september ontvangt Antwerp KVC Westerlo op de Bosuil. Voor deze wedstrijd zijn er nog tickets beschikbaar via tickets.rafc.be! Aftrap om 16u00.