Antwerp blijft achter met lege handen

Fotoverslag 1 mei, 2021

The Great Old begint aan de Champions’ Play-offs met een zure thuisnederlaag. Zuur omdat Antwerp na een knappe remonte in de tweede helft op en over Genk was gesprongen. De kersverse bekerwinnaar hing in de touwen en Rood-Wit had de match volledig in handen. Uit het niets kwam Genk toch weer langszij. RAFC probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar het vuur in het spel leek gedoofd. Een puntendeling was in de maak, tot Racing Genk vlak voor tijd nog voor een ijskoude douche zorgde: 2-3. Antwerp moet zo voorlopig zijn tweede plaats in de Play-offs afstaan aan de Limburgers.

Frank Vercauteren koos voor Jean Butez in doel, en dat was al even geleden. De Fransman zag zich geremd door maandenlang blessureleed, maar was klaar voor de strijd. Ook Miyoshi verscheen voor het eerst sinds lang aan de aftrap. Le Marchand keerde na zijn schorsing terug in de defensie. Dieumerci Mbokani begon aan zijn 100e match voor RAFC.

RAFC nog niet onder stoom

De laatste match van de reguliere competitie hadden Antwerp en Racing Genk er een waar spektakelstuk van gemaakt, met RAFC als verdiende winnaar. Deze keer zat de wedstrijd meer op slot. Het wedstrijdbegin was wel volledig voor Genk, dat aasde op revanche, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Het eerste echte doelgevaar was voor Rood-Wit. Buta en Hongla zagen hun schoten helaas afgeblokt. Racing Genk had zijn antwoord echter meteen klaar. Op de tegenaanval prikten ze de 0-1 binnen. Antwerp probeerde te reageren, maar doelman Vandevoordt echt bedreigen, zat er nog niet in. Al moest die wel al zijn kunnen tonen op een gevaarlijk schot van Le Marchand.

RAFC start sterk, maar krijgt deksel op de neus

The Great Old begon ijzersterk aan de tweede helft met drie grote kansen binnen de vijf minuten. Hongla, Mbokani en Lamkel Zé kregen de bal niet in het Genkse doel. Het was slechts uitstel van executie, want op corner kopte Le Marchand de verdiende gelijkmaker binnen. Antwerp stoomde door en vier minuten later werkte Miyoshi een heerlijke aanval via jubilaris Mbokani koelbloedig af: 2-1. Rood-Wit nam na de voorsprong gas terug en liet de bal weer aan Genk. De Limburgers tikten zich terug in de wedstrijd, topschutter Onuachu (Genk) stelde gelijk: 2-2. Antwerp kreeg het vuur niet meer in zijn spel en leek genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Tot Racing Genk er vlak voor tijd nog 2-3 van maakte en zijn revanche beet had. The Great Old was ijskoud gepakt en dat kwam hard aan. Frank Vercauteren: “We verdienden niet om te verliezen. In de tweede helft speelden we heel sterk en waren we baas. Genk was echter heel dodelijk vandaag. Ze straften enkele schoonheidsfoutjes van ons direct af. Natuurlijk is dit zuur, maar het is nu aan ons om dit snel weer recht te zetten.”

Op de 2e speeldag van de Champions’ Play-offs trekt Antwerp naar Anderlecht. De match in het Lotto Park wordt gespeeld op zaterdag 8 mei ’21 en start om 20u45.