Antwerp boekt tegen KVK belangrijke zege in strijd om Play-Off 1

Nieuws 7 maart, 2021

In de eindspurt richting Play-Off 1 zag Antwerp de voorbije weken de concurrentie steeds dichterbij sluipen. Nieuw puntenverlies moest dus absoluut vermeden worden tegen de taaie Kerels van KV Kortrijk. Een vroege uitsluiting van Abdoulaye Seck maakte het er echter niet makkelijker op. Toch dook The Great Old met een kleine voorsprong de rust in. Refaelov knalde vanop elf meter RAFC op voorsprong. Kort na de pauze zorgde Le Marchand met een rake kopbal voor de 2-0. KV Kortrijk wilde niet buigen en kwam zelfs weer op gelijke hoogte. Met z’n tienen leken de Reds toch nog in het zand te moeten bijten, maar met vereende krachten kon de zege alsnog binnengehaald worden. Een sterke collectieve prestatie van RAFC en een boost voor het vertrouwen in de strijd om PO1.

Coach Vercauteren kon voor deze wedstrijd weer beroep doen op Beiranvand, Batubinsika, Haroun en Hongla. De Kameroener werd door onze trainer meteen weer in de basis gedropt ten nadele van Frank Boya. Ook Dieumerci Mbokani begon aan de wedstrijd. Gélin en De Sart waren er niet bij. Zij werken verder aan hun herstel.

Voor aanvang van de wedstrijd bracht RAFC, samen met KV Kortrijk, een pakkend eerbetoon aan Loes, het 7-jarig meisje dat vorige week in Schoten het leven liet in een tragisch verkeersongeval. Hand in hand, als één Rood-Witte familie.

Rode kaart, maar Reds komen toch op voorsprong

Er moest gewonnen worden tegen Kortrijk en Antwerp maakte zijn aanvallende intenties meteen duidelijk. Lamkel Zé kon in de eerste minuut al de score openen, maar botste op een attent keepende Ilic (KVK). Niet veel later had Nill De Pauw een goede flankvoorzet in huis. Mbokani kwam net te laat om de bal in doel te tikken. Het Antwerps offensief kwam abrupt ten einde met de uitsluiting van Seck. The Great Old moest herorganiseren en KVK rook zijn kans. Toch kwam The Great Old op voorsprong. Na een handsbal ging de bal op de stip en dat bleek een koud kunstje voor Refaelov: 1-0. Kortrijk probeerde de bakens te verzetten, maar kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten.

Antwerp knokt zich met tien naar zege

De tweede helft had veel meer suspense en spektakel in petto. Eerst bouwde RAFC de voorsprong nog verder uit via Le Marchand, nadat Dieumerci eerder een strafschop gemist had. Vervolgens vocht een stug KV Kortrijk zich terug in de wedstrijd. Op tien minuten tijd kwamen de Kerels terug tot op gelijke hoogte. The Great Old kraakte, maar plooide niet. Als een duivel uit een doosje trapte Lamkel Zé RAFC weer op voorsprong. Kortrijk ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Gelukkig stond De Wolf zeer sterk te keepen en hield hij zijn netten schoon. Met een prachtige knal nam Verstraete in het slot alle twijfel weg: 4-2! Coach Vercauteren blikte tevreden terug: “70 minuten met een man minder spelen en dan toch nog 4 keer scoren: chapeau voor mijn ploeg. Een volwassen prestatie van hoog niveau. Vanavond is het duidelijk geworden: we zijn klaar voor de strijd.”