Antwerp en Club houden mekaar in bedwang

Fotoverslag 6 februari, 2023

De topper op de Bosuil tussen de nummers drie en vier in het klassement leverde geen winnaar op. Net als in het bekerduel op Union was er veel strijd op het veld en gaven de defensies van beide ploegen opnieuw geen krimp. Voor rust voetbalde de Reds twee halve kansen bij elkaar, de bezoekers hadden er eentje. Zelfde spelbeeld in de tweede helft, tot Ritchie De Laet in blessuretijd de match met een knappe volley toch nog leek te zullen beslissen. Helaas zoefde het schot rakelings over het doel. Deze 0-0 is clean sheet nummer 12 voor The Great Old. Niemand in 1A doet beter. Van Bommel: “De ploeg staat er gewoon, ze werken allemaal voor elkaar. Offensief moeten we onze momenten nog beter uitkiezen en die kansen ook afmaken.”

Calvin Stengs zat zijn eerste van drie schorsingsdagen uit en ontbrak bijgevolg in de selectie. Mandela ‘Mandi’ Keita maakte zo, in zijn eerste thuiswedstrijd voor Rood-Wit, zijn debuut.

RAFC XI
Butez - De Laet - Alderweireld - Pacho - Bataille - Vermeeren - Keita - Ekkelenkamp - Muja (46' Kerk) - Balikwisha (75' Valencia) - Janssen

Gesloten wedstrijd met enkel halve kansen

Dat The Great Old een sterke thuisreputatie heeft, is een onbetwistbaar feit. Elf thuismatchen resulteerden maar liefst in negen zeges en één gelijkspel. Enkel leider Racing Genk wist stamnummer één te verschalken op de Bosuil. De bezoekers uit Brugge waren gewaarschuwd en begonnen dan ook erg behoedzaam aan de partij, hopend om via een snelle omschakeling de Reds het leven zuur te maken. Antwerp speelde vanuit een solide organisatie en was niet van plan zomaar in het Brugse mes te lopen. Grote kansen bleven bijgevolg uit. In de 18e minuut nam Balikwisha een voorzet van De Laet in één keer op de slof, maar het schot vloog hoog over de Brugse kooi. Even later ging Muja zijn kans, nadat hij een bal in de Brugse defensie had onderschept. Zijn afstandsschot dwong Mignolet tot een goede redding. Aan de overkant had collega Butez minder werk, ook al omdat de Antwerpse defensie een stevige muur had opgetrokken waar geen doorkomen aan was. Ruststand: 0-0.

De Laet ramt net niet de 1-0 binnen

Bij het begin van de tweede helft mocht de Bosuil de tweede winteraanwinst begroeten op het veld. Muja bleef met een schouderblessure achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Kerk. De fans hoopten op meer vuurwerk tussen de lijnen en werden bijna direct op hun wenken bediend. Janssen had buskruit in de benen en Mignolet kreeg de knal van de Nederlander niet onder controle. Ekkelenkamp lag op vinkenslag, maar kon net niet bij de rebound. Zou de wedstrijd nu eindelijk openbarsten? De Reds probeerden wel via Kerk (2x) en Janssen maar Mignolet echt bedreigen lukte niet. Dat was in elk geval meer dan wat de bezoekers te bieden hadden want zij waren ook in de tweede helft amper gevaarlijk. Pas in de slotseconden kreeg Club een eerste bal tussen de palen. Vlak daarvoor had Ritchie De Laet bijna het Brugse doel gefusilleerd, maar zijn volley was net niet genoeg gekadreerd. Janssen: “Dat schot van Ritchie was een schitterend doelpunt geweest. Jammer. We hadden meer kansen dan Club, maar soms moet je ook wat geluk hebben.”

Zondag 12 februari trekt RAFC naar KRC Genk. De match in de Cegeka Arena start om 13u30.