Antwerp en leider Union delen de punten na intense strijd

Fotoverslag 2 mei, 2022

De stevige uitreputatie van leider Union was gekend: ongeslagen in hun laatste 14 uitwedstrijden, de laatste 5 werden zelfs gewonnen. Maar in een sfeervolle Bosuil legden vooral de Reds in de eerste helft Union het vuur aan de schenen. Bezoekende doelman Moris hield zijn ploeg recht op pogingen van Frey (2x) en Benson. Union kon voor de rust enkel dreigen met een paar scherpe flankvoorzetten of vrije trappen. Antwerp begon ook goed aan de tweede helft met een gevaarlijke volley van Nainggolan, waar keeper Moris echter opnieuw weigerde te plooien. De bezoekers kwamen daarna beter in de wedstrijd, maar ook Butez liet zich niet verschalken. De match eindigde zoals ze begonnen was: 0-0.

Coach Brian Priske voerde na de nipte nederlaag in Brugge twee wijzigingen door in zijn elftal. Seck (schorsing) werd vervangen door Ritchie De Laet. Ook Benson verscheen aan de aftrap, Balikwisha verhuisde naar de bank.

RAFC XI
Butez – Bataille – Almeida – Dessoleil – De Laet – Vines (71’ Samatta) – Haroun (46’ Verstraete) – Yusuf – Nainggolan – Benson – Frey (80’ Balikwisha)

R Union SG XI
Moris – Nieuwkoop – Bager – Burgess – Machida – Mitoma (67’ Lapoussin) – Teuma – Nielsen – Lazare (84’ Kozlowski) – Undav – Vanzeir

Reds kunnen kansen niet benutten

Gesteund door een kolkende Bosuil begon Antwerp het felst aan de match. Union moest het spel ondergaan, maar dat leidde in de beginfase nog niet tot echt grote kansen voor The Great Old. Veel strijd en een goeie organisatie zorgde er wel voor dat de bezoekers amper gevaarlijk konden zijn. Halverwege de eerste helft leek het openingsdoelpunt in de maak. Frey kopte de bal richting kruising, doelman Moris (Union) tikte de bal nog net over het doel. Niet veel later testte Frey opnieuw de reflexen van keeper Moris, maar die gaf geen krimp. Ook Benson kon de bezoekende keeper niet verschalken. Zijn schuiver in de korte hoek werd zonder pardon onschadelijk gemaakt. De bezoekers haalden voor rust niet het niveau van hun doelman en dwongen enkel op stilstaande fases wat mogelijkheden af.

Brilscore dankzij sterk keeperswerk aan beide kanten

Priske wilde geen risico nemen en hield Haroun, die op slag van rust geel had gekregen, in de kleedkamer. Verstraete kwam in Faris zijn plaats. Het tempo ging de hoogte in en ook de amusementswaarde van de match nam toe. In de 54e minuut kwam Nainggolan dicht bij de 1-0. Zijn heerlijke volley leek buiten bereik van de keeper in het doel te zullen belanden, maar weer kon Moris er ultiem een hand tegen zetten. Radja kon het amper geloven, ook de Bosuil zuchtte en vloekte. Union kwam meer opzetten en was enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Nu was het aan Butez om zijn ploeg recht te houden, wat Jean met verve deed. In de slotfase leken de bezoekers toch nog met de zege aan de haal te gaan, maar de kansen werden gemist.

Krijger Ritchie De Laet genoot na van de faire strijd: “Het deed deugd om weer eens een hele match op het veld te staan. Over de hele wedstrijd bekeken mogen we blij zijn met een punt. De nieuwe tactiek en formatie is nog wat wennen, maar er zit muziek in.”

Volgende wedstrijd op zondag 8 mei om 18u30: RAFC – RSC Anderlecht.