Antwerp graait de 3 punten mee in Eupen

Fotoverslag 12 september, 2021

RAFC boekte in Eupen zijn tweede zege van het nog prille voetbalseizoen. Na het zure gelijkspel, thuis tegen OHL, deed het deugd nog eens te zegepralen. Al had het er na 90 minuten ook veel slechter kunnen uitzien voor The Great Old. Eupen speelde goed, Antwerp had moeite om hen snedig en trefzeker van antwoord te dienen. Toch klom Rood-Wit op voorsprong vanop de stip, waar Michael Frey in twee tijden voor Antwerpse euforie zorgde. KAS Eupen ging vol voor de gelijkmaker, maar Butez hield zijn netten schoon. Ook Antwerp kreeg naar het einde toe nog een paar mooie kansen. Na 6 minuten blessuretijd konden de Reds opgelucht vieren, mét de vele meegereisde fans. Ook dat deed deugd!

Brian Priske kon voor de verre verplaatsing naar de Oostkantons geen beroep doen op Vines en Yusuf. Zij bleven geblesseerd achter in Deurne Noord. Pieter Gerkens verhuisde naar de bank. Benson, Buta en Verstraete begonnen aan de match.

RAFC raakt voor de rust niet op dreef

Het wedstrijdbegin verliep sfeervol en dat was in de eerste plaats te danken aan de 500 meegereisde Antwerpfans, die ein-de-lijk hun ploeg nog eens op verplaatsing mochten aanmoedigen. Het luidruchtige uitvak zat direct goed in de match, maar dat kon van de Antwerpspelers niet gezegd worden. De Reds hadden het moeilijk met een hoog druk zettend Eupen en konden pas op het kwartier voor het eerst gevaarlijk zijn. Het schot van Miyoshi ging naast. In de daaropvolgende tegenaanval scoorde Eupen. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Antwerp probeerde zich in de wedstrijd te knokken, maar zag centrale verdediger Bjorn Engels nog geblesseerd uitvallen. Almeida kwam in zijn plaats. Voor de rust kwam The Great Old toch nog 2 keer dicht bij een doelpunt. Een vallend schot van Verstraete kon keeper Himmelmann (Eupen) net niet verrassen en de Duitse doelman maakte ook nog een poging van Nainggolan onschadelijk. Tussendoor annuleerde de VAR opnieuw een doelpunt van Eupen wegens buitenspel. Ruststand: 0-0

Betere tweede helft bezorgt RAFC de zege

Veel goede wil en inzet bij Antwerp bij het begin van de tweede helft, maar het waren de Oostkantonners die gevaarlijk dreigden met een knal in het zijnet, en een afgeweken bal die bijna Butez verraste. Toch klom The Great Old op voorsprong na een duidelijke strafschopfout op Michael Frey. De Zwitser miste eerst de penalty, maar kon in de rebound wel scoren: 0-1! Het doelpunt gaf de Reds een boost. Debutant Samatta kwam in de plaats van Benson, een extra troef voor het Antwerpse aanvalsspel. Antwerp zette druk en probeerde via Fischer (2x) verder uit te lopen. Voor de Eupense tegenprikken bleef het echter opletten geblazen. Een tiental minuten voor tijd liet Peeters (Eupen) oog in oog met Butez de gelijkmaker liggen. Eerste clean sheet van het seizoen, tweede overwinning voor The Great Old. Spelers en fans maakten er samen een feestje van.

RAFC speelt op zondag 19 september ’21 om 16u thuis op de Bosuil tegen RFC Seraing. Maar eerst wacht de Europa league en de uitmatch tegen het Griekse Olympiakos Pireus. Die match wordt gespeeld op donderdag 16 september ’21 om 21u.