Antwerp laat Beerschot opnieuw puntenloos achter

Fotoverslag 8 februari, 2021

Sneeuw en ijzige vrieskou op het Kiel. Niets beter dan een vurige stadsderby om de temperatuur de hoogte in te jagen. Het speelveld had echter duidelijk te lijden onder de winterse omstandigheden, ook al was de grasmat tijdig sneeuwvrij gemaakt. Goed voetbal was voor beide ploegen bijgevolg zeer moeilijk. De doelpogingen waren schaars, gekadreerde doelkansen nog schaarser. Heet werd het pas in het slot van de wedstrijd. Eerst opende Didier Lamkel Zé de score met een snoekduik. Drie minuten later verdubbelde Pieter Gerkens zowaar de voorsprong. Beerschot lukte in het slot nog de aansluitingstreffer, maar de zege voor Antwerp kwam niet meer in gevaar. The Great Old behaalt zo een knappe 18 op 21 en verankert zich steeds steviger in de top 4.

Geen Frank Boya en Dylan Batubinsika in de basiself. Birger Verstraete en Jérémy Gélin kwamen in hun plaats. In doel nam Beiranvand over van Ortwin De Wolf.

Lang wachten op kansen

Na een lange studieronde was het Martin Hongla die voor het eerste doelgevaar zorgde. Zijn schot zeilde echter hoog over. Er was ook nog Antwerps appel voor een strafschop, nadat aanvoerder Ritchie De Laet de bal verlengde tegen de arm van Radic (Beerschot), en één minuut voor de rust zagen we de mooiste aanval van de hele eerste helft. Lamkel Zé verlengde in één tijd in de loop van Gerkens, wiens voorzet door een glijdende Refaelov net niet succesvol kon verlengd worden. Beerschot kon er weinig tot niets tegenover zetten. De brilscore bij de rust was logisch.

Derby brandt los in het slot van de match

Beerschot begon beter aan de tweede helft. Antwerp had niet langer het meeste balbezit en op hoekschop kwam de ploeg van het Kiel bijna op voorsprong. De goedgeplaatste kopbal van Frans (Beerschot) kon door Beiranvand met een ultieme karpersprong geweerd worden. Meteen de beste kans van de wedstrijd, na 55 minuten. The Great Old was gewaarschuwd en schakelde een versnelling hoger om orde op zaken te stellen. Keeper Vanhamel (Beerschot) ook eens aan het werk zetten, leek dan weer wat minder evident. Kapitein De Laet ging zijn kans op hoekschop en ook Lamkel Zé zorgde voor dreiging, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. De wedstrijd leek op een troosteloos gelijkspel te zullen eindigen, tot Lamkel Zé met een vallende snoekduik en nog 7 minuten op de klok de match alsnog deed ontvlammen: 0-1! Antwerp zat 3 minuten later helemaal op rozen. De Pauw met de mooie controle en assist op Gerkens, die vervolgens de bal droog binnen legde: 0-2. Match definitief beslecht in het voordeel van RAFC, zo leek het, maar Beerschot weigerde te plooien. Frans (Beerschot) bracht met de aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd. The Great Old was echter vast van plan de zege niet meer uit handen te geven en liet zo, voor de tweede maal dit seizoen, stadsrivaal Beerschot met lege handen achter. Coach Vercauteren was uiteraard zeer tevreden met zijn eerste Antwerpse derbyzege: “De hele ploeg heeft hier vandaag een zeer mooi resultaat behaald. We dragen deze zege op aan al onze fans, die helaas nog altijd niet mee kunnen vieren met ons. Ook Lamkel Zé was vandaag weer belangrijk voor ons, maar winnen doe je natuurlijk nooit alleen.” De Kameroener werd door Eleven Sports verkozen tot man van de match. Voor de camera dankte hij de club en zijn ploegmaats voor het vertrouwen: “Zonder mijn ploegmaats ben ik niets. Het is dankzij hen dat ik kan scoren. Ik hoop nog heel belangrijk te kunnen zijn voor hen de komende matchen.”

RAFC speelt woensdag 10 februari ’21 om 20u45 voor de Croky Cup in en tegen Club Brugge. Op speeldag 26 in de JPL trekt RAFC naar Standard. De match in Luik gaat door op zondag 14 februari ‘21 om 13u30.