Wedstrijdverslag RAFC - RSCA

Fotoverslag 6 april, 2021

Na de indrukwekkende prestatie van The Great Old tegen Club Brugge, net voor de interlandbreak, was het reikhalzend uitkijken naar een spetterend vervolg. Leuke bonus: winst tegen Anderlecht en RAFC zou zeker zijn van Play-off 1. Maar van de inzet en tomeloze energie in Jan Breydel bleef op de Bosuil vreemd genoeg niets meer over. De Antwerp-spelers leken de ganse match vooral in een hevig gevecht verwikkeld met zichzelf en de bal in plaats van met de tegenstrever. Anderlecht scoorde maar liefst vier keer en zette zo Rood-Wit weer stevig met de beide voeten op de grond. De strijd om Play-off 1 is nog niet gestreden.

Coach Vercauteren gaf het vertrouwen aan de ploeg die was gaan winnen in Brugge. Dieumerci Mbokani begon dus opnieuw op de bank. Opvallend: keepers Beiranvand en Butez zijn terug wedstrijdfit, maar De Wolf kreeg opnieuw de voorkeur in doel.

Anderlecht heerst, Antwerp overleeft

Antwerp leek van bij de start hetzelfde succesrecept te zullen hanteren als in Jan Breydel: het balbezit laten voor de tegenstrever en zelf dodelijk toeslaan op counter. Helaas ontbrak deze keer de precisie en het lef om echt gevaarlijk te kunnen zijn. The Great Old voetbalde in 45 minuten amper kansen bij elkaar. Na 20 minuten was er een schuchtere poging van Refaelov. Zijn gekruist schot was te zwak om de Anderlecht-doelman te verrassen. Met wat meeval had Lamkel Zé wat later de Israeliër alleen op weg naar doel kunnen sturen, maar Cobbaut (RSCA) stak er nog een voet tussen. De grootste kans uit de eerste helft was voor Anderlecht. Het schot van Nmecha (RSCA) werd door De Wolf echter knap geweerd.

RAFC stuikt in elkaar en incasseert vier doelpunten

The Great Old mocht dan niet zijn beste dag hebben, Anderlecht had het defensieve blok nog niet ontgrendeld. Sneden de Brusselaars toch door de linies, dan kon RAFC rekenen op een sterke De Wolf. Zelfs vanop de stip geraakte Anderlecht niet voorbij Ortwin. Eén minuut later moest hij zich toch gewonnen geven. Antwerps balverlies werd door Anderlecht pijlsnel afgestraft: 0-1. RAFC trachtte het geweer van schouder te veranderen en begon eindelijk te combineren. Batubinsika leek de gelijkmaker binnen te zullen prikken, maar zijn schuiver werd van de lijn gekeerd. De hoop om snel de achterstand weg te kunnen vegen, vervloog al gauw met de ijzige wind. Op corner maakte Anderlecht er immers 0-2 van. Een kwartier voor tijd knalde El Hadj (RSCA) de pijnlijke 0-3 voorbij een kansloze De Wolf. En enkele minuten voor tijd was de afstraffing compleet: 0-4. De Antwerpse eerredder van Le Marchand in de slotminuut was maar een magere troost. Coach Vercauteren zocht geen excuses voor de wanprestatie van zijn team: “We hadden individueel en collectief niet de kwaliteit om Anderlecht pijn te doen vandaag. Zij zijn de terechte winnaar. Play-off 1 halen wordt weer wat moeilijker nu, maar we moeten niet beginnen panikeren. We hebben alles nog in eigen handen.”

Op maandag 12 April ’21 trekt RAFC naar Le Canonnier. De match tegen Excel Mouscron begint om 20u45.