Antwerp plaatst zich voor 1/16e finales Europa League!

Europa League 4 december, 2020

Dankzij een glansrijke zege tegen het Bulgaarse Ludogorets mag RAFC na 28 jaar weer Europees overwinteren. The Great Old toonde zich oppermachtig in de eerste helft, maar uit de vele kansen werd slechts één doelpunt gepuurd. Na de rust kwam Ludogorets bijzonder fel uit de kleedmaker en maakte zomaar gelijk. Maar het Bulgaarse offensief stokte en onder impuls van een wederom onverzettelijke Ritchie De laet trok Antwerp het laken definitief naar zich toe. In de andere poulewedstrijd deelden LASK en Tottenham de punten. Volgende week in Londen gelijk spelen tegen de Spurs en de groepswinst is binnen. Wie had dit durven dromen?

Coach Leko begon, net als vorige week tegen LASK, met Benavente in de spits. Centraal in de defensie was er een nieuwe basisstek voor Jérémy Gélin. Kapitein Faris Haroun raakte uiteindelijk speelklaar en begon aan de wedstrijd.

Reds heer en meester

Na bijna drie decennia een nieuw, gouden hoofdstuk schrijven in het Europese verhaal van The Great Old. Heel Antwerp(en) snakte ernaar. En de kaarten lagen gunstig. Antwerp mocht zelfs verliezen om door te stoten, al moest Tottenham dan wel winnen van LASK. De Reds wilden echter absoluut zelf de klus klaren en trokken meteen ten aanval. Na twee minuten schoof Gerkens de bal net naast. Het veelbelovende wedstrijdbegin van RAFC kreeg niet direct een vervolg. Op het kwartier kwam Antwerp er wel terug door. Na 18 minuten combineerde Rood-Wit zich vlot richting rechthoek. De bal kwam bij Hongla en die knalde het leer onhoudbaar binnen: 1-0! Wat een vlam! Het zelfvertrouwen bij de Reds groeide en het regende nu kansen: Benavente schepte de bal van dichtbij over, een volley van Gerkens ging voorlangs, Juklerod besloot te zwak en Gerkens trapte op de paal. RAFC was baas in eigen huis, maar een krappe 1-0 voorsprong bij de rust is nog altijd tricky

Ludogorets verrast, Ritchie verlost

De Bulgaren bleven erin geloven en begonnen sterk aan de tweede helft, met al direct een tweetal uitstekende mogelijkheden. Butez moest voor het eerst ingrijpen en deed dit foutloos. Enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven: 1-1. De schrik sloeg de tienduizenden rood-witte fans voor de buis om het hart. En in Oostenrijk stond het op dat moment ook gelijk. Het kon dus plots weer alle kanten uit. Op het uur leek Juklerod op weg naar de verlossing, maar zijn schot strandde op de paal. Tien minuten later was het de beurt aan Ludogorets om gevaarlijk uit te breken. Gelukkig kon de aanval ultiem nog afgeweerd worden. Antwerp zette opnieuw aan en mocht een vrije trap nemen. Refaelov zette voor, Ritchie werkte de bal in doel: 2-1! In menig rood-witte huishoudens ging het dak eraf: Yes!!! In het slot gaf Benson de zege nog wat meer glans: 3-1. Voor de camera van Sporza genoot Bosuilboy Ritchie volop na: “Het is een schitterende avond voor de club, voor de fans. Het is alleen doodjammer dat zij er niet bij kunnen zijn om met ons te vieren. Hopelijk hebben we ze trots gemaakt.”

Antwerp speelt zijn laatste poulewedstrijd in de Europa League donderdag 10 december ’20 om 21u in Londen tegen Tottenham Hotspur. U droomt toch mee?