Antwerp plaatst zich voor 1/8e finale Croky Cup

Fotoverslag 3 februari, 2021

The Great Old betrad als fiere bekerhouder het terrein voor zijn eerste cupmatch van het jaar. Tegenstander RAAL La Louvière (2e Amateurliga) had al sinds oktober 2020 geen officiële match meer gespeeld, maar daar was op het terrein niet veel van te merken. La Louvière speelde goed mee en kwam zelfs op gelijke hoogte, nadat Mbenza Antwerp in de eerste helft op voorsprong had gebracht. Uiteindelijk kopte Ritchie De Laet de winnende treffer binnen. Opdracht volbracht, maar niet zonder moeite.

Coach Vercauteren dropte enkele kraakverse winteraankopen, Avenatti en De Wolf, meteen in de basis. Ook Mbenza, De Sart, Verstraete en Ampomah mochten starten. Gélin en Miyoshi, beiden terug uit quarantaine, deden eveneens wedstrijdritme op.

Veel kansen voor RAFC, slechts één doelpunt

Na slecht uitverdedigen bij de bezoekers kreeg Antwerp al meteen een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. De bal van Mbenza ging nipt voorlangs. Rood-Wit had vervolgens het meeste balbezit en ook de kansen, maar scoren wilde niet lukken. Halverwege de eerste helft was het eerste Rood-Witte bekerdoelpunt van 2021 dan toch een feit. Birger Verstraete lanceerde met een goeie diepte pass Mbenza en die faalde deze keer niet: 1-0. Er volgden nog enkele uitstekende mogelijkheden voor The Great Old, gescoord werd er echter niet meer voor half-time.

Hongerige Wolven na rust, maar Antwerp bijt op tijd van zich af

La Louvière wilde zijn vel duur verkopen en zorgde na de pauze meteen voor dreiging. Toch was de eerste, echte grote kans alweer voor Antwerp. Het schot van Mbenza spatte uiteen op de paal. Wie gedacht had dat La Louvière nu wel zou plooien, had het mis. De groenhemden kwamen brutaal opzetten en dwongen debutant Ortwin De Wolf tot een uitstekende parade om zijn netten schoon te houden. De gelijkmaker hing zowaar in de lucht en die zou er ook komen. Na een afgeweerde vrije trap nam Lazitch (RAAL) de bal heerlijk in één tijd op de slof: 1-1. The Great Old moest nu reageren. Coach Vercauteren voerde enkele wissels door, in de hoop het tij te kunnen keren. Ook Refaelov moest vol aan de bak. Een kwartier voor tijd trapte Verstraete een vrije trap richting tweede paal, waar de vrijstaande Avenatti de bal kon voorbrengen. Ritchie De Laet stond perfect gepositioneerd om de winnende treffer binnen te knikken. La Louvière weigerde zich zomaar gewonnen te geven, maar de dapper strijdende Wolven moesten dan toch het onderspit delven. Ortwin De (Antwerpse) Wolf blikte na de match terug op een geslaagd debuut: “Ik had meer werk op te knappen dan verwacht. Voor La Louvière was dit de match van het jaar. Zij zijn er vol voor gegaan. Maar als we onze kansen in de eerste helft afmaken, is de match al gespeeld bij de rust. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Gelukkig is het toch nog goed afgelopen.”

RAFC trekt op woensdag 10 februari ’21 naar Club Brugge of Olsa Brakel voor zijn achtste finale. De match vangt aan om 20u45.