Antwerp schudt Waasland-Beveren in slot van zich af

Fotoverslag 30 januari, 2021

Tegen rode lantaarn Waasland-Beveren leek RAFC op weg naar een logische zege. Lamkel Zé had The Great Old met een weergaloos schot op voorsprong geknald en Antwerp had de partij onder controle. Vlak voor de rust stelde Waasland-Beveren plots gelijk, op strafschop. Na rust eenzelfde scenario: Antwerp domineerde en kwam voor, de Waaslanders prikten de gelijkmaker binnen. In de slotminuten scoorde Dylan Batubinsika het bevrijdende doelpunt. De Reds blijven dankzij deze zege met een 12 op 15 knap meedraaien bovenaan het klassement.

Never change a winning team. Frank Vercauteren schonk alle vertrouwen aan de elf spelers die enkele dagen geleden in Eupen de zege behaalden. Ook in de zieken -en quarantaineboeg zitten nog steeds dezelfde namen. Butez, Gélin, Miyoshi, Buta, Haroun en Mbokani ontbraken dus op het appel. Simen Juklerod maakte opnieuw deel uit van de selectie.

RAFC met het overwicht, Waasland-Beveren met de gelijkmaker

Na een studieronde van een tiental minuten kon Antwerp voor het eerst echt dreigen. De gevaarlijke voorzet van Jordan Lukaku kwam bij de vrijstaande Lamkel Zé terecht, maar die kreeg zijn poging niet gekadreerd. Dat lukte de Kameroener even later wel. En hoe! Vanop zo’n 30 meter pegelde Lamkel Zé de bal onhoudbaar in doel: 1-0. Een paar minuten later dook Lamkel Zé opnieuw gevaarlijk de zestien in, maar deze keer stond doelman Jackers (W-B) pal. Na 35 minuten was er een eerste echte kans voor Waasland-Beveren. Het schot van Albanese (W-B) zeilde hoog over. Een duidelijk signaal van de Waaslanders dat er nog wel degelijk rekening moest gehouden worden met hen. Antwerp was gewaarschuwd en kreeg vlak voor de rust het deksel op de neus. Frey (W-B) zorgde vanop de stip voor de gelijkmaker.

Reds maken het af in het slot

Het onverwachte tegendoelpunt, vlak voor rust, was balen voor The Great Old. Antwerp begon met frisse moed aan de tweede helft, met zijn tienen. Ritchie De Laet had last van buikkrampen en liet nog even op zich wachten. Eens voltallig kon RAFC op zoek gaan naar de nieuwe voorsprong. Iets voor het uur was het zover, en opnieuw via Lamkel Zé. Deze keer zat er minder gif in zijn trap, maar het leer hobbelde wel via de paal binnen: 2-1! De drie punten leken nu wel definitief binnen. Of… toch niet? Met nog 20 minuten op de klok hingen de bordjes plots weer in evenwicht. Een superefficiënt Waasland-Beveren bleef de luis in de Antwerpse pels. Tot Batubinsika 3 minuten voor tijd toch nog de winning goal kon binnenkoppen: 3-2. Een verdiende, maar zwaarbevochten zege voor Rood-Wit. Batubinsika: “Natuurlijk ben ik blij dat mijn doelpunt de drie punten oplevert. Als verdediger proberen we ook belangrijk te zijn door te scoren. Vorige match deed Seck dat, nu was het mijn beurt. Uiteindelijk verdienden we deze match te winnen. Maar we hebben er hard voor moeten zwoegen.”

Dinsdag 2 februari 2021 speelt Antwerp in de 1/16e finale van de Croky Cup om 18u thuis tegen La Louvière. Zondag 7 februari 2021 staat de stadsderby tegen Beerschot V.A. op het programma. De match wordt gespeeld op het Kiel en begint om 13u30.