Antwerp tankt extra vertrouwen

Fotoverslag 19 oktober, 2020

Zulte Waregem - RAFC: 1 – 3

Net als tegen STVV en KV Kortrijk was het op Zulte Waregem na een vijftal minuten al achtervolgen geblazen. Antwerp kreeg daarna mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen, maar het geluk en de efficiëntie ontbraken nog. Bovendien was het opletten want het elftal van Francky Dury bleef vrank en vrij zijn kans gaan. In het begin van de tweede helft lukte Faris Haroun dan toch de gelijkmaker. De druk van onze Reds nam toe en Zulte kraakte. Hongla bracht RAFC op voorsprong en in het slot van de partij legde debutant Benavente de 1-3 eindcijfers vast. Rood-Wit kan nu pronken met een knappe 13 op 15. The Great Old gaat zo met een goed gevoel Europa in.

Dat goede gevoel had coach Leko niet bij de voorbije interlandbreak, ook al had RAFC op de valreep nog heel wat extra kwaliteit binnengehaald. COVID-19 teisterde immers de Bosuil en dat bleef niet zonder gevolgen. Onder andere Abdoulaye Seck en last minute-transfer Jordan Lukaku testten positief en moesten in quarantaine. Onze nieuwe Fransman, Jéremy Gelin, mocht hierdoor meteen starten in de basis. Leko gaf vooraf toe dat de voorbereiding hectisch was geweest, maar wilde er ook niet flauw over doen: “Trainen in verschillende bubbels is natuurlijk niet ideaal. De laatste dagen zag ik echter veel inzet en focus in de spelersgroep. Dat stemt mij tevreden.” Leko zal na vijf minuten toch wat gevloekt hebben, toen Zulte al te makkelijk op 1-0 kwam. Antwerp reageerde goed en bijna was daar meteen Hongla met de gelijkmaker. Zulte Waregem was niet onder de indruk en lag voortdurend op vinkenslag om de score te verdubbelen. Het spel golfde over en weer met kansen aan beide kanten. Mbokani zag zijn kopbal nog op de lat uiteenspatten. Dichter bij de gelijkmaker zouden onze Reds niet komen in de eerste helft.

Na de rust kreeg Zulte direct een uitstekende mogelijkheid op de 2-0. Dompé (Zulte) plaatste zijn bal maar net naast. Het sein voor Antwerp om door te duwen. Refaelov kon keeper Bostyn (Zulte) nog niet verontrusten. Even later was Haroun wel succesvol. Op zijn gekruist schot had de keeper van Zulte Waregem deze keer geen verhaal: 1-1. The Great Old voelde dat er meer in zat en schakelde nog een versnelling hoger. Dieumerci probeerde de Zultekeeper tevergeefs te vloeren met een stiftertje. En ook de ingevallen nieuwkomer Nana Ampomah was er dichtbij. Derde keer, goede keer dan maar. Gerkens bediende Hongla en die knalde de 1-2 droog in het hoekje en op het bord. Zulte Waregem probeerde wel iets te doen aan de achterstand, maar raakte amper nog in de zone van de waarheid. Met nog een kwartier op de klok mocht Refaelov gaan rusten en was het tijd voor Benavente om zijn opwachting te maken. Onze fonkelnieuwe Peruviaan zorgde in blessuretijd voor de 1-3 eindstand en voor een debuut met een gouden randje. Eerste match, eerste goal. En Leko zag dat uiteindelijk alles goed kwam, al bleef onze coach realistisch: “De zege doet deugd. Al zag het er in het begin niet goed uit. We startten slecht en misten grinta. Tijdens de rust heb ik me kwaad gemaakt. Ik miste honger bij mijn spelers. Ze hebben knap gereageerd in de tweede helft. De zege is verdiend en geeft vertrouwen voor de komende opdrachten. Al durf ik met de coronasituatie nog niet verder kijken dan de eerstvolgende match van donderdag.”

RAFC staat voor een druk programma. Onze Reds spelen donderdag 22 oktober ’20 om 21u hun eerste poulematch in de Europa League in en tegen het Bulgaarse Ludogorets. In de JPL treedt The Great Old op zondag 25 Oktober ’20 aan tegen Beerschot V.A. De stadsderby begint om 13u30.