Antwerp uitgeschakeld in 1/8e finales Croky Cup

Fotoverslag 11 februari, 2021

In een heruitgave van de bekerfinale van afgelopen seizoen bleek Club Brugge dit keer net te sterk voor The Great Old. Voor de rust kon bekerhouder Antwerp de competitieleider nog in bedwang houden. De Reds kregen zelfs de beste kansen om op voorsprong te komen, maar faalden in de afwerking. Bij het begin van de tweede helft kon Brugge wel de score openen. Antwerp zocht vervolgens naar openingen, maar vond die slechts zelden. Tien minuten voor tijd verdubbelde Club de voorsprong. Lamkel Zé bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar na een derde Brugse treffer was het definitief over and out voor RAFC. Het bekeravontuur eindigt in de 1/8e finale.

In de basisopstelling van Antwerp was het zoeken naar de namen van Beiranvand, Refaelov en De Pauw. In hun plaats kwamen De Wolf, Avenatti en Le Marchand. De Fulham-huurling maakte zijn debuut voor RAFC. Buta keerde terug uit quarantaine en nam plaats op de bank. Opvallend: Ritchie De Laet nam op de rechterflank de positie in van De Pauw.

Club domineert, Antwerp heeft de beste kansen

De wedstrijd verliep evenwichtig in de eerste helft. The Great Old ving Club Brugge laag op en rekende op een snelle omschakeling om de tegenstander pijn te doen. De Reds kwamen er ook een aantal keren gevaarlijk uit, vooral via de rechterflank waar de rushes van Ritchie De Laet af en toe voor paniek zorgden in Brugse gelederen. Op het halfuur bokste Antwerp een mooie aanval in elkaar. De voorzet van Lamkel Zé werd van dichtbij, door de mee opgerukte Seck, op doelman Mignolet (Club) gekopt. Even later ging Brugge zijn kans, maar de kopbal van Vormer vormde geen probleem voor De Wolf. Ook Lamkel Zé kreeg voor Antwerp de bal niet in het Brugse doel. Zijn schot zoefde nipt voorlangs.

Reds komen snelle achterstand niet te boven

De tweede helft was nauwelijks weer op gang getrapt, of Brugge kwam al op voorsprong: 1-0. Antwerp moest nu reageren, maar had niet direct een pasklaar antwoord klaar. In de zone van de waarheid liep het telkens mis. Misschien kon vers bloed voor de ommekeer zorgen? Coach Vercauteren bracht Refaelov en Ampomah in en dat leek ei zo na een gouden zet. Het schot van Lior werd door Mata (Club) van de lijn gekeerd. In de rebound schoot Lukaku onbesuisd naast. De Antwerpse hoop op de gelijkmaker werd door Club, tien minuten voor tijd, brutaal de kop ingedrukt: 2-0. Nu had Rood-wit echter wel een snedige respons in petto via Lamkel Zé. De Kameroener maakte er op counter weer een match van: 2-1. Meer zat er echter niet in voor Antwerp, dat op het einde nog een derde tegendoelpunt moest slikken. Eindstand 3-1. De uitschakeling was een feit. Een nieuw bekersprookje zit er dit jaar dus helaas niet in. Ritchie De Laet was ontgoocheld, maar kon zich vinden in de nederlaag: “De eerste helft voerden we ons plan heel goed uit. Na de rust liep het allemaal wat minder. Dankzij hun snel doelpunt speelde Club in een zetel. Spijtig dat ons bekeravontuur er nu al op zit, maar er wachten ons nog genoeg uitdagingen de komende weken.”

In de Jupiler Pro League trekt RAFC op Valentijnsdag naar Standard Luik voor een, ongetwijfeld, vurig onderonsje. De match begint om 13u30.