Antwerp veert recht en is klaar voor Champions’ Play-off

Fotoverslag 18 april, 2021

Op de slotdag van de reguliere competitie pakte The Great Old uit met een waar spektakelstuk tegen KRC Genk. De Reds bogen in een dol matcheinde een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. De drie punten én de tweede plaats waren voor stamnummer één. Na een uur spelen zag het er beroerd uit voor Antwerp. Genk had net vanop de stip zijn voorsprong verdubbeld en leek zegezeker. De aansluitingstreffer van Lamkel Zé zorgde voor nieuwe moed. Antwerp drukte Genk weg en ging in blessuretijd op en over de Limburgers. Een geweldige boost voor de start van de Champions Play-off over twee weken.

Het team dat zich in Moeskroen verzekerd had van die play-offs werd door coach Vercauteren noodgedwongen op één plaats gewijzigd: de geschorste Le Marchand werd vervangen door Jordan Lukaku. KRC Genk speelt volgende week de bekerfinale en was gebrand op een goede generale repetitie. De Limburgers kwamen op volle sterkte afgezakt naar de Bosuil.

Antwerp start matig…

KRC Genk begon het best aan de wedstrijd. Met veel powerplay drukte het Antwerp vanaf de eerste minuut tegen het eigen strafschopgebied. The Great Old verzoop in de Genkse aanvalsgolven en zocht wanhopig naar een oplossing. Na een kwartier kon Rood-Wit zich op counter dan toch voor het eerst eens doorzetten. Het schot van Refaelov vormde geen bedreiging voor de Genkse keeper. KRC Genk bleek niet onder de indruk en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Kon Rood-Wit nog voor de rust terugkomen? Een vrije trap van Refaelov miste gif en een kopbal van de vrijstaande Mbokani zeilde net over, maar stilaan kwam Antwerp toch wat beter in de match.

… en eindigt in magie

RAFC kwam gretig uit de kleedkamer en zorgde meteen voor doelgevaar. Ritchie De Laet verlengde een corner van Refaelov richting doel, maar keeper Vandevoordt (KRC Genk) weerde knap. De gelijkmaker hing in de lucht. Nu was het de beurt aan Genk om te counteren en dat deden ze, helaas voor Antwerp, succesvol. Vanop de stip maakte topschutter Onuachu (Genk) er 0-2 van. Een ijskoude douche voor The Great Old, maar het gaf de Reds alleen maar meer energie. En de snelle aansluitingstreffer van Lamkel Zé pompte nog eens extra adrenaline naar de Rood-Witte harten. Vercauteren bracht Miyoshi en Gerkens in de ploeg voor nog meer offensieve slagkracht. Refaelov knalde tegen de paal, Buta dartelde vanop de flank, maar de gelijkmaker bleef voorlopig uit. Vlak voor tijd leek Antwerp het deksel op de neus te krijgen. De Genkse aanvallers kregen de bal echter niet voorbij De Wolf. Eén minuut later schilderde Refaelov de bal op de voet van Mbokani, die de bal via onderkant lat knap in doel verwerkte: 2-2! Heel Antwerp werd gek. En toen moest het delirium nog volgen: Lior met de corner, Batubinsika met de 3-2. Mental. Veel glunderende gezichten op en rond de Bosuil gisteren om 22u36, en ook de coach was tevreden. Vercauteren: ”Het eerste half uur was niet goed. Daarna namen we de match in handen. We hebben veel inzet, karakter en geloof in eigen kunnen getoond. Daarvoor is mijn ploeg beloond.”

Maandagavond wordt de speelkalender van de Champions’ Play-off voorgesteld, de eerste wedstrijd zal afgewerkt worden in het weekend van 1 mei.