Mak Antwerp onderuit in Leuven

Fotoverslag 2 maart, 2021

De trip naar Leuven werd er één om snel te vergeten. Het ontbrak The Great Old vooral aan scherpte en zegedrang. OHL had aan twee kansen en evenveel doelpunten genoeg om de drie punten thuis te houden. De Leuvenaars legden voor de rust, op vijf minuten tijd, de match in een definitieve plooi. Een aangeslagen Antwerp hing dan al in de touwen. De Pauw kreeg voor de koffie nog een mooie kans, maar kopte de bal naast. In de tweede helft had OHL weinig moeite om een inspiratieloos Antwerp af te houden. Ook de ingevallen Mbokani kon het tij niet meer keren. In de strijd om Play-Off 1 is het opletten geblazen, nu RAFC zijn comfortabele voorsprong op de eerste achtervolgers steeds meer ziet slinken.

Dieumerci Mbokani nam plaats op de bank. Lamkel Zé kreeg van coach Vercauteren een nieuwe kans in de spits. Gélin en Hongla zaten wegens blessures niet in de selectie. In de plaats van Buta mocht Nill De Pauw voluit zijn kans gaan op de rechterflank. Alireza Beiranvand ontbrak, waardoor Jean Butez zijn heroptrede maakt in de selectie. Ortwin De Wolf stond, net als afgelopen donderdag, tussen de doelpalen.

Met twee doelpunten in het krijt de rust in

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Net voor het kwartier kopte Boya, op aangeven van Seck, de eerste kans van de partij naast. Halverwege de eerste helft mocht Al-Tamari (OHL) ongehinderd op avontuur trekken, tot hij aan de rand van de zestien botste op Le Marchand. De daaropvolgende vrije trap werd door Mercier (OHL) staalhard in de kruising gevlamd: 1-0. Nog geen drie minuten later ging Al-Tamari (OHL) zelf zijn kans. Zijn schot verdween opnieuw staalhard in de kruising: 2-0. Het gezicht van coach Vercauteren stond op onweer en ook thuis zakten de Antwerpfans ontmoedigd onderuit in hun zetel. Lior Refaelov hield met een schot de hoop op de aansluitingstreffer levendig. Op een counter leek het dan toch te gaan gebeuren, maar De Pauw kopte de assist van Lamkel Zé nipt naast.

Great Old veegt achterstand niet meer weg

Om zich terug in de wedstrijd te kunnen knokken, moest Antwerp toch uit een ander vaatje tappen. Langs de lijn begonnen Avenatti, Ampomah, Buta en Mbokani alvast aan hun opwarming. OHL kon comfortabel achteruit leunen en speculeren op de tegenaanval. Opnieuw Al-Tamari (OHL) zorgde op die manier voor de eerste dreiging na de pauze. Met nog twintig minuten op de klok begon de tijd nu serieus te dringen voor The Great Old. Buta en Mbokani moesten het tij mee helpen keren. Even later volgde de eerste, echt scherpe aanval van de Reds via Lukaku en Refaelov. Doelman Romo (OHL) stond de aansluitingstreffer in de weg. Vijf minuten voor affluiten was er nog een huizenhoge kans voor Lamkel Zé, na een subtiel tikje van Mbokani. De Kameroener besloot te zwak om doelman Romo echt te verontrusten. Meer zat er niet in voor Rood-Wit in Leuven. “Het was veel te weinig”, zo oordeelde coach Vercauteren streng na de match. “Ik ben absoluut niet tevreden met de wedstrijdmentaliteit van een deel van mijn spelers. Vermoeid? De midweekmatch is geen excuus. Om de 3-4 dagen moet je er gewoon staan. Morgen vliegen we er 200 procent in. Moe of niet moe. We gaan hier zeker conclusies uit trekken en oplossingen zoeken. In deze fase van de competitie kunnen we ons matchen als deze niet permitteren.”

RAFC speelt zaterdag 6 maart ’21 om 20u45 tegen KV Kortrijk in het eigen Bosuilstadion.