Antwerp wint op Moeskroen en is zeker van Play-Off 1!

Fotoverslag 13 april, 2021

Een zege in en tegen degradatiekandidaat Moeskroen zou één speeldag voor het einde voor zekerheid zorgen over deelname aan Play-Off 1. The Great Old begon dan ook gretig aan de partij en greep de Henegouwers vanaf de eerste minuut bij de keel. De Antwerpse druk resulteerde ook in enkele grote kansen, en het was uiteindelijk Mbokani die de score kon openen. Na de uitsluiting van Le Marchand moest coach Vercauteren zijn manschappen herschikken. Antwerp was niet aangeslagen en sloeg direct na de rust weer toe. Match gespeeld? Toch niet, want Moeskroen scoorde bij zijn eerste kans van de partij vrijwel onmiddellijk tegen. Les Hurlus vochten voor wat ze waard waren, maar het was Seck die de zege veilig stelde en de poorten van Play-Off 1 definitief open beukte.

De ploeg die Frank Vercauteren de wei instuurde, deed offensieve intenties vermoeden. Mbokani nam zijn plaats in de spits weer in. Buta begon op de flank en vierde zo zijn honderdste match in de liefdevolle kleuren. Seck keerde terug in de defensie.

Antwerp domineert, scoort… en vloekt

The Great Old eiste vanaf de eerste minuut de bal op en timmerde vrijwel meteen enkele mooie aanvalspogingen in mekaar. Hongla schoot de bal van dichtbij naast en ook Lamkel Zé kon de score niet openen. Jammer, want zijn knappe volley verdiende beter dan op de buitenkant van de paal te sterven. Moeskroen plooide terug en moest het spel lijdzaam ondergaan. Halverwege de eerste helft combineerde Antwerp zich vlot tot aan de Moeskroen-zestien waarna Dieumerci van dichtbij de bal over de lijn tikte: 0-1! Enkele minuten later lukte het Dieumerci net niet om opnieuw succesvol te zijn. RAFC had zijn zaakjes goed voor mekaar, maar de uitsluiting van Le Marchand -vlak voor rust- dreigde plots roet in het eten te gooien.

Tien Reds knokken zich naar Play-Off 1

Met een man minder was het nog 45 minuten strijden om die felbegeerde plek in PO1 binnen te halen. De tien Reds die aan de tweede helft begonnen, wisten wat hen te doen stond. En amper twee minuten later leek de voetbalhemel al binnen handbereik. Lamkel Zé profiteerde van defensief geklungel bij Moeskroen en kon Dieumerci zijn tweede van de avond voorschotelen: 0-2! De Henegouwers deden bij hun eerste echte tegenaanval de Antwerpse euforie echter meteen verstommen: 1-2. Moeskroen begon zowaar te geloven in een stunt en zette The Great Old onder druk. Maar op het uur zorgde Abdoulaye Seck met een geplaatste kopbal voor de definitieve doodsteek: 1-3! Nog gaf Moeskroen zich niet gewonnen. De Antwerpse defensie kreunde en keeper De Wolf moest al zijn kunnen etaleren om Moeskroen het scoren te beletten. Twee minuten voor tijd moest hij zich op een corner toch nog gewonnen geven: 2-3. Dichter zou Moeskroen gelukkig niet meer komen. Antwerp weet zich dankzij deze zege verzekerd van Play-Off 1. Coach Vercauteren was opgetogen met de reactie van zijn team: “De spelers hebben hun verantwoordelijkheid opgenomen. Het was nog even bibberen, maar ik ben blij dat we in PO1 staan. Veel clubs dromen ervan, voor ons is het nu realiteit.”

Antwerp speelt de laatste competitiematch tegen KRC Genk, na een kalenderwijziging, op zaterdag 17 april om 20u45 in het Bosuilstadion.