Antwerp zet Seraing zonder veel moeite opzij

12 maart, 2023

Om de drie punten te pakken in het Stade du Pairay had Antwerp genoeg aan een sterke eerste helft. De eerste 45 minuten hadden de Reds de thuisploeg doorlopend bij het nekvel. Seraingspeler Opare pakte al vlug rood en maakte de opdracht voor de Luikenaars nog wat moeilijker. Antwerp drukte door en halfweg de eerste helft was de match gespeeld dankzij doelpunten van Ekkelenkamp en Janssen. Na rust wilde Antwerp vooral onnodige kaarten en blessures vermijden. Kerk kreeg een kwartier voor tijd nog een uitstekende kans, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij deze zege en cleansheet nummer 16 (!) wipt Antwerp (voorlopig) naar plaats 2 in het klassement, al heeft nummer 3 Union nog de wedstrijd tegen leider KRC Genk in het verschiet.

Ritchie De Laet keerde terug uit schorsing en nam centraal in de verdediging de plaats van Zeno Van den Bosch in. Op het veld van de rode lantaarn kreeg The Great Old een uitstekende kans om zijn ongeslagen reeks van 8 competitiewedstrijden nog wat meer glans te geven. De laatste competitienederlaag dateert ondertussen van half januari tegen Union.

RAFC XI
Butez - Bataille - De Laet - Pacho - Avila - Vermeeren - Keita (81' Scott) - Ekkelenkamp - Muja (64' Balikwisha) - Kerk - Janssen

Reds klaren de klus voor de pauze

Antwerp startte fel en kon via Muja een eerste keer keeper Dietsch (Seraing) testen. De thuisdoelman redde knap. Amper 60 tellen later leek Dietsch dan toch geklopt. Pacho kopte de daaropvolgende hoekschop richting verste hoek, maar Opare keerde de bal op de lijn. Niet veel later eiste Opare (ex-Antwerp) opnieuw de hoofdrol op, zij het deze keer in negatieve zin, door de doorgebroken Janssen neer te halen. Scheidsrechter Laforge trok rood, Seraing moest nog 80 minuten met zā€™n tienen verder. De Reds toonden geen genade en openden vrijwel meteen na de uitsluiting de score. Een afgeweken schot van Bataille kwam bij Ekkelenkamp terecht en die tikte de 0-1 tegen de netten. Enkele minuten later was de match gespeeld: Muja zette zich door in de zestien, legde achteruit voor Janssen en die plaatste de 0-2 voorbij een kansloze Dietsch. The Great Old hield het tempo hoog, bleef goed druk zetten en dat resulteerde in nog meer goede kansen. Kerk en Avila kwamen dicht bij een derde doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.

Tweede helft in spaarmodus

Antwerp was voor de rust heer en meester en had de punten eigenlijk al binnen. Geen mens die daar nog aan twijfelde. The Great Old haalde de voet van het gaspedaal en liet Seraing meer in de match komen. Niet alleen het spelbeeld veranderde, ook de truitjes van de thuisploeg. De rode exemplaren werden ingeruild voor witte shirts. Die leken Seraing beter te zitten want de thuisploeg acteerde een stuk beter dan voor de rust. Omdat ook Jean Butez in het wit gekleed was stonden er plots 12 withemden op het veld: een blauw exemplaar zorgde voor de oplossing. De grootste kans van de tweede helft was voor Antwerp. Janssen legde een kwartier voor tijd de bal panklaar voor Kerk, maar zijn schot ging voorlangs. In het slot van de partij kreeg ook Seraing de kans om te milderen, maar dat was buiten Jean Butez gerekend. De Fransman toonde waarom hij en niemand anders de koning van de clean sheets is dit seizoen.

Coach Mark Van Bommel tilde niet zwaar aan de mindere tweede helft van zijn team: ā€œOnze tweede helft was matig, maar daar moeten we niet te zwaar aan tillen. We hebben de drie punten, negen wedstrijden zonder nederlaag en weer geen doelpunt tegen. We zijn stabiel en weten wat we doen.ā€

Zondag 19 maart speelt RAFC thuis tegen Sporting Charleroi. De match op de Bosuil begint om 13u30. De laatste tickets voor deze wedstrijd gaan nu in verkoop via tickets.rafc.be!