Highlights & fotoverslag: RAFC - SV Zulte Waregem

1 augustus, 2022

Na de goede start op het veld van KV Mechelen en de Europese kwalificatie in Kosovo wouden onze Reds die lijn doortrekken en de punten thuishouden tegen Zulte Waregem. Ook onze Red Army had er zin in en verzamelde in groten getale voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: een kolkend Bosuilstadion zorgde 90 minuten lang voor druk naar voren.

Het was echter Zulte Waregem dat fel startte en na dik vier minuten spelen net niet beloond werd met de openingstreffer: Jelle Vossen raakte de lat met een rake kopbal. Het signaal voor onze Reds om het commando over te nemen, zonder écht gevaarlijk te worden. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er na tien minuten. Balikwisha speelde zich knap vrij na een pass van Nainggolan. Het schot van de belofteinternational werd gepareerd door doelman Bossut (ZWA) en ook de rebound van Miyoshi werd van de lijn gekeerd door de doelman. Aan de overkant van het veld werd ook Butez getest: hij reageerde alert op een volley van Di Miroshi en kon de bal in twee tijden klemmen.

In het tweede deel van de eerste helft kwam de Antwerpse motor helemaal op toerental. Sam Vines dwijlt een paar keer goed zijn linkerflank af en dat levert tot tweemaal toe tot een kopbalkans op voor de infiltrerende Pieter Gerkens. Radja Nainggolan krijgt op zijn beurt vijf minuten voor de rust een uitgelezen mogelijkheid. Zijn vrije trap verdwijnt een metertje over en naast het doel van Bossut. Kansen genoeg voor beide ploegen, elk 9 doelpogingen, maar na een evenwichtige eerste helft is de stand bij rust 0-0.

Waar onze Reds in de eerste helft meer zoekende waren vinden ze in de tweede helft – mede dankzij rustpunt in de chaos Yusuf – de connectie tussen de verdediging en de aanvalslinie. Er werd dominant voetbal op de mat gebracht en dat leverde enkele hete standjes op voor het doel van Zulte. Na een kwartier in de tweede helft werd Frey diepgestuurd, die op zijn beurt teruglegt tot bij Balikwisha. Mickey verloor echter de controle over de bal en zo kon een uitstekende Bossut nog terugkeren uit een verloren positie. De misser had uiteindelijk niet geteld, want Frey werd correct afgevlagd voor buitenspel. Nauwelijks enkele minuten later de volgende grote kans, ditmaal voor Frey zelf. Met een uitgemeten pass met buitenkant links zette Vines de Zwitser voor doel, maar die had net iets te veel tijd nodig en schoot de bal uiteindelijk over het doel. Derde keer goede keer? Jawel! Na een knappe combinatie tussen Vines, Miyoshi, Frey en opnieuw Vines haalt de Amerikaan de achterlijn - zijn lage voorzet wordt knap in doel gedevieert door Michel-Ange Balikwisha en de Bosuil ontploft. Het tweede doelpunt van het nummer 10 in vier dagen tijd: 1-0 na 68 minuten spelen!

Het tegendoelpunt was nog niet verteerd en daar was al de volgende dreun voor Zulte Waregem: Di Miroshi pakte zijn tweede gele kaart na een overtreding op de ingevallen Janssen en mocht met nog een kwartier op de klok beschikken. Ondertussen mocht de 19-jarige Anthony Valencia zich opmaken voor zijn officiële debuut. Ook terug van weggeweest: Viktor Fischer. De Deen maakte zijn rentree na blessureleed. De wissels langs beide kanten haalden het tempo uit de wedstrijd. The Great Old voetbalde, na een vermoeiende week vol reizen, de wedstrijd volwassen uit en houdt zo de drie punten thuis.

Met de kwalificatie voor de volgende voorronde in de UEFA Europa Conference League op zak en een 6 op 6 in de Jupiler Pro League kan RAFC een voorlopig perfect rapport voorleggen. Met OH Leuven wacht volgende week zondag (07/08) de enige andere ploeg die na twee speeldagen het maximum van de punten telt. Losse tickets voor deze wedstrijd aan de top van het klassement zijn nog tot uiterlijk zaterdagavond te koop via tickets.rafc.be.

Maar eerst wacht een tussenstop in Scandinavië. Onze Reds kunnen na 4 clean sheets op rij met vertrouwen naar het Noorse Lillestrøm afreizen voor de belangrijke heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. De ticketinformatie voor deze Europese verplaatsing vind je hier!