Bekeravontuur eindigt in Westerlo

Fotoverslag 29 oktober, 2021

RAFC is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde in de Croky Cup. Een stug en goed georganiseerd Westerlo, fiere leider in 1B, deed wat het in het verleden al zo vaak had gedaan: thuis winnen van Antwerp. Zelfs de einduitslag was een klassieker. Van de laatste 6 matchen in ’t Kuipje verloor Antwerp er 5 met 2-1. De Reds waren nochtans goed aan de match begonnen. Van onderschatting leek geen sprake, grote kansen bleven evenwel uit. De tegenprikken van Westerlo waren wel dodelijk. Westel legde er voor rust al twee in het mandje van RAFC. In de tweede helft toonde The Great Old zich te weinig geïnspireerd om de achterstand om te buigen. De aansluitingstreffer van Samatta kwam te laat.

Voor deze bekermatch gunde coach Priske enkele vertrouwde basisspelers rust. In doel werd Butez vervangen door De Wolf. Ook topschutter Frey verscheen niet aan de aftrap. De 17-jarige Dwomoh deed dat wel, evenals Eggestein. Ook Bataille, Dessoleil en Samatta begonnen aan de wedstrijd.

Antwerp kan overwicht niet verzilveren en slikt 2 tegendoelpunten

In een leuke cupsfeer nam Antwerp direct de match in handen. Veel balbezit, maar helaas weinig echt doelgevaar. Een slecht gerichte kopbal van Samatta, na een flankvoorzet van de opgerukte Bataille, zorgde voor de eerste opwinding. Westerlo wist zich in de openingsfase geen raad met de hoge Antwerpse druk en speculeerde op de snelle omschakeling om tegen te prikken. De plaatsbal van Bernat (Westerlo) belandde via Dessoleil in corner. Op het half uur ging Ritchie De Laet zijn kans. Onze kapitein zag zijn schot in twee tijden gekeerd door de doelman. Luttele minuten later viel het doelpunt dan toch, maar het was de thuisploeg die kon juichen. Een vrije trap werd koudweg binnengekopt: 1-0. RAFC schakelde een versnelling hoger. Samatta kwam een teen tekort om de gelijkmaker binnen te tikken. Op slag van rust toonde de thuisploeg zich nog maar eens dodelijk efficiënt: 2-0.

Reds komen niet verder dan aansluitingstreffer

The Great Old moest reageren en begon de tweede helft met doelpuntenmachine Michael Frey in de spits. Priske bracht ook Sam Vines in. Gerkens en Dessoleil bleven achter in de kleedkamer. De fighting spirit van RAFC was gelukkig ook weer van de partij. Toch zeker in het openingskwartier, toen Antwerp erin slaagde Westerlo verder onder druk te zetten. De hoekschoppen en een poging van Frey misten helaas dodelijke daadkracht. Westerlo liet betijen en zag hoe Antwerp het gaandeweg steeds moeilijker kreeg. De Reds oogden moedeloos en te weinig geïnspireerd om de Westelse muur te doorbreken. Westerlo counterde met volle overgave en kwam enkele keren dicht bij een derde doelpunt. Een kwartier voor tijd viel de Antwerpse aansluitingstreffer dan toch. De ingevallen Benson schotelde Samatta de 2-1 voor en die laatste had de bal maar binnen te tikken. Dichter liet Westerlo de Reds niet komen. Na de verloren bekermatch overheerste veel ontgoocheling. Priske: “Proficiat Westerlo, maar we hebben deze nederlaag ook aan onszelf te wijten. We deden veel te weinig met ons balbezit. Dat moet gewoon beter.”

In de Jupiler Pro League trekt RAFC zondag 31/10/21 naar Cercle Brugge. Aanvang om 16u.