betFIRST nieuwe hoofdsponsor van RAFC

Nieuws 1 juli, 2022

Royal Antwerp Football Club gaat vanaf dit seizoen in zee met betFIRST. Het stamnummer 1 van het online sportwedden wordt als shirtsponsor één van de belangrijkste partners van Rood-Wit. De samenwerking is erop gericht om zowel op als naast het veld van grote betekenis te zijn voor iedereen die zich verbonden voelt met de club en de stad Antwerpen. Deze vijfjarige overeenkomst geeft de club de mogelijkheid om verder door te groeien als Belgische topclub op zowel sportief als maatschappelijk vlak.

De afgelopen jaren prijkte het logo van vastgoedontwikkelaar Ghelamco prominent vooraan op het shirt. Het bedrijf van voorzitter Paul Gheysens blijft onlosmakelijk verbonden met de club en zal mee verder bouwen aan de ontwikkeling van The Great Old.

“We zijn enorm trots dat we met betFIRST één van de grootste sponsordeals uit de geschiedenis van de club hebben kunnen realiseren. Samen met de familie Gheysens en Ghelamco zal betFIRST de ontwikkeling van Royal Antwerp FC verderzetten om zo onze ambities waar te maken. Dit is een nieuwe mijlpaal in de snelle ontwikkeling van Stamnummer 1. We zijn enthousiast om onze Rood-Witte community kennis te laten maken met de verschillende aspecten van dit unieke partnership.”, aldus Dirk Van Oekelen, Chief Operations Officer van RAFC.

Lancering communitywerking Antwerp First

Eén van de belangrijkste aspecten van deze samenwerking is de uitbouw van de communitywerking van de Ploeg van ’t Stad, en dat onder de nieuwe naam ‘Antwerp First’. RAFC streeft naar inclusie van alle supporters en liefhebbers van de sport. Een aanzienlijk deel van de sponsorinkomsten zal dan ook worden ingezet om onze Rood-Witte community verder te ontwikkelen. Verschillende maatschappelijke projecten zijn opgebouwd rond de pijlers diversiteit, vitaliteit, duurzaamheid, mobiliteit & opleiding. De naam Antwerp First zal komende seizoenen onder andere te zien zijn op de wedstrijdshirts om zo het project de nodige visibiliteit te geven.

betFIRST & RAFC: een klik vanaf het eerste moment

betFIRST is geen onbekende in sportsponsoring. Het bedrijf is founding partner van zowel de betFIRST BNXT League basketbal als de eSport betFIRST Elite Series in de Benelux. “We vinden het niet meer dan logisch om te investeren in de sport en haar rol in de maatschappij, waardoor we allen bijdragen tot kwalitatieve & integere sportcompetities. De keuze voor RAFC was logisch: vanaf het eerste moment was er meteen een klik. De club wil net zoals wij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en meer doen dan wat strikt van haar verwacht wordt. We zetten dan ook graag onze schouders als founding partner mee onder de communitywerking van de club.”, aldus Timothy Mastelinck, Chief Marketing Officer van betFIRST en zelf ex-jeugdspeler en trouwe Antwerp-fan. “We stonden versteld van wat de Antwerp-fans voor de slachtoffers van de watersnood in Luik vorige zomer hebben gedaan. Dat is voor ons het Antwerp-DNA en doet geen enkele club in België hen na.”

Sportsponsoring door aanbieders van kansspelen

Begin mei kondigde minister van justitie Vincent Van Quickenborne aan dat hij tegen 2025 een volledig verbod op sportsponsoring door aanbieders van kansspelen wil. “Laat duidelijk zijn: deze sponsordeal was al rond voordat de minister met zijn plan naar buiten kwam. De deal kwam er na uitgebreid overleg en onderzoek naar onze samenwerking. In 2011 heeft men gekozen om de kansspelmarkt te reguleren, met een duidelijke zorgplicht naar de consument toe. Dit samenwerkingsmodel met maatschappelijke projecten is dé manier voor een duurzame langetermijnsponsoring. Een totaalverbod op dit soort sponsoring zou nefast zijn voor het voetbal, maar ook tal van andere sporten. In Italië is de illegale goksector sinds de invoering van een totaalverbod in 2019 met maar liefst 50% gestegen. In de illegaliteit is er helaas geen bescherming voor problematische gokkers. Een verbod zal het probleem wellicht groter in plaats van kleiner maken.”, besluit Timothy Mastelinck.