Reds schrijven clubgeschiedenis met achtste zege op rij

12 september, 2022

The Great Old blijft de overwinningen aan mekaar rijgen. In Brugge zegevierde The Great Old voor de achtste keer op rij en daarmee ligt het clubrecord uit 1930 officieel aan diggelen. De beste seizoenstart ooit voor RAFC is nu echt een feit. Een feestelijke dag, niet in het minst voor Toby Alderweireld die iets voorbij het uur zijn eerste doelpunt voor de Liefdevolle Kleuren binnenkopte. Antwerp had daarvoor al vroeg in de wedstrijd Cercle Brugge op achterstand gezet via Janssen en controleerde de partij. De Vereniging probeerde het tij te keren, maar botste steevast op een solide defensie en een ijzersterke Butez. Na het doelpunt van Toby kwam RAFC nooit meer in de problemen: “Scoren was een speciaal gevoel. Het voelde als een ontlading.”

Coach Van Bommel voerde drie wijzigingen door in zijn basiselftal. Valencia, Nainggolan en De Laet verschenen aan de aftrap, terwijl Bataille en Gerkens naar de bank verhuisden. Calvin Stengs haakte licht geblesseerd af. Voor Ritchie was de match tegen Cercle zijn 150e in het shirt van zijn Royal Antwerp FC.

RAFC XI
Butez - De Laet (46' Bataille) - Alderweireld - Pacho - Vines - Nainggolan (85' Scott) - Yusuf - Ekkelenkamp (29' Gerkens) - Valencia (64' Nsimba) - Miyoshi - Janssen (85' Fischer)

🟨 41' Nainggolan
🟨 45' Vines
🟨 85' Gerkens

Cercle Brugge XI
Majecki - Decostere - Popovic - Marcelin (46' Ravych) - Torres (27' Miangue) - Deman (57' Gboho) - Da Silva - Hotic - van der Bruggen (46' Francis) - Ueda (87' Wilke) - Denkey

🟨 45+3' van der Bruggen

Reds openen al snel de score

Cercle had dit seizoen in eigen stadion nog niet verloren en wilde dat maar wat graag zo houden. De Vereniging trok van bij de aftrap ten aanval. Het leverde enkele dreigende voorzetten op, maar Butez op de proef stellen lukte nog niet. Dan deed een opnieuw hyperefficiënt Antwerp beter. Een snelle uitgooi van Butez belandde via Valencia bij de spurtende Ekkelenkamp, die met een loepzuivere assist Janssen bediende: 0-1. De eerste kans in de wedstrijd voor The Great Old leverde meteen een doelpunt op. Cercle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Antwerp ving de thuisploeg goed op. Een gevaarlijke vrije trap van Hotic (Cercle) werd door Butez onschadelijk gemaakt. Antwerp had bij de rust de match onder controle, maar was wel Ekkelenkamp kwijt gespeeld. De Nederlander had last van een trap tegen de enkel en kon niet meer verder. Pieter Gerkens was zijn vervanger.

Alderweireld zorgt met doelpunt voor zekerheid

Ook Ritchie De Laet moest halverwege de strijd staken, Jelle Bataille nam zijn plaats in. Antwerp kwam meteen dreigend opzetten via Bataille, die de mee oprukkende Miyoshi bediende. Koji miste helaas zijn controle en zag daardoor een uitstekende schietkans in rook opgaan. Cercle gaf zich niet gewonnen en voetbalde enkele kansen bij elkaar, maar faalde in de afwerking. Het sein voor The Great Old om opnieuw genadeloos toe te slaan. Een corner van Nainggolan werd door Alderweireld mooi binnen gekopt: 0-2. Toby kuste de Kathedraal op zijn arm en ging vieren voor de meegereisde Antwerpfans in het uitvak. Cercle Brugge was niet meer bij machte om Antwerp het leven zuur te maken. De Reds zaten op rozen en mochten voor de achtste opeenvolgende keer drie punten bijschrijven. Historisch!

Toby Alderweireld straalde na de match: “Het werd eens tijd om te scoren (lacht). Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met mijn doelpunt. Het was toch een speciaal gevoel. Het voelde als een ontlading. We wisten dat het hier niet makkelijk zou zijn. Het was geen mooie overwinning, maar wel één op wilskracht. En een clubrecord rijker. Dat is mooi.”

Volgende wedstrijd: RAFC – RFC Seraing. De match wordt gespeeld op vrijdag 16 september om 20u45. De allerlaatste losse tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via tickets.rafc.be!